Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


Katinhännän kasvatteja: Mentalist-pennut


21.11.2014 syntyi kaksi pentua mustasavun väriselle kotikissalle Noki-Nooralle. Noora asuu Satu Jämsenillä. Pentujen isä on kasvattini cremehopeatiikeri Katinhännän Kosminen-säde. Pennut ovat: mustasavu uros ja kilpikonnahopeatiikeri naaras, eli 2 pentua.

Hain keväällä 2014 erikoislupaa käyttää maatiaiskissaa eurooppalaiskasvatuksessa. Kissa, Noki-Noora, on puhtaan mustasavun värinen naaras ja menisi varmasti näyttelyssä noviisina rekisteriin, mutta se on niin arka ettemme sitä edes aikoneet kokeilla. Arkuus johtuu siitä, että kissa on pelastettu luonnosta syksyllä 2013, jolloin se oli reilun vuoden ikäinen. Siihen astisen elämänsä se oli elänyt lähes ilman ihmiskontaktia. Se sopeutui kerrostaloelämään Satun luona todella hyvin, mutta koska elämän alkupuolella on puuttunut ihmisiin totuttelu yms, se panikoituu jos sitä yrittää viedä muualle (eli siksi ei näyttelyyn ole asiaa). Niinpä päädyttiin hakemaan erikoislupaa kasvatukseen ja se saatiinkin. Pennuthan jos sosiaalistaa normaalisti pienestä pitäen, ei niiden käsittelyssä ja elämässä tule olemaan mitään ongelmaa.
Erikoista projektissa on se, että pennut menivät ensialkuun XSH-rekisteriin. Vasta näyttelyn kautta ne pääsivät rekisteriin eurooppalaisina, kunhan kaksi kissatuomaria katsoi ne riittävän hyviksi että ne voisi ottaa rotuun. Pennut kävivät näyttelyssä huhtikuussa (Messukeskuksen näyttely) ja olivat tuolloin lähes 5 kuukauden ikäisiä.
Oikeastaan näissä pennuissa ei ole paljoakaan eroa verrattuna siihen että emo olisi rekisteröity noviisiluokan kautta. Paperit ja käytännöt ovat tässä tapauksessa omanlaisiaan, mutta itse pennut on ihan vastaavia.

Pentueen sukutaulu


Katinhännän Patrick Rigsby

eli Miska, mustasavu uros (EUR ns) muutti isänsä kaveriksi Helsinkiin, omistaja Nayer Bennour (sijoitukissani tässä vaiheessa).


Nooran pennut, kuva1 Nooran pennut, kuva2 Mustasavu uros Patrick Rigsby eli Miska 2 vko, kuva1 Miska 2 vko, kuva2 Liisi & Miska 
2 vko
Miska 4 vko, kuva1 Miska 4 vko, kuva2 Miska 4 vko, kuva3 Miska 4 vko, kuva4 Miska 6 vko, kuva1
Miska 6 vko, kuva2 Miska 6 vko, kuva3 Miska & Liisi 6 vko Miska 9 vko, kuva1 Miska 9 vko, kuva2
Miska 9 vko, kuva3 Miska 11 vko, kuva1 Miska 11 vko, kuva2 Miska 9kk + isä+setä Miska 10 kk, kuva1 Miska 10 kk, kuva2 Miska 1v, kuva1 Miska 1v, kuva2
Katinhännän Grace Lisbon

eli Liisi, kilpikonnahopeatiikeri naaras (EUR fs 23). Liisin omistaja Satu Jämsen (sijoituskissani tässä vaiheessa). Liisin kaverina oma emo Noora sekä vanhempi uroskasvattini Ville (Katinhännän Morden Magneto, ruskeatiikeri).


Nooran pennut, kuva1 Nooran pennut, kuva2 Kilpikonnahopeatiikeri naaras Grace Lisbon 2 vko, kuva1 Liisi 2 vko, kuva2 Liisi & Pate 
2 vko
Liisi 4 vko, kuva1 Liisi 4 vko, kuva2 Liisi 4 vko, kuva3 Liisi 6 vko, kuva1 Liisi 6 vko, kuva2
Liisi 6 vko, kuva3 Liisi 6 vko, kuva4 Pate & Liisi 6 vko Liisi 9 vko Liisi 10 vko
Liisi 6kk Liisi 8kk + Ville Liisi n. 11 kk + Ville Liisi 1v+3kk
Liisi 1v+3kk Liisi 1v+3kk Liisi 1v+3kk