2009

28.11.2009 Lehtiartikkeli Hesarissa.

2008

5.1.2008 Göstan ohjelmien uusinnat palaavat radioon. Uusintakierros aloitetaan K.e.p. -ohjelman jaksoilla vuoden 1994 alusta lähtien.

Kuuntele uusin K.e.p.-uusintalähetys Yleisradion Areenassa. Sain domain-asiat kuntoon ja siirsin sivun pääosan uuteen osoitteeseen 20.1.2008. Aloittelen vähän kerrallaan sivulla sijaitsevien vanhan osoitteen mainitsevien linkitysohjeiden korjaamisen, vanhentuneiden ulkopuolelle osoittavien linkkien korjaamisen ja muut pienet uudistustoimet. Lue täältä ensimmäisen jaksoreferaatit.

2007 - 2005

2004

14.11.2004 Yleisradion kanavalla Helsingin juhlaviikoilla taltioidun Malja Göstalle -konsertin televisiointi.

YLEQ:sta kuultuna 7.9.2004 klo 13.30 eli Popstudio-ohjelmassa: Yle tv1 lähettää Gössen tribuuttikonsertin koosteen, eli tämän mukaan ei koko konserttia. Lisäksi YLEQ lähettää aineistoa tähän liittyen lokakuussa 2004. Vielä jäi arvailujen varaan tuleeko radiosta esim jälkimmäinen Hesan ilta kokonaisuudessaan, molemmilta illoilta parhaimmat yksittäiset suoritukset vaiko samantyylinen/juuri sama ohjelma kuin television puolella. torstai-iltana 28.10. klo 22 - 24 YleQ Täydenkuun klubi lähettää suoraa ohjelmaa Tavastialta. Ilta sisältää myös pätkiä Helsingin juhlaviikkojen jälkimmäisestä eli 31.8. taltioidusta Göstan muistokonsertista, joka tulee kokonaisuudessaan Rockradiossa perjantaina 5.11. (tarkka kellonaika varmistuu myöhemmin).

Soundi-lehden syyskuun numerossa Juho Juntusen kirjoittama Leavings-artikkeli.

torstaina 2.9.2004 Johnny Kniga -kustantamo julkaisee toimittaja Santtu Luodon kynäilemän kirjan Raparperitaivas. Kustantajan listahinta 30 euroa, jälleenmyyntipaikoista sen voi saada vähän halvemmalla (esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta 26,90 e:lla suora linkki). 

keskiviikkona 1.9.2004 ilmestyy Leevi and the Leavings -kokoelma Keskeneräinen sinfonia, joka sisältää yhden cd-kiekon sekä dvd-levyn. Yleisin jälleenmyyntihinta on 27,90 ja 29,90 euron välillä. Tribuuttikonserteista kuvattava aineisto ei ehtinyt tähän julkaisuun, joten on todennäköistä että markkinoille tullaan vielä tarjoamaan uutta videoaineistoa. Ehkä muutakin kuin vain Malja-taltiointi.

Malja Göstalle -konsertit:
maanantaina 30.08.2004 klo 19:30 sekä tiistaina 31.08.2004 klo 19:30  Helsingin juhlaviikkojen Huvilateltassa, lauantaina 11.9.2004 klo 19 Tampere-talon Isossa salissa sekä sunnuntaina 12.9.2004 Lahden Sibelius-talossa. Lue täältä lisää Helsingin ja Tampereen konserteista ja median raportoinnista!

21.8.2004 sivulla 90 000 kävijää. Tasalukema 100 tuhatta menee arvioitteni vastaisesti vuoden vaihteen ylitse.

