Makea ruislimppu on luonteikas leipä.
Se on parhaimmillaan noin vuorokauden kuluttua paistamisesta, kun kumina ja muut maut ovat päässeet oikeuksiinsa.

SETSUURILIMPPU ( 2 kpl )

Pitkä nostatus

Leivän valmistus kestää aika pitkään, mutta älä säikähdä. Suurin osa ajasta menee nostatukseen, jonka aikana voit tehdä jotakin muuta. Valmistelu, taikinan teko ja limppujen leipominen vie alle puoli tuntia.

Aika: vajaa 4 tuntia

Kaada vehnä- ja ruisjauhot, suola, kumina, siirappi ja paloiteltu rasva yleiskoneeseen tai astiaan.
Sekoita hiiva joukkoon.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ( 37 - 38° C ) ja kaada muiden aineiden joukkoon.
Vaivaa taikinaa rauhallisesti n. 15 min. koneella tai n. 20 min. käsin.
Anna taikinan nousta liinalla peitettynä 1 tunnin ajan.
Jaa taikina kahteen osaan ja pane kumpikin omaan, 1 1/2 l vetoiseen, pitkänomaiseen, voideltuun leipävuokaan.
Anna nousta liinan alla vielä 1 tunnin ajan.
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Pistele nousseet limput puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä.
Pane vuoat uuniin ja säädä uuni samalla 175 asteeseen.
Paista limppuja n. 1 tunti.
Ota limput vuoista ja anna niiden jäähtyä ritilällä.

RESEPTIHAKUUN