Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


Tokran näyttelyuran tärkeimpiä tuloksia:

3.4.2005

Turku

Tuomarin Paras Pentu

23.4.2005

Helsinki

Tuomarin Paras Pentu

2.10.2005

Porvoo

Tuomarin Paras Aikuinen

30.10.2005

Järvenpää

Champion

6.1.2006

Helsinki

Värin Paras Tot

25.2.2006

Tallinna, Eesti

International Champion

26.2.2006

Tallinna, Eesti

CAGCIB (lk 5)

11.6.2006

Cesis, Latvia

Grand International Champion

27.1.2007

Lahti

Premior

24.2.2007

Tallinna, Eesti

CAPIB (lk 8)

25.2.2007

Tallinna, Eesti

CAPIB (lk 8)

24.3.2007

Turku

International Premior & Tuomarin Paras Kastraatti

21.4.2007

Surahammar, Ruotsi

CAGPIB (lk 6)

23.2.2008

Tallinna, Eesti

CAGPIB (lk 6)

24.2.2008

Tallinna, Eesti

CAGPIB (lk 6)

4.10.2008

Tampere

Grand International Premior

21.2.2009

Tallinna

CAPS (lk 4) & Tuomarin Paras Kastraatti

22.2.2009

Tallinna

CAPS (lk 4)

28.6.2009

Kalmar, Ruotsi

CAPS (lk 4)

10.7.2010

Vantaa

CAPS (lk 4) & Tuomarin Paras Kastraatti

31.7.2010

Helsinki

Supreme PremiorYleensä tuomarit ovat pitäneet Tokran hyvinä ominaisuuksina:
- hyvä lihaksikas tyyppi (välillä nuorena aikuisena tästä oli puutetta), hyvät tassut
- hyvä pään muoto; otsa, profiili
- hyvä silmien muoto ja sijainti sekä EUR-ilme
- hyvä korvien muoto ja sijainti
- hyvä turkin laatu; lyhyt ja joustava
- hyvä sininen värisävy, kontrasti ja kuviot ok
- luonnetta on yleisesti kehuttu, Tokra käyttäytyy pääasiassa nätisti arvostelussa, rennosti makoillen ja tuomarien leluilla leikkien.
Tosin joskus jos joku asia hermostuttaa niin sitten saa varoa ettei se syöksy omille teilleen. Ja Tokra ei oikein suostu seisomaan pystyssä pöydällä, heittäytyy makuulleen hetimmiten eikä "esitä" itseään.

Huonoina ominaisuuksina taas joskus on mainittu:
- nuorena aikuisena: tarvitsi lisää pyöreyttä / vahvuutta vartaloon
- heikko leuka
- liian kapea kuono-osa
- sinikuvioiselle tyypillistä norsunluun väriä ei juurikaan ole (johtuen varmaan hopeasta taustasta).

Mitä on jäänyt mieleen Tokran näyttelykäynneistä:
Norjalainen tuomari Anne Veland on ihastunut Tokraan (pentuna), miksipä muuten olisi Helsingissä pentua tuomarin parhaakseen valitessaan sanonut yleisölle, että se on hänen tähän asti näkemistään eurooppalaisista kaikista lähimmäs eurooppalaisen standardia... Muut tuomarit eivät paneelissa tainneet olla samaa mieltä, mutta Veland ei vaihtanut mielipidettä koska sitkeästi äänesti edelleen Tokraa...

Lahdessa 27.1.2007 Tokra sitten pääsi karkuun näyttelyssä, ensimmäistä kertaa ja ylipäänsä ensimmäistä kertaa kukaan minun kissani! Eikä se edes oikeastaan yrittänyt karkuun, olin antamassa kissaa assarille ja niinpä se jotenkin päätyi tipahtamaan maahan ja lähti siitä jolkottelemaan. Ei saanut mitään paniikkia, kunhan juoksi pienen kunniakierroksen ja antoi pian kiinni...

Leikattuna Tokra on pärjäillyt ihan hyvin näyttelyissä ja kohokohtana Surahammarissa Ruotsissa järjestetty eurooppalaisten erikoisnäyttely 21.4.2007, jonne osallistuimme kuuden suomalaiskissan voimin, eurooppalaisia näyttelyssä oli yhteensä reilu 40. Erikoisnäyttelyssä rotua arvostelleet tuomarit (5 kpl) valitsivat kaikista arvostelemistaan eurooppalaisista parhaansa erikoiseen eurooppalaispaneeliin ja Satu Hämäläinen valitsi Tokran! Varsinaista tuomarin parasta Tokrasta ei tullut vaan se meni jonkun muun rotuiselle. Lisäksi Tokra osallistui yhteen neljästä eurooppalaisten erikoisluokasta; parhaan turkinlaadun kisaan ja voitti sen!!! Erikoispaneelissa Tokra sijoittui lopulta kolmanneksi (viidestä osallistujasta). Palkintoja sateli rutkasti ja onneksi olimme autolla liikenteessä... Muutenkin ruotsalaiset ihmettelivät tiikerikuvioisia kissoja, joita Tokran lisäksi oli paikalla myös Niko (Heinosen Tuulan kissa eli sekin Suomesta), yhteensä siis vain kaksi, ruotsalaiset kun eivät harrasta tiikerikuviota ollenkaan. Olihan se ikimuistoinen ja ihmeellinen näyttely!

Tokran kanssa ehdittiin käydä toistamiseenkin Ruotsissa eurooppalaisten erikoisnäyttelyssä, 28.6.2009 Kalmarissa. Eurooppalaisia Etelä-Ruotsiin oli saapunut 28, joista 7 Suomesta. Tällä kertaa Tokran näyttelymenestys ei ollut ihan samaa luokkaa kuin edellisellä kerralla, mutta yksi erikoisluokka-voitto tuli kahmittua, nimittäin reissussa oli myös kasvattini GIC Katinhännän Jordi Rosales (omistaja Jan Frimodig), joka on samanvärinen uros (leikkaamaton) kuin Tokra, eli sinitiikeri. Sattui niin, että yksi erikoisluokista oli "kuin 2 marjaa", eli haettiin paria, kahta kissaa, jotka ovat mahdollisimman saman näköisiä. Osallistuimme kahden suomalaisen sinitiikerin voimin (samalla myös näyttelyn ainoat tiikerikuvioiset) ja voitimme! Turkin laatu -kisassa Tokra pärjäsi hetken aikaa mutta putosi pois, sen turkin laatu olikin näyttelyaikaan vähän karkeahko.


Takaisin Tokran pääsivulle