17. - 18.8.2004 välisenä yönä klo 0.50 - 2.30 kansantaiteilija Aarne Tenkanen vieraana MTV3:n organisoimassa tekstiviestichät-ohjelmassa. Tenksun kutsujana ja houstina Riikka. Katselijoille esitettiin kilpailukysymys "Muunna Tenkasen biisin 'Hemaisevan seksikäs pörröpää' nimi toisinpäin siten, millä lailla nainen voisi laulaa sen miehelle". Palkintoina luvattiin 2 kpl artistin cd-levyjä. Se jäi täsmentämättä, oliko palkintolevy viimeisin katalogissaan julkaistu, vai ilmestyvä uutuus. Alkuvaiheessa viestien viive oli noin 15 minuuttia, tunnin kuluessa se laski hieman alle kymmeneen. Viestejä kommentoitiin mm. seuraavasti: "Ai että onko Leeviä ikävä? Kyllä on, kuten kaikilla jotka hyvän musan päälle ymmärtää." "Koe-eläinpuistosta jäi helvetin hyvät muistot, ja vaikka menee omakehuksi, niin mielestäni Koe-eläinpuisto oli paras radio-ohjelma mitä on koskaan tehty." [Riikka ei ilmeisesti ole seurannut Gössen radio-ohjelmia eikä siten ollut koskaan kuullutkaan Kaislan Ekistä] -> "Pitäis soittaa sille, en oo pitkään aikaan saanut tietää mitä sille kuuluu. Tarjaa ja Repe Hiltustakin näkee nykyään niin harvoin." "[Energy-radiossa työskentelevä] Sami Tenkanen on mun avioton poika." "Rife saattaa olla tribuuttikeikoilla soittamassa 12-kielistä." "Seuraava keikkani on 28.8.2004 yksityistilaisuudessa Kaivohuoneella, rapujuhlissa." "Musan teko [levyttäminen] on nykyään vaikeeta, kun toi meidän päällikkö lähti muille maille, nyt tekijät ovat vähissä. Musa tulee olemaan erilaista eikä läheskään yhtä hyvää [kuin aikaisemmin]." Eli uutta Tempuntekijät-matskua on luvassa joku päivä, mutta ei luultavasti aivan lähitulevaisuudessa. Pengerkadun naisvoimistelijat ry lähetti Tenkaselle terveisiä. Muutaman radiotoimintaan liittyneen kysymyksen hän tietoisesti sivuutti. Kommentoi lyhyesti, ettei halua kertoa tarkemmin millainen Gösta oli ihmisenä. Seuraavana lauantaina eli 21.8.2004 oli lähdössä Tampereelle pelaamaan Rock-SM-futista, joukkueen nimi [YLEX:n tiimi? aikoinaan edusti Radiomafian jengiä] ei tullut esille. Ennen haastattelun alkua Riikka lienee korostanut, ettei ohjelman vieras saa laulaa edes lyhyttä pätkää omista biiseistään, koska tällöin ohjelman tuotantofirma joutuisi maksamaan niistä Teosto-korvaukset. Sellaisiin ei tietenkään ole varaa, vaikka tekstarichätti on Mtv3:lle ja sen emokonserni Alma Medialle (ruotsalaisista pääomistajista puhumattakaan...) törkeän menestyksekäs rahasampo. Kysymysten "laatuun" chättivieras ei voi vaikuttaa, siitä huolimatta kokonaisuutena Arska veti illan melko tyylikkäästi. Lähtiessään aikoi vielä ehtiä Taipale-pubiin ennen valomerkkiä. 

heinäkuun puoliväliin 2004 arvioitu G.s.e.-fanisivun muutto toiseen kotisivukansioon lykkääntyykin noin vuoden 2004/2005 vaihteeseen ja saa uuden osoitteen vasta silloin.

25.6.2004 eli juhannusaattona viisi maakunnallista sanomalehteä kattanut Sunnuntaisuomalainen-liite käsitteli Yleisradion vuoden 2003 alussa toteutettua radiouudistusta. Sijansa sai myös K.e.p.-ohjelma ja sen ihailijakunta, selaamasi nettisivun ylläpidon ominaisuudessa. -> lue täältä lisää! <- 

15.6.2004 fanisivuylläpidon oma Sexfestival. Sivu toiminut verkossa kuuden vuoden ajan.

perjantaina 12.6.2004 kootun viikon 24/2004 myyntitilaston mukaan Leavingsien Keskiviikko-kokoelma nousi taas maan Viralliselle Listalle syksyisten konserttien nostattamana. Uusi Suomen ennätys listaviikkojen määrässä on nyt 132, eikä taida jäädä siihen. 'Eikö tämä nyt jo ala riittää, keneltä se levy voi vielä puuttua...?'

Nuorisomusiikin tabloidijulkaisu Rumba kirjoitti numerossa 8/2004 (23.4 - 6.5.2004) syksyisistä Göstan musiikin ystävien kokoontumisista tälleen. Television puolella tribuuttikonsertteja promottiin ensimmäisen kerran YleTV2:n perjantai-illoissa kulkeneen Harakanpesä-ohjelman viimeisessä jaksossa 4.6.2004. Haastateltaviksi olivat saapuneet konserttien organisoija Jukka Hakoköngäs, Tampereen illassa esiintyvä Samuli Putro sekä Gössen soittajatoveri Risto "Rife" Paananen. Segmentissä muisteltiin kostein silmin Leevi and the Leavingsien taivalta (mm. pysymistä studiobändinä; Rife pohti josko asiallisesti hinnoiteltua pistokeikkailua olisi voinut hyödyntää perheensä asuntolainan lyhentämisessä...), Göstan poismenon nostattamia tuntemuksia (Rife ja ehkä myös muu lähipiiri oli selannut netin keskustelupalstoille kirjoitettuja Gösse-fanien kertomuksia ja pannut merkille ihailijajoukon osoittaman liikutuksen) ja pohdittiin syksyn konserttien järjestymistä. Ohjelman lopuksi Hakokönkään flyygelillä säestämä Samuli Putro lauloi rauhallisen ja sanoisinko "aika pysäyttävän" version Leavingsien ensisinglestä Mitä kuuluu, Marja-Leena?

