Joensuun Työväenyhdistys
Laaman erämaakämppä Ilomantsissa, Haapajoen varrella

 

Laaman kämppä sijaitsee Ilomantsin pohjoisosassa Haapajoen pohjoisrannalla, kolme kilometriä Venäjän rajalta. Runon ja Rajan tieltä Kartitsan tienhaarasta kämpälle kertyy matkaa metsäautotietä10 kilometriä. Naarvan kylälle kämpältä on matkaa 17 kilometriä.

Peruskorjatussa kämpässä on 16 vuodepaikkaa suuressa tuvassa ja pienessä huoneessa sekä tilava keittiö. Sauna ja pukuhuone löytyvät myös. Tuvassa on takkauuni ja huoneessa kamina. Kämpässä on kaasuvalo ja kaasuhella. Pihapiirissä on puuliiteri, ulkohuussi ja kaivo. Aivan joen rannassa on sauna. Saunan kuisti avautuu Haapajoelle ja siinä on saunan lisäksi saunatupa, jossa on myös kamina. Vuonna 2006 joenrantaan valmistui savusauna.

Kämppä on kosken rannalla. Rannassa on nuotiopaikka ja puuhella katoksessa. Kosken yläpuolella joki levittäytyy pieneksi järveksi, Laamanlammeksi. Tältä kohdalta joki on kuin onkimiehen toiveuni. Ahventa ja haukea riittää huonommallekin kalastajalle. Koskiin on istutettu mm. harjusta. Lammella asustaa myös ahkera majava, jonka "työmaa" on nähtävissä kämpän venerannassa. Laamanlammen takana on karu erämaasaari, Rosvohotu.

Kämppä sijaitsee metsikössä jokivarren suojavyöhykkeellä. Läheisellä rajavyöhykkeellä pesivä karhu liikkuu joskus kämpän lähistöllä. Hirven saattaa myös tavata marjamatkalla ja talvella näkee ahman ja sudenkin jälkiä siellä täällä.

Haapajoen ja Naarvan seuduilla on hiihtäjille lunta aina huhtikuun loppuun saakka. Kesäiseen aikaan seutu on ihanteellinen paikka retkeilijöille, kalastajille, marjastajille ja sienestäjille. Melojille riittää Haapajoessa koskia valtakunnan rajalta Koitereelle saakka.

Kämppä on täysin varustettu. Tarvitset vain omat liinavaatteet, muonat ja retkeilyvälineet.

Laaman kämppä on vuokrattu Pohjois-Karjalan Nuorten Puolesta ry:lle.

Vuokrat:

Jäseniltä:
(Joensuun seudun JHL ry, Joensuun Työväenyhdistys JTY, Karjalan Retkeilijät, Pohjois-Karjalan Demarinuoret, Pohjois-Karjalan Nuoret Kotkat ja Liperin Työväenyhdistys)

1-2 henkilöä/vrk   10 €,  lisähenkilö/vrk 5 €
 koko kämppä/vrk   50 €
 - viikonloppu pe-su 100 €
 - 5 vrk ma-pe 200 €
-  koko viikko 250 €

Muilta:
 1-2 henkilöä/vrk   18 €,  lisähenkilö/vrk 9 €
 koko kämppä/vrk 100 €
 - viikonloppu pe-su 200 €
 - 5 vrk ma-pe 300 €
 - koko viikko 400 €

Vuokra-aika alkaa klo 16 ja päättyy  klo 14 ellei toisin ole sovittu.Kämpän voi vuokrata käyttöönsä vuosittain 15.5-15.10 välisenä aikana.

TIEDUSTELUT: puh. 050-3396282 Sanna Heinonen / JTY

POHJOIS-KARJALAN NUORTEN PUOLESTA RY
Kauppakatu 32, 80100 Joensuu