Galleria

Osa tämän gallerian kuvista on tilaustöitä, osa on tehty pelkästään esimerkin vuoksi. Klikkaamalla näet kuvien ennen ja jälkeen -versiot. Näytön säädöt vaikuttavat värien kirkkauteen, kontrastiin ym. seikkoihin. Kaikki Lumiinin työt tehdään kalibroidulla näytöllä. Voi tarkistaa oman näyttösi säädöt tästä.

Väritetty valokuva Väritetty valokuva 1930-luvulta. Kuvassa on amerikkalainen näyttelijätär Jean Arthur.
Wikimedia Commons

Väritetty valokuva Väritetty valokuva 1900-luvun alusta. Kuvassa on yhdysvaltalainen taiteilija, tutkija Albert Henry Munsell, joka muistetaan kehittämästään värisysteemistä.
Wikimedia Commons

Entisöity valokuva Kellastunut valokuva 1930-luvulta. Kuvasta on poistettu töhryt, taitokset ja repeämät. Kontrastia on hieman lisätty ja keltaisuus poistettu.

Väritetty valokuva Mustavalkoinen valokuva 1960-luvun vaihteesta. Kuva on väritetty ja tausta on sumennettu. Taustan hahmot eivät erotu enää niin häiritsevästi, ja samalla kuvaan on saatu lisää syvyyttä.
Museovirasto - Musketti. Kuvaaja: Teuvo Kanerva

Väritetty valokuva Kuvassa on jalkapalloilija László Kubala. Asiakkaani halusi väritetyn version tästä 1950-luvun mustavalkokuvasta Kubalaa käsittelevän kirjan kanteen.
Katso valmis kirja myynnissä

Retusoitu valokuva Esimerkki muotokuvan retusoinnista. Ihon sävyerot on tasoitettu ja keltaisuutta on vähennetty. Näpyt ja muut pienet virheet on poistettu. Ihon tekstuuri on kuitenkin säilytetty joten lopputulos on luonnollinen. Ehostusta on tehty myös silmiin.

Entisöity valokuva Väridiakuva vuodelta 1929. Alkuperäiset värit on palautettu ja suurennoksessa selvästi näkyvä rakeisuus on poistettu.
Helsingin kaupunginmuseo. Kuvaaja: W. W. Wilkman

Väritetty valokuva Mustavalkoinen valokuva 1910-luvulta. Kuvaa on ensin hieman korjailtu ja siistitty, jonka jälkeen se on väritetty. Kuvassa on valokuvaaja Tyyne Savia.
Helsingin kaupunginmuseo. Kuvaaja: Ida Nyman.

Retusoitu valokuva Mustavalkoinen valokuva 1950-luvulta. Tausta on sumennettu ja kuvaa on jatkettu vasemmalle ja ylös. Kuva on rajattu uudelleen niin, että polven resuinen kohta jää kuvan ulkopuolelle. Lopuksi kuvaan on lisätty hieman ruskehtavaa sävyä.
Helsingin kaupunginmuseo. Kuvaaja: Leena Salovuori

Entisöity valokuva Haalistunut värivalokuva 1970-luvulta. Alkuperäiset värit ja kontrasti on palautettu.

Retusoitu valokuva Tässä kuvassa on useita ongelmia. Kuva on jouduttu ottamaan liian läheltä, ja siksi perspektiivi on vääristynyt. Kuva on otettu vastavaloon ja taivas on palanut osin puhki. Myös asfaltti näyttää hyvin vaalealta, ja osa talon ylänurkasta on jäänyt kuvasta ulos. Nämä ongelmat on korjattu ja myös valon sinisyyttä on vähennetty.

Entisöity valokuva Mustavalkoinen valokuva 1930-luvulta. Taitos menee hankalasti kasvojen päältä, mutta kuvasta on silti saatu uuden veroinen. Tällaisessa tapauksessa luonnollisen näköinen lopputulos vaatii hieman enemmän aikaa kuin korjaukset yleensä. Myös kontrastia on hieman säädetty.

Väritetty valokuva Tässä kuvassa on japanilainen malli ja laulaja Lena Fujii. Asiakkaallani oli hänestä seepiavärinen kuva josta hän halusi värillisen version. Mielestäni lopputulos on luonnollinen.

Retusoitu valokuva Tämä selfie on otettu vastavaloon ja kasvot jäävät varjoon. Ihon sävy on punertava. Koska kuvassa on muutenkin paljon harmaata, oli toimiva ratkaisu tehdä kuvasta mustavalkoinen. Varjossa oleviin alueisiin on saatu enemmän valoa, ja kasvojen kiiltoa on vähennetty. Linna ja kasvot erottuvat paremmin.

Retusoitu valokuva Tätä kuvaa on käsitelty nettisivustoa varten. Taustalla keskellä näkyvä oksa on poistettu ja kuvan alareunaa on siistitty. Kuvan hieman punertava sävy on säädetty keltaisemmaksi, jotta se sopii paremmin sivuston väripalettiin. Housujen väri on säädetty neutraalin harmaaksi ja paidan väri raikkaan valkoiseksi. Ihon sävy on luonnollinen.
Katso kuva nettisivustolla

Väritetty valokuva Mustavalkoinen hääkuva vuodelta 1928. Kuva on väritetty ja kukkakimppuun on lisätty lehviä ja kukkia. Alareuna on alkuperäisessä kuvassa sumea ja muutenkin hieman epämääräinen, joten siitä on rajattu osa pois.
Helsingin kaupunginmuseo

Retusoitu valokuva Esimerkki muotokuvan retusoinnista. Ihon sävyerot on tasoitettu, ja näpyt ja muut pienet virheet on poistettu. Korjailua ja ehostusta on tehty myös huuliin, kulmakarvoihin ja silmiin. Lopuksi myös tausta on vaihdettu.

Entisöity valokuva Haalistunut värivalokuva 1980-luvulta. Kuvaa on terävöitetty, ja alkuperäiset värit ja kontrasti on palautettu.

Entisöity valokuva Mustavalkoinen valokuva 1910-luvulta Petsamosta. Kuvan halki kulkeva taitos ja töhryt on poistettu. Kuva on oikaistu ja keskikohdasta on vähennetty valoisuutta. Lopuksi kuvaan on lisätty hieman kontrastia ja terävyyttä, sekä alkuperäistä seepian sävyä. Oikeanpuoleinen tyttö on isotätini Anni.