7.5. ja 14.5.2004 YLEQ:n lähetyspiuhat olivat taas niin solmussa, että ohjelmiston normaalista K.e.p.-uusinnasta lähetettiin sama jo 30.4. kuultu jakso yhteensä kolmeen kertaan. Kanavan uusi tiedotus kertoi kysyttäessä: "YLEQ:lla on siirrytty toiseen lähetysjärjestelmään, eli se on syy miksi Koe-eläinpuisto tuli virheellisesti uusintana. Yksinkertaistettuna järjestelmä luki vanhaa äänikorttia - eikä uutta. Nyt tilanne on korjattu, ja lähetykset tulevat ilmoitettuun tapaan."

perjantaina 2.4.2004 ei lähetetty K.e.p.-uusintajaksoa: YLEQ:n ohjelmisto korvattiin 1.4. "lähes pelkästään" musiikilla. Uudistettu normaali lähetystoiminta alkoi uudelleen maanantai-aamuna 5.4. osittain vaihtuneen henkilöstön voimin. Uudessa ohjelmakartassa K.e.p.-uusinnat siirtyivät hieman, uusi lähetysaika on 9.4. lähtien perjantaisin klo 20 - 22. Ohjelma sai myös oman esittelysivun, josta tämä fanisivu viimeinkin linkitettiin uuden YLEQ-ylläpidon "omien tutkimusten tuloksena" 29.4.2004. YLEQ:n sivulla on edelleen meneillään uudistustyöt, ylläpitohenkilöstö on poistanut sen etusivulta linkit tiedotteisiin ja aikaisemman keskustelufoorumin korvanneelle kysymyspalstalle.

19.3.2004 Konginkankaalla tapahtuneen maamme tieliikennehistorian pahimman onnettomuuden vuoksi Yleisradion lähetysjohtajat päättivät korvata kevyttä ohjelmaa lähettävän YLEQ:n perjantai-illan tarjonnan musiikilla. Tästä syystä Keppana-uusintaa ei lähetetty.

sunnuntain 29.2. - maanantain 15.3.2004 välisen ajan oli käynnissä Yleisradion Suuret suomalaiset -ohjelmasarjan äänestys. Yleisö antoi 2 000 kohteelle yhteensä 70 000 ääntä. 31.10.2004 julkistetaan 10 eniten ääniä saanutta ja tv-dokumentit heistä alkavat. "Suurin" paljastetaan 5.12.2004. Äänestys ja sitä kautta siitä tiedottaminen (& agitointi!) meni minulta jotenkin ohitse, syksyllä nähdään mahtuiko Gösta Ylen esittelemän 100 ehdokasta sisältäneen listan jälkeen muotoutuvaan joukkoon.

lopputalvesta 2004 Telvis 2003 -äänestyksen tuloksissa esiteltiin vain 5 parasta per sarja. Asiallisesta televisiolehdestä retostelevaksi juorujulkaisuksi muutettu äänestyksen järjestävä Katso-lehti ei nykyisen vallalle päässeen kertakäyttökulttuurin mukaisesti enää julkaise Telvis-äänestyksen sarjoista top5-listojen ulkopuolisia nimiä. Tiedustelin tästä heiltä e-mailitse, toimituskunta kertoi ettei hallussaan ole tätä tarkempia äänestystuloksia. Göstan ja muiden radiohahmojensa menestys siis jää arvoitukseksi. Tulevina vuosina äänestyskohteeksi voitaneen silti valita Gösta joukkioineen, mikäli ohjelmiensa uusinnat pysyvät jonkin Yle-kanavan vakio-ohjelmistossa. Jos ei muuten, niin tähän pitää keksiä joku poikkeuslupa, tai manipuleerata äänestysprosessia jollakin muulla keinoin...?

4.2.2004 Yle teksti-tv "YLEQ uusii YLEQ-radiokanavansa" ja MTV3 teksti-tv "YleQ aloittaa yt-neuvottelut": "Yleisradio uusii nykyisin YLEQ-nimellä tunnetun radiokanavansa. Kanava jatkaa nykymuodossaan maaliskuun loppuun saakka. YLEQ:n sisältö, musiikki ja ehkä myös nimi muuttuvat huhtikuussa. Myöhemmin kanavasta pyritään muodostamaan uusi analoginen valtakunnallinen kanava. [Joo, mutta riittävätkö taajuudet?! Eikö sen kerrottu olleen suurin syy sille, ettei näin tehty jo vuosi sitten?] Radiojohtaja Seppo Härkönen sanoo, että YLEQ pannaan maaliskuun jälkeen remonttiin, jolloin myös työntekijätarve arvioidaan uudestaan. YLEQ:n noin 30 työntekijästä parikymmentä on määräaikaisia, joiden sopimus päättyy maaliskuun lopussa. Uudistuksella on todennäköisesti myös henkilöstövaikutuksia. YLEQ-kanavan uudistaminen on seurausta selvityksestä, jonka Yle on tehnyt viime vuonna alkaneesta radiouudistuksestaan." Eli tammikuun 2003 radiouudistuksessa tehdyistä muutoksista yritetään palata takaisin yhtenäisempään valtakunnalliseen tarjontaan.

perjantaina 23.1.2004 K.e.p.-uusintajakso ohjelmatiedoista poiketen jo klo 20 - 22. YLEQ:n tiedotuksesta: "Syynä oli tekninen vika uudessa lähetysjärjestelmässä, ei siis juontajista tai kanavan muusta henkilöstöstä johtuva erehdys. [...] Uusimme kyseisen K.e.p.-jakson perjantaina 30.1. klo 21 alkaen." Siis jotain saman tyyppistä kuin 15.9.2002. Mikä tämä tekninen vika tällä kertaa oli ei ole merkitystä [joku nakkisormi oli näppäillyt mastertietokoneeseen lähetyksen käynnistymishetkeksi klo 20 eikä 21?!], koska kyseinen jakso uusittiin heti seuraavalla viikolla. Mutta jos K.e.p.-'saaga' on päätetty mahduttaa poimintoina vuoden 2004 perjantaille, nyt menetettiin yksi jo muutenkin rajallisista uusintapäivistä.

