GLENNI
 


taiteilija Yvonne Ohlsson-Söderholm www.happyart.se

Glennit ovat siis kotoisin Irlannista ja sen kyllä huomaa! Niissä on semmoista riemua ja rakkautta, että heikottaa. Glennit rakastavat ulkoilmaa, uimista, patikkaretkiä ja juoksentelua toisten kanssa; koirien ja ihmisten. Ne eivät hevillä väsy. Aina ne eivät kuitenkaan ole parhaimmillaan toisten koirien kanssa, koska Glennin suuri irlantilainen ego on niin suuri että muut eivät vaan saa niille isotella. Kuitenkin ne ovat suloisia ja aurinkoisia otuksia kaikki.

Glennit pitävät ihmisistä ja luulevat olevansa ihmisiä! Ne pötköttelevät mielellään sohvalla tai aivan ihmisen välittömässä läheisyydessä.

Glenni sopii loistavasti lapsiperheeseen, mutta ei ole lapsen koira.

Glennit ovat AINA yksilöitä. Ne ovat kaikki jännittävällä tavalla erinäköisiä ja suuria persoonallisuuksia kaikki.

Glenni on keskikokoinen, vehnän ja noenvärinen pötkö. Se on tankeron näköinen mutta gasellin ketterä. Se pystyy karkaamaan monella tavalla: loikkaamalla, kaivamalla tai huijaamalla. Se on nopea. Se on älykäs. Se on suloisen reipas veikko.

Glenni on HELPPOHOITOINEN koiruus. Sen turkki on lyhyehkö ja hoidoksi sitä nypitään ja kampaillaan. Glennejä ei tarvitse pestä kovin usein.

Glenneistä saa hauskaa seuraa moneen harrastukseen. Toiset käyvät sienimetsällä, toiset agilityssä. Jotkut vetävät lapsia rattaissa, jotkut ovat kovia moottoripyöräilemään! On jopa kuultu tottelevaisuuskokeen läpäisseestä glennistä.

Ja kauniissa Irlannissa ne ovat kuulemma tappaneet kaikki käärmeet.

Ylös