Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


Katinhännän uutisia

Pentuja syntynyt:

Pennut syntyivät 28.11.2021, 5 pentua ja kaikki sinitiikereitä. Vielä pientä varmistusta kaipaa mutta saattaa olla että koko viisikko on tyttöjä! Emo Katinhännän Häätöäänestyksen Suosikki eli Hipsu (sinitiikeri, EUR a 23) ja isänä on myös sinitiikeri Pikku-Piun Incredible Hulk (EUR a 23). Emo ja pennut ovat sijoituskodissa Espoossa.

Synnytys ja pentujen alkuviikot ovat sujuneet hyvin ja ongelmitta. Kuvat ovat tällä haavaa hankalia koska pennut ovat niin samannäköisiä että etenkään kuvista ei suurimmaksi osaksi tiedä kuka pentu kuvassa on. Sinänsä asialla ei ole väliä, koska ovat niin toistensa kaltaisia ettei kai sitten niin väliäkään kuka kuvassa lopulta on... :) Pidämme toki itse kirjaa ja erotamme pennut niihin tehdyillä merkeillä (turkkeihin leikattu lovia eri paikkoihin), ne lovet vaan kun eivät juurikaan näy kuvissa niin siksi kuvat ovat sitten vaan "jostakusta pennusta".

4 pennuista on alustavasti varattu tai osoitettu kiinnostusta, ja yhdelle pennuista pitäisi löytää sijoituskoti / koti missä saa tehdä yhdet pennut että kasvatusjatkumo taas toteuituisi. Pentuja pääsee katsomaan tammikuun 2022 puolella.


Kuvia pennuista (parilta ekalta viikolta):

Hipsu ja pennut syntymäpäivänä, kuva2 Hipsu ja pennut syntymäpäivänä, kuva2 Hipsun pennut yhden päivän iässä Hipsun pentuja 1,5 viikon iässä
Hipsun pennuista joku 2vko iässä Hipsun pennuista joku 2vko iässä Hipsun pennuista joku 2vko iässä Hipsun pennuista kylkimerkillinen 2vko iässä Hipsun pennuista niska & selkämerkillinen 2vko iässä Hipsun pennut 2vko iässä, kuva1 Hipsun pennut 2vko iässä, kuva2
Hipsun pennuista tummasävyisin reilun 2vko iässä Hipsun pennuista joku reilun 2vko iässä


(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)


-----------------------------------------------------------------------


Pentuja suunnitteilla:

Emo Katinhännän Adelante eli Ade (sinikilpikonnatabby, EUR g 22) ja isänä on mustasavu Pikku-Piun Jörre Jäätuura (EUR ns). Astutus on ollut vastikään ja jos tärppäsi, pennut syntyvät helmikuun 2022 puolivälissä. Odotettavissa mustia ja mustasavuja, sinisiä ja sinisavuja, (sini)kilpikonnaa ja (sini)kilpikonnasavuja, ruskea- ja hopeatabbyja, sinitabbyja, punaista, cremeä ... kuviolla ja ilman, hopealla ja ilman... värivalikoma on laaja mutta sitten näkee kun syntyvät että mitkä värit pennuille on arvottu. Emo on oma kissani eli pennutkin majailevat Helsingissä.
-----------------------------------------------------------------------


Pentuja suunnitteilla:

Emo noviisina rekisteröity Tiki (sinikilpikonnatäplikäs, EUR g 24) ja isänä on sinihopeatiikeri Katinhännän Päiväkirjahuoneen Isoveli (EUR as 23). Astutus on jo ollut ja jos tärppäsi, pennut syntyvät helmikuun 2022 alussa (ensimmäinen astutus ei tärpännyt ja tämä oli uusinta). Odotettavissa sinitiikereitä ja sinisiä (yksivärisiä), cremetiikereitä ja cremejä, sinikilpikonnatiikereitä, sinikilpikonnaa. Myös hopealla eli sinisavu, cremesavu, sinikilpikonnasavu, sinihopeatiikeri, cremehopeatiikeri, sinikilpikonnahopeatiikeri. Kuvio voi olla myös täplikäs. Emo ja pennut ovat Helsingissä.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


VARATTU ja jo omassa kodissa (tässä odottamassa että siirrän kuvat talteen muualle):

Kiinnostaisiko sinihopeatiikerin värinen eurooppalaispentu? Sellainen syntyi Eestiin Tallinnaan huhtikuussa 6.4.2021 kasvattajalle Darti eli Aire Kapstas, joka on "sukulaiseni" (serkun vaimo). Pentueeseen syntyi yhteensä 5 pentua joista neljälle on jo koti ja ovat muuttamassa näihin aikoihin. Pentueen vanhemmat ovat molemmat supisuomalaisia eurooppalaiskissoja ja astutuskin tehtiin talvella Suomessa. Naaraan koti vaan on Tallinnassa ja pennut syntyivät sinne. Ne on rekisteröity samaan kattojärjestöön mitä me Suomessakin, eli pennut on rekattu ja myös muuten hoidettu kuten meilläkin; 2 rokotetta saatu ja myös rabies-rokotus että voi matkustaa rajan yli (ja passikin siksi on). Sirutettu ok.

Minä olen nyt kahdesti koronarokotettu joten saan matkustaa Eestiin ja takaisin ja aion sen tehdä elokuun lopussa (mennään kavereiden kanssa perinteiselle ratsastusreissulle). Jos joku kiinnostuu tästä pennusta, voisin tuoda sen silloin mukakani Suomeen ja sitä pääsisi katsomaan meillä. Normaalisti edettäisiin eli katsomisesta varaus eikä etukäteen tarvitse sitoutua ottamaan pentua näkemättä. Pentu tulee olemaan vähän yli luovutusikäinen mutta se johtuu jo siitäkin, että rajaa ylittäessä pitää olla rabiesrokote annettu ja sen saa antaa tietyssä iässä ja sen jälkeen on vielä 3 viikon varoaika ennen kuin rajan saa ylittää, joten joka tapauksessa ulkomailta pentua ei pystyisi saamaan ihan luovutusiässä, joka nykyään on muutenkin 14 viikkoa.

Ota yhteyttä jos kiinnostut, minuun, minun kanssa voi asioida Suomessa vaikka kasvattaja on eestiläinen, toki häneenkin saa olla yhteydessä suoraan.

Sinihopeatiikeri uros Evan Kavan Darti 6,5vko, kuva1 Evan Kavan 6,5vko, kuva2 Evan Kavan 11vko Evan Kavan 12vko Evan Kavan 12,5vko


(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)

-----------------------------------------------------------------------


HSPACE="15">