13.1.2004 80 000. kävijä eksyi sivulle ja toivottavasti piti näkemästään. Tilastotieteellisiä kommentteja kannattaa tehdä jälleen vuoden päästä, kun tilanne vakiintuu tuon valitettavan elokuisen "tilastopiikin" jälkeen. Eli tällä hetkellä kävijämäärät hakevat omaa uomaansa. Kuitenkin viimeisten vuosien keskiarvo olettaisi tasaluvun 100 tuhatta rikkoontuvan vielä vuoden 2004 aikana. Ehkä sitten saan julkaistua sen välitilinpäätöksen, jota olin lupaillut 5-vuotissynttäreiden yhteyteen.

13.1.2004 Yleisradion parjattu kanavauudistus täyttää vuoden, ja sitä mukamas oikein 'juhlistettiin' mm. ylimmän johdon haastattelun radioinnilla, jota hyödynnettiin myös ainakin YLEQ:n viestinnässä. Saanen kysyä, mitä juhlimista tässä on? Ehkä kyseessä oli Timo Rautiaisen yhtyeineen lanseeraama 'surujuhla' [sanoituksen taisi kynäillä hengenheimolaisensa YUP-Jarkko Martikainen].

9.1.2004 alkoivat Göstan tuotannon uusinnat Koe-eläinpuisto -jaksoilla YLEQ:ssa perjantaisin klo 21 - 23. kanavan tiedote 

vuodenvaihteessa 2003/2004 päättyy musiikkipainotteisten Yle-radiokanavien mm. YLEQ:n nettikuuntelu Yleisradion ja Gramex ry:n sopimuserimielisyyksien vuoksi. Uutisointi osui hyvin: alkavien K.e.p.-uusinnoiden tuomaa riemumieltä kesti melkein viisi päivää. Eli hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta vaan kaikille, rintamalinjojen molemmin puolin. YLEQ:n tiedote vs. Gramexin tiedote -> kumpikin taho väittää oman veloitusehdotuksensa olevan edullisempi, eli joko eivät ymmärrä toisiaan tai jompi kumpi heistä valehtelee.

2003

jouluna 2003 YLEQ:ssa kolme uusintalähetystä Koe-eläinpuiston ensimmäisen tuotantokauden erikoisohjelmista joululta 1993. Viimeinen Teinitalo-uusinta 2.1.2004.

lauantaina 22.11.2003 kansantaiteilija Aarne Tenkasen keikka Kuopion Viihdekartanossa ei tulekaan olemaan se viimeinen esiintyminen. Edustuksensa vahvisti, että lavoja tullaan kiertämään vastaisuudessakin. Ohjelmatoimiston sivulla kerrotaan keikkakalenterin sisältö.

12.9.2003 YLEQ aloitti Teinitalo-ohjelmien "parhaimmiston" uusintakierroksen totuttuun lähetysaikaan perjantaisin klo 18 - 19 ensimmäisellä valmistuneella jaksolla. kanavan tiedote 

24.8.2003 päättyneellä viikolla [epä]Viralliselle listalle nousivat Leavingsien molemmat viikonpäivä-kokoelmat sekä uusin studiolevy. Niiden kaikkien listataival jatkui vielä seuraavallakin viikolla. Nyt sekä Ke- että To-levyjen listaviikkomäärät on merkitty väärin eli selvästi alakanttiin! Tästä lisää sivun Leavings-osassa.

16.8.2003 Göstan kuolemasta kertova suru-uutinen kulkeutui maailmalle aivan liian varhain. Ehtymättömän lahjakas persoona on jättänyt meidät vain 46 vuoden ikäisenä. Siirsin omaan osuuteensa tapahtumasta keräämääni tietoa, jossa kerrotaan miten aihetta käsiteltiin valtakunnallisesti, mitä ilmiöitä tästä seurasi ja mitkä olivat ihailijoiden ensimmäiset tuntemukset. Samalla sivun kävijämäärät pomppasivat vähäksi aikaa (eli niin kauan kun asia jaksoi suuuuurta yleisöä kiinnostaa) läpi katon, 65 ja 70 tuhannen kävijän rajat rikkoontuivat kolmen päivän etäisyydellä toisistaan kun tähän on viime vuosina mennyt useita kuukausia.

