Yhteystiedot

Kiven Säästöpossu
Uusitilantie 65
03600 KARKKILA
puh. 09 2256 819
gsm 040 506 3012
reetta.kivi@elisanet.fi
www.luomupossu.fi


Kaikki puolikkaan leikkuuvaihtoehdot

Esimerkkejä, mitä possunpuolikkaasta voidaan tehdä:

Kinkku
• Perinteinen pyöristetty joulukinkku (n. 9 kg)
• Juhlakinkku verkossa (6-7-8 kg, loppu kokolihana tai jauhelihana)
• Kinkkurullat 2 kpl (3 - 4 kg)
• Paistit (Ulko-, sisä-, kulma- jne.)
• Paistijauhelihaa

Kare- eli paahtopaisti
• Kokonainen uunipaisti (> 2 kg, luullinen, nahallinen)
• Luuton paisti
• Karekyljykset (6 – 8 kpl)

Kyljysrivi eli selkä
• Kyljyksiä (30 –35 kpl)
• File (Ulko- ja sisäfile)
• tai esim. 1/3 ulkofilettä ja 2/3 kyljyksiä
• Luullista selkää palana

Kylki (kyljestä voidaan leikata useampaa sorttia)
• Kastikepalaa (luutonta)
• Paahtokylkeä eli grillikylkeä (2-4 palaa, luullista)
• Ribsit eli rimpsuluut
• Jauhelihaa
• Kylkitasku
• Kylkirullia (1-2 kpl)
• Kokonaisena (n. 4kg)

Etuselkä

• Kasler eli luuton niskapaisti (n. 2,25 kg)
• Talouskyljykset (16 – 18 kpl)
• ns. Kauppapalastelumalli (luullisia lihapaloja ja vähän talouskyljyksiä)

Lapa
• Uunilapa (luullisia paloja 3 - 4 kpl)
• Jauhelihaa
• Pic-nic (1-2 kpl, 2 – 3 kg)
• Lapa ja potka laparullaksi (ns. pikkukinkku 5 - 6 kg)

Potka

• Halkaistuna (hernekeittomalli)
• Jauheliha
• Eisbein-potka (kokonainen)

Kaula, pää ja sorkat
• Sylttypaloittelu (lihahyytelöainekset, päänpuolikas 4-5 palana)
• Hernekeittopaloittelu (pieniä paloja)
• Jauhelihaa
• Sorkat halkaistuna

 
© Kiven Säästöpossu 2007 -