Päiväkoti Karkki

Karkin päiväkoti on 21-paikkainen päiväkoti Karkkilan Vanhassakylässä. Päiväkoti Karkin Kannatusyhdistys r.y. avasi Karkin päiväkodin vuonna 1988 vanhaan navettarakennukseen. Perustamisesta lähtien kannatusyhdistys on toiminut yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa.
Karkin Päiväkoti järjestää pääsääntöisesti kokopäivähoitoa yli 3-vuotiaille, sekä esiopetusta. Osapäivähoitoa ja alle 3-vuotiaiden päivähoitoa tarjotaan mahdollisuuksien mukaan. Alusta saakka päiväkodin toiminta on painottunut taidekasvatukseen ja luovaan ilmaisuun. PäivisEri aikoina esillä ovat olleet musiikki-, tanssi-, kuvataide- ja elokuvakasvatus.
Karkin päiväkodissa pyritään luomaan rauhallinen, kodinomainen ja viihtyisä toimintaympäristö, jossa lapsen niin pienen kuin vähän isommankin on turvallista kasvaa. Lapsen leikillä on toiminnassamme iso merkitys. Lasten leikkejä ja mielikuvitusta tuetaan ja leikille annetaan aikaa, tilaa ja mahdollisuuksia. Kädentaidot ja itseilmaisu ovat myös tärkeässä asemassa Karkin arjessa.
Karkin päiväkodin sijainti Vanhassakylässä metsänreunalla mahdollistaa monipuolisen toiminnan myös ulkona esim. retket luontoon ja oman kodikkaan pihan touhut.
Yksi Karkin päiväkodin perusajatuksista on edelleen päiväkodin ensimmäisen johtajan Merja Uusivirran sanoin:
"Päiväkodin toiminnan ei tarvitse olla mitään erillistä suhteessa muuhun elämään. Maailma muuttuu koko ajan. Leikit muuttuvat. Päiväkodin pitää muuttua ajan mukana. Sekä lapsilla, että aikuisilla tulisi olla päiväkodissa normaali olo."
Hakukaavake   Hakukaavake
Karkin päiväkoti Vanha Turuntie 9 03600 Karkkila