20./21.6.2003 Yle:n paikallisradio tiedotti seuraavaa: "YLEQ:ssa taajuudella 103,7 MHz riehaannutaan juhannusaattona 20.6.2003 klo 18 - 20 Gösta Sundqvistin Teinitalon juhannus-spesiaalin parissa. Teinitalon Suuri Juhannus-show on aito 1970-luvun kesärieha, jossa T-tuotannon nastat tyypit sukeltavat Suomen suveen niin että koivikko ryskyy. Aidot ulkomaan tähdet, kotimaan julkkikset ja muu juhlakansa kohtaavat yöttömässä yössä musasuosikkien soidessa. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nauttia jo Koe-eläinpuistosta tuttua huippuviihdettä kohtuulliseen hintaan. Teinitalon Suuri Juhannus-show uusitaan lauantaina juhannuspäivänä 21.6.2003 22.05 - 24.00 YLEQ:ssa ja Radio Suomessa." Eli Teinitalo-juhannusshow on mitaltaan kaksituntinen ja alkaa jo tuntia normaalia aikaisemmin tai kestää tuntia pidempään, riippuen kuuntelulähteestä. Tännekin nämä uutiset voisi vähän aikaisemmin laittaa, minut tämä tavoitti kesken lyhyeksi laskelmoidun kesälomamatkan jolloin kaikki muistiinpanot olivat melkein 1000 kilometrin päässä ja jäi tiedottaminen taas aika heikkolaatuiseksi. Nyt Radio Suomen kautta kuuntelevilta saattaa mennä ohitse erikoisohjelman ensimmäinen tunti.

15.6.2003 G.S.e. -fanisivu julkistaa viisivuotista verkkotaivaltaan ylläpitohenkilöstönsä edustamana Helsingin Olympiastadionilla 44 000 muun samanhenkisen kanssa.

14.6.2003 lauantaina YLEQlaiset ja nettiradion omaavat kuuntelevat Teinitalo-ohjelmaa, Radio Suomen kautta voi seurata jännittävää Jukolan viestin lähtöä. Normaalin ohjelmiston typistetyn tai ositetun version sijasta suunnistuskilpailun lähdön ja väliaikaraportin välisen kolmivarttisen ajan radiotoimittaja Juha Roihalta kuulostanut miespuoleinen henkilö esitteli 1970-lukulaisen rokkimusiikin parhaimmistoa.

13.6.2003 ilmestyy Leavingsien neljännesvuosisataista uraa juhlistava uusi studiolevy nimeltään Hopeahääpäivä. Biisilista ja muuta tietoa löytyy kustannusyhtiön tiedotteesta.

24.5.2003 tänä viikonloppuna Teinitalo kuunneltavissa vain Q:n kautta. Radiosuomalaiset viettävät lauantai-illan Euroviisuja kuunnellen. Palautetta ottanee vastaan Yleisradion näistä-asioista-päättävä.

29.3.2003 Suomen jalkapallomaajoukkue kävi Italiassa häviämässä luvuin 2 - 0. Veikkauksen pitkävetokerroin saapasmaan voitolle oli 1,15. Tätä Yleisradion ohjelmasuunnittelijat halusivat todistettavan suoran tv-lähetyksen lisäksi myös radion välityksellä, joten Radio Suomen kautta ei tällä viikolla Teinaria kuunneltu.

14.3.2003 sivulle saapui 60.000:s kävijä.

27.2.2003 YLE TV1 kello 23:35 Uusi Kino: Antropologia vs. Aarne Tenkanen. "Dokumenttielokuva fiktiivisestä henkilöstä, tunnetusta radiopersoonasta ja raitiovaununkuljettajasta Aarne Tenkasesta. Häntä seurataan keikoilla ja Helsingin Kalliossa. Ohjaus Hannu Puttonen. Tuotanto Making Movies Oy. Stereo."

4.2.2003 julkistettiin Katso-lehden järkkäämän Telvis-kilpailun äänestystulokset. Radio-sarjassa Göstan yleisöäänet (1017) riittivät sijalle 18 ja Arskan (807) 21. Viime vuodesta paranivat hieman. Samaa suuruusluokkaa olisi vielä #13 äänimäärä (Maria G, 1060) mutta top10:iä tavoiteltaessa niitä pitäisi saada jo tuplasti enemmän. Siinä haastetta kyllikseen tuleville vuosille.

perjantaina 17.1.2003 klo 18.00 - 19.00 Göstan uuden Teinitalo-ohjelman ensimmäinen lähetyskerta Radio Q:ssa, ensimmäinen ohjelman uusintakerta analogisille ihmisille Radio Suomessa (päästiin lähes välittömään Merisään yhteyteen, mutta Humppatuntia ei kaaviosta löydy... ehkä se on just tämä T.talo?) 29 tunnin viiveellä lauantaina 18.1.2003 klo 23.03 - 24.00.

13.1.2003 klo 06.30 Radiomafia vaihtuu aamulla  radioylijohtajien räknäysten perusteella kohdeyleisöksi määriteltyä ihmismassaa paremmin palvelevaan. [sivun YLE:n radiouudistus -osaan]

1.1.2003 Radiomafian vuosiäänestystulokset. "Alaan liittyvistä" äänestyskohteista Gösta pääsi radiopersoonien joukossa sijalle 13. Huomasin vasta tulosten julkistettua ettei radio-ohjelmille ollut jostain kummallisesta syystä omaa kategoriaansa. Ei löytynyt myöskään "vuoden moka" -osastoa kuten muutama vuosi sitten. Näihin molempiin minulla olisi ollut sopiva ehdokas...

