Tulokas
Onko alkoholinkäyttösi muodostunut sinulle niin vaikeaksi, että et omin voimin kykene tilannetta hallitsemaan?


Ehkä olet vasta juomisesi alussa, mutta huomannut ettei alkoholi sovi sinulle, tai ehkä alkoholinkäyttösi on aiheuttanut sinulle vain tilapäistä riesaa ja tilanne korjaantuisi kunhan kykenisit olemaan jonkin määrätyn ajan selvänä?


Oletko menettänyt ensimmäisen, toisen tai peräti kolmannen perheesi juomisesi vuoksi vai onko vasta ensimmäinen hajoamistilassa?


Ovatko ystäväsi ja työpaikkasi vaihtuneet useasti vai ovatko vasta ensimmäiset ystävyys- tai työsuhteesi uhanalaisina?


Kuinka on raha-asioiden laita? ovatko ne osittain vai kokonaan pielessä? Onko luotonsaannissasi ilmennyt vaikeuksia vai oletko luottosi kokonaan menettänyt?


Erilaisia ihmiskohtaloita on lukematon määrä ja niinpä kysymyksiäkin riittää. Emme kuitenkaan kiusaa sinua lukuisilla kysymyksillä ilman tarkoitusta. Haluamme auttaa sinua löytämään nimenomaan sinulle itsellesi sopivat kysymykset ja haluamme myös auttaa ja tukea sinua löytämään vastauksia. Kysymysten ja vastausten on tarkoitus selventää sinulle omaa tilannettasi ja ehkä ajatuksiasikin.


Kysymykset kuitenkin jatkuvat ja myös seuraavan tyyppisiin kysymyksiin sinun olisi hyvä etsiä vastaukset:

 • Ovatko omat tekosi tai oma käyttäytymisesi herättäneet sinussa pelkoa?
 • Entä oletko tuntenut pelkoa joka tuntuu syntyneen tyhjästä, on vailla osoitetta ja aiheuttaa sinussa epävarmuutta ja masennusta?
 • Tunnetko voimakkaita ja sietämättömiä yksinäisyyden tunteita?
 • Oletko havainnut itsessäsi epärehellisyyttä, moraalittomuutta tai vastuuntunnottomuutta?
 • Oletko havainnut itsessäsi pakonomaista halua paeta ihmisiä tai koko ympäristöäsi?
 • Onko sinulle patoutunut kateutta, kaunaa tai katkeruutta muita ihmisiä kohtaan?
 • Oletko havainnut itsessäsi pakkomielteitä tai estoja?
 • Oletko tuntenut olevasi luulosairas tai mustasukkainen?
 • Oletko herkkä loukkaantumaan muiden puheista?
 • Oletko tunteiltasi kovin herkkä?
 • Oletko havainnut itsessäsi suuruudenhulluuden oireita?
 • Toisaalta ehkä vähättelet itseäsi masennustiloissa?
 • Oletko tuntenut hätää. turvattomuutta, toivottomuutta, rakkaudettomuutta, ja tuntenut, että muut ihmiset ovat sinut lopullisesti hylänneet?
 • Oletko usein tuominnut itsesi tekojesi vuoksi?
 • Entä oletko tuntenut itsesi niin lyödyksi, että toipuminen on tuntunut mahdottomalta?

Kuten huomaat, luettelo on pitkä ja luultavasti löytyy myös sellaisia, juuri sinulle sopivia kysymyksiä, joiden olemassaolosta emme ole tietoisia. Tärkeätä on nyt se, että luotatko apuumme itseäsi koskevien ongelmien poistamisessa.


Mutta eivätkö ne kiduta sinua entistä enemmän, jos kerran alkoholin suoma turva sinulta riistetään?


Kun olet alkoholisoitunut, on sinulle käynyt samoin kuin meille muillekin. Olet sairastunut henkisesti. Ellet ole kokenut nykyistä tilaasi kysymyksistä ilmenevällä tavalla, tai aivan siinä laajuudessa, olet ilmeisesti hankkinut vaikeutesi alkoholin väärinkäytön tuloksena. Koska olet tullut joukkoomme, olet joka tapauksessa avun tarpeessa eikä ohjelmamme noudattaminen vahingoita sinua. Olet ajautunut tilanteeseen, josta et tunnu yksin selviävän, joten esitämme sinulle: miksi sinun täytyisi yksin selvitä?


Avain raittiuteen on kuitenkin oma halusi raitistua. Siitä riippuu kokonaisuudessaan mahdollisuutesi selvitä ja nimenomaan siitä, kuinka suuri oma halusi on. Jos sinulta tämä halu puuttuu ja kuvittelet jatkossa hallitsevasi alkoholinkäyttösi, emme voi sinua auttaa, sillä tällaisin ajatuksin olet kykenemätön vastaanottamaan tarjoamaamme apua ja tukea.


Tuntuu luonnollisesti pelottavalta katsoa itseään suoraan silmiin, kun on sitä koko ikänsä kaihtanut. Kuitenkin me, jotka olemme raitistuneet ennen sinua, olemme kokeneet samat, nyt edessäsi olevat vaikeudet ja selviytyneet. Kun olemme apunasi, rohkeutesi kasvaa. Kykenet varmastikin samaan kuin me muut.


Useimmat juovat itsensä hautaan vain sen vuoksi, että oma halu raittiuteen ja rohkeus itsensä rehelliseen tutkimiseen puuttuvat. Sinun tulisi ratkaista omalta kohdaltasi, haluatko kuulua raitistuneiden joukkoon.


Varmastikin sinua pelottaa, mutta voimme vakuuttaa sinulle, että pelkosi on turha ja häviää yllättävän pian. Kiinnostuksesi kasvaa sitä ihmistä kohtaan, jonka nimeä olet koko ikäsi kantanut, sillä kysymys on omasta itsestäsi ja tulevaisuudestasi.


Voi kulua pitkäkin aika ennen kuin sinulle selviää, oletko alkoholisti vai alkoholin väärinkäyttäjä. Ei kuitenkaan ole kovin tähdellistä tietää kumpaan ryhmään kuulut, koska näin alussa on kysymys vain siitä, kykenetkö elämään parhaillaan menossa olevan hetken ilman alkoholia. Entä pidemmän ajan; tunnin pari, vuorokauden tai vaikkapa kokonaisen viikon silloinkin, kun paras ystäväsi houkuttelee sinua kanssaan juomaan?


Alkoholinkäytön seurauksena olet ajautunut noidankehään, josta sinun tulisi kyetä murtautumaan ulos henkiseen vapauteen tarjoamamme avun ja tuen turvin. Sinun edessäsi on nyt mahdollisuus tutustua yhteisömme ohjelmaan, jonka antamia ohjeita noudattamalla voit saavuttaa lopun elämääsi kestävän raittiuden.
Kokoontumisajat:
maanantai klo 19.00
torstai klo 19.00
Osoite:

Pispalan valtatie 54 A