Ester Myllyksen tilkkutöitä


Ester Myllys on harrastanut ompelutöitä jo pienestä pitäen. Perheen vaatteista suuri osa on Esterin tilaustyönä tekemiä. Niinpä kissaharrastuksen iskettyä tuli ensin tyttäreltä tilaus tehdä kissoille jonkinmoinen alusta. Se tehtiin erilaisista jämäkankaista, joten tuloksena oli tilkkutyö, vaikka ehkä vielä alkeellinen versio. Kissa-aiheistakaan ei vielä tuolloin ollut tietoa. Ensimmäiset tilkkutyöt tehtiin suuritöisesti "viivotin, kynä ja sakset" -menetelmällä, eli liuskamaisia (pitkiä suorakaiteita) kangassuikaleita leikattiin ja ommeltiin. Yhteen aluseen meni tällaisia kangassuikaleita kymmenittäin.

Vuonna 1996 Ester meni tilkkutyökurssille, eläkkeellähän on aikaa harrastaa. Siellä tekniikkaa hiottiin ja töiden tekeminen nopeutui uusilla välineillä; kankaan leikkuualustalla, uudenlaisella viivottimella ja pyöröleikkurilla. Kurssilta on myös saanut hyviä ideoita tilkkutöiden tekoon, mm. erilaiset kissa-aiheet on ammennettu lähinnä kurssilta. Pari suurta päiväpeittoakin on jo tehtynä, ne ovat hiukan isompia projekteja... Kurssin myötä Esterin töitä on ollut esillä myös erilaisissa tilkkutyönäyttelyissä.

Kaikki Esterin tilkkutyöt on tikattu käsin. Pannulaput ovat niin paksuja että niiden tikkaamiseen tarvitsee ompelukoneen apua. Ensin kun tilkut yhdistetään toisiinsa, voi myös konetta käyttää apuna, tosin ei aina.


Kuvia Tilkkutöistä

Kissa-aiheiset tilkkutyöt, koko 60-65 cm /sivu.

Suoraan sivulle: [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18]
Kissa-aiheiset pannulaput (ja vähän muitakin).

Suoraan sivulle: [2] [3] [4] [5] [6]
Kissa-aiheiset tyynyt.

Suoraan sivulle: [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Kissa-aiheiset "vessapaperitelineet".

Päiväpeitot (ei kissa-aiheiset).

Suoraan sivulle: [2] [3] [4]
Kissa-aiheista sekalaista (ei tilkkutöitä).


Tässä myös linkki sukulaisemme sivuille: Airen tilkkutyösivut (eestiksi).Palaa etusivulle