2002

28.12.2002 kello 20 - 22 & 29.12.2002 kello 22 - 24 maailmanhistorian viimeinen Koe-eläinpuisto -lähetys ja sen uusinta, joiden jälkeen Gösta Sundqvist Productionsilla alkaa - sanoisinko historiallisen pitkä - tauko päättyen ensi vuoden alussa uudella kanavalla, taajuudella ja ohjelmapaikalla. Sisällöllisen linjan/linjattomuuden luvattiin pysyvän entisillä raiteillaan.

4.12.2002 Radiomafian Aamu juhlistaa kahden vuoden merkkipaaluaan erikoispitkällä rupeamalla aamukuudesta iltakuuteen! Koska K.e.p.-fänit saavat nauttia suosikkiohjelmastaan tavanomaista mittavamman annoksen? Onko aiheeseen keskittynyt digiradiokanava jo kuinka pitkälle suunniteltu?

1.12.2002 sivun käyttämässä Freebok-vieraskirjapalvelussa tapahtuu toimintansa kannattavuuteen tähtääviä uudistuksia; vieraskirjoihin lisätään pienet mainosbannerit. Palvelun tilastolaskurin määrittämän vieraskirjani kävijämäärän mukainen hinta mainosten poistamiselle olisi 2,28 euroa kuukaudessa.

18.11.2002 ennakoimani aikataulu 50 000. kävijän saavuttamiseen osoittautui selvästi alakanttiin arvioiduksi: kuluvan kuukauden aikana sivulla on saavutettu kaikki uudet kävijämääräennätykset päiväkohtaista lukuun ottamatta.

24. - 27.10.2002 Radiomafia valittiin toistamiseen Vuoden musiikkimediaksi Musiikki & Media -tapahtumassa Tampereella. Samoin Radiomafia nimettiin jälleen Vuoden radioksi.

2.10.2002 Radiomafian Pressiklubi-ajankohtaisohjelmassa Tomi Saarinen kertoi kanavan radiohumoristien Alivaltiosihteeri ja Leila & Annukka julkaisemista tuoreista kokoomakirjoista esittäen samalla aiheellisen kysymyksen "milloin Koe-eläinpuiston sketsit kääntyvät kirjaksi?"

15.9.2002 sunnuntai-illan 2. lähetyksen tilalla lähetettiin teknisten vaikeuksien vuoksi edellisviikon jakso, jonka seurauksena ohjelmaa sunnuntai-iltaisin seuraavilta kuulijoilta jäi tämä jakso välistä. Tapahtumaan on varmasti olemassa syynsä, mutta sitä eivät päällikköklubitasolle asti ylettyneet selvityksetkään saaneet ratkaistua. Yleisradion teknisen lähetyskeskuksen lähetysteknisen vianmääritysosaston henkilöstöltä eivät muistaneet tiedustella. Yhteensattumien seurauksena fanisivuprojektin yli nelivuotisen historian aikana ohjelmareferaatti jäi ensimmäistä kertaa tekemättä.

8.9.2002 Eppu Normaalin tuplakokoelman toistaiseksi viimeinen listaviikko, numero 110. Jokohan nyt jo riittäisi...?

Loppukesästä 2002 saatiin lisätietoa Yleisradion radiopuolen kanavauudistuksesta, jonka koosteseuranta siirrettiin linkitetyksi omaan osaansa.

15.6.2002 fanisivu nelivuotias. Irlannissa vai oliko se Maltassa tämän ikäiset lapsoset laitetaan jo koulun penkille?

16.5.2002 40.000 kävijä. Edellisistä merkkipaaluista kävijämäärät ovat nousseet noin 15 prosentilla. Suotuisa kehitys johtunee pääosin uudesta luotettavammasta palvelimesta, myös sivun vakiintumisella lienee osasyynsä.

Alkukesästä 2002 uutisoitiin Yleisradiossa tapahtuvasta organisaatiouudistuksesta. K.e.p.-ohjelman kuulijoille näkyvin muutos on mahdollinen Radiomafia-nimen vaihtuminen ja kanavan sisällön uusi kohdentaminen. Muutokset astuisivat voimaan alkuvuonna 2003.

Keväisen K.e.p.-maailman levytysrintamassa tapahtuu: 22.2.2002 ilmestyi Tenkasen tähänastisen tuotannon niputtava kokoelmalevy Edestä ja takaa yhdellä samannimisellä uudella biisillä täydennettynä. Leavingsien uutuuslevy Onnen avaimet julkaistiin pienen logistiikkateknisen viivästymisen jälkeen keskiviikkona 27.3.2002.

9.3.2002 Leewings jälleen Rovaniemellä omassa kantapaikassaan.

9.2.2002 kahdessadas fanisivuprojektin taltioima ohjelma. Niin meni sekin merkkipaalu huomaamatta ohitse!

Tammikuussa 2002 jaettiin Telvis-palkinnot jo ties kuinka monennen kerran. Radioäänet-osaston kärkisijat valtasivat liikennevalistajat Salovaara & E. Riihelä, Simo Frangen sijoittui parhaana radiomafialaisena kolmanneksi. Gösta ja Arska pääsivät sijoille 21 ja 22. Kai tämäkin tulos on ensi kerraksi lobattavissa vähän paremmaksi?

1.1.2002 Radiomafian vuosiäänestyksen tulokset julkistettiin. Gösta pärjäsi radiopersoonat-kategoriassa sijalle 12, ja itse ohjelma päätyi omassa sarjassaan sijalle 7.

2001

22.12.2001 juhlitaan suomalaisen musiikkivideon kuolemaa maikkarin Jyrki-ohjelman viimeisessä lähetyksessä. Ohjelma lopetetaan, vaikka Kride Andersenin bändi ei ole vielä breikannut?!

6.12.2001 eli itsenäisyyspäivänämme Helsingissä järjestetyssä Popfinlandia II -konsertissa houseband soitti pari Leavings-biisiä, ja toisaalla konsertissa tämä fanisivukin sai osansa huomiosta.

27.10.2001 Musiikki & Media -tapahtumassa musiikkiteollisuus palkitsi Radiomafian vuoden radiona sekä vuoden musiikkimediana (sarjassa kilpaili koko musiikkimediakenttä; TV, lehdet ja radiot). Vuoden radiotoimittajan titteli tuli jälleen Radiomafiaan, nyt Tero Lietteelle.

19.10.2001 sinkkujen b-puolia ja muita harvinaisuuksia sisältävä Leavings-singlekokoelma Stereogramofoni ilmestyy. Kokoelma on sisältönsä puolesta kohdistettu tosifaneille, ja listamenestys loppuvuoden kireässä kilpailutilanteessa jäi tällä kertaa saavuttamatta.

5.10.2001 30.000 kävijä. Muutaman käyttökatkoksen vuoksi uuden kymmentuhannen saavuttaminen kesti hieman edellistä kauemmin.

23.9.2001 joulumyyntiin valmistautuva myymäläketju (vai varastojaan samasta syystä tyhjentävä levy-yhtiö?) asettaa nipun kotimaisia levyjä kampanjamyyntiin, ja niinpä Eppu Normaali rikkoo Repullinen hittejä -kokoelmallaan toisena listahistoriassa sadan listaviikon rajan.

13.7.2001 [perjantaina... voiko olla vain sattumaa?] Dencity-palvelimessa tapahtui jonkinasteinen romahdus, ja sivu ei ollut nähtävissä tai päivitettävissä serveriltä siitä lähtien. 24.7.2001 siirsin sivun takaisin Sunpointin palvelimelle, josta tarkoitukseni oli siirtyä takaisin Dencityyn jahka se palautuisi toimintaan. Niin ei kuitenkaan käynyt, ja 7.8.2001 sivu siirtyi MBnet-palvelimelle nykyiseen sijaintiinsa. Linkityksiin toivon käytettäväksi cjb.net -edelleenosoituspalvelua (kuten pääsivulla mainitaan), koska mahdollisten uusien ongelmien ilmaantuessa sivu saattaa taas siirtyä uuteen paikkaan.

Touko-kesäkuu 2001 sujuu jälleen vuosipäivien merkeissä. 29.5. Yleisradio saavuttaa 75 vuoden iän [ja on siten 2 päivää vanhempi kuin muuan Norma Jean Baker, tunnetaan myös nimellä Marilyn Monroe], Radiomafia viettää 1.6. 11-vuotispäiväänsä ja tämä fanisivu on 15.6. jo kolmivuotias.

11.5.2001 Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajat r.y. laski maassamme myönnettävien kulta- ja platinalevyjen rajaa lähemmäs kansainvälistä vertailutasoa. Uudet rajat ovat 15.000 ja 30.000 myytyä kappaletta. Muutos koskee 1.1.2001 jälkeen julkaistuja levyjä, joten esimerkiksi tuorein LATL-studioalbumi Bulebule jää entisten rajojen piiriin.

30.3.2001 Leavingsien kokoelmalevyn kakkososa Torstai - 40 seuraavaa hittiä julkaistaan. Debyytti Virallisella listalla tapahtuu sijalla 8. Jatko-osan siivittämänä Keskiviikkokin tekee taas re-entryn top40:ään.

2.3.2001 uutiskynnys ylittyy jälleen. Helsingin Sanomien NYT-viikkoliitteen (9/2001) sivulta 34 löytyy Jaakko Kangosjärven artikkeli, ja fanisivun vanhat kävijämääräennätykset ovat kevyttä tavaraa.

25.1.2001 Aarne Tenkanen päättää levytystaukonsa ja pukkaa ulos uutta materiaalia täyspitkän verran. Levy nousee listalle 11.2.

tammikuu 2001: 14.1.2001 K.e.p.-lähetysaika siirtyi sunnuntaiaamuun klo 09.00, ja 2. lähetys sai uuden paikan perjantaiyönä aamukahdelta. Kahden lähetyskerran jälkeen Radiomafian päättävät elimet ottivat huomioon K.e.p.-fanien postittamien vastalauseiden tulvan ja siirsivät ohjelman 27.1.2001 alkaen takaisin lauantaille alkavaksi kello 20 eli tuntia aikaisempaa tuttua lähetysaikaa myöhemmäksi. Itse en uskonut tämmöisen muutoksen olevan mahdollista, enkä siten ehtinyt/osannut agitoida faniyhteisöä lähestymään Radiomafiaa kiperin kommentein. Mukavaa kuitenkin että koettelemus päättyi näin, vaikka kolme mainiota ohjelmapuffia meni "hukkaan" ja Gösta joutuu nyt tekemään niitä uusiksi...

1.1.2001 Radiomafian vuosiäänestyksen tulokset julkistettiin. K.e.p. sijoittui kahdeksanneksi, Gösta omassa sarjassaan 14:ksi.

2000

22.12.2000 20.000 vieras saapui sivulle. Sivun historian toisen kymmentuhannen saavuttaminen kesti vajaat yhdeksän kuukautta, eli neljännes vähemmän kuin ensimmäiseen. Tästä voidaankin päätellä kävijämäärien olevan huimassa nousussa, mistä kiitos kuuluu asiaan syyllistyneille. :)

11.12.2000 K.e.p-fanisivu siirtyi Sunpoint-palvelun puutteiden vuoksi Dencityyn osoitteeseen http://home.dencity.com/ka0210/kep/kep.html

1.12.2000 Radiomafian kotisivujen ulkonäkö uusittiin, ja viralliselta K.e.p.-sivulta poistettiin linkki tälle fanisivulle. Radiomafian www-tiimin kanssa käymäni hedelmällisen vuoropuhelun tuloksena linkki palautettiin entistä ehompana 9.3.2001 .

10.9.2000 Radiomafian listatiimi teki jo toisen laskuvirheen Keskiviikko-kokoelman kohdalla laskien 113.:n viikon sijoituksen kahteen kertaan (tjeu: listat viikoilta 35/2000 ja 36/2000). Tämän jälkeen fanisivu siirtyi käyttämään tiedoissaan Teron kalkuloimaa "oikeata" viikkomäärää.

30.7.2000 Leavings-levy Bulebule tippui listalta seitsemän viikon (11.6. - 23.7.2000) jälkeen. Toisaalta Keskiviikko-kokoelman re-entryn jälkeen tämän ennätystehtailijan kokonaisviikkomäärä on jo 108, ja lisää näyttäisi tulevan.

7.7.2000 Helsingin Sanomien N.Y.T.-viikkoliitteen Jaakko Kangosjärven artikkelissa "Mitä tapahtui Radiolle?" (27/2000, s. 19) eri radiokanavia käsittelevässä taulukossa Radiomafian kohdalla "Kuuntele tämä" -otsikon alta löytyi jotakin tuttua.

Kesäkuulle 2000 sattui parikin merkkipäivää: Radiomafia vietti 10-vuotissynttäreitään 1.6. ja juuri tällä hetkellä tutkiskelemasi fanisivu täytti 15.6.2000 kaksi vuotta. Radiomafian www-sivulle koostettu historiikki sisältää kohdassa 7 "Radiomafian lippulaivat" yhden K.e.p.-aiheisen äänitiedoston, joka multimediavermein varustettujen fanien on syytä käydä tsekkaamassa.

5.6.2000 Leevi and the Leavingsin uusi albumi Bulebule julkaistaan ja debytoi listalla sijalla seitsemän, mikä jäikin sen parhaaksi sijoitukseksi. Julkaisuajankohtaa edelsivät tiedot parista levymyynnillisestä merkkipaalusta; Keskiviikko-kokoelma on ylittänyt triplaplatinan rajan (120.000 kpl) ja toistaiseksi tuorein levy "Kerran elämässä" on sekin myynyt platinaa (40.000 kpl).

29.5.2000 Petri Nygårdin ensisingle näkee päivänvalon. Tässä lyyrisessä musiikkiteoksessa "V***n suomirokkia" mainitaan kyseenalaisissa yhteyksissä useita suomalaisia artisteja ja muusikkoryhmittymiä, mutta ei aivan kaikkia merkittäviksi miellettäviä. Onko tästä vedettävissä se johtopäätös, että Leevi and the Leavings onkin räppi-artisti?!

4.4.2000 Fanisivun kävijämäärälaskuri pyörähti yli 10000:n kello 12.41.41. Aikaa kymmeneen tuhanteen vierailuun kului hieman yli vuosi.

15.1.2000 Leavings-kokoelma Keskiviikko rikkoi ensimmäisenä levynä Radiomafian listalla sadan viikon haamurajan. Seuraava rajapyykki 104 viikkoa eli tasan kaksi vuotta meni rikki aprillipäivänä.

1.1.2000 Radiomafian vuosiäänestyksen '99 tulokset julkistettiin. Lisäksi: Uudessa ohjelmakartassa viikottainen K.e.p-uusinta siirtyy esitettäväksi keskiviikkoyön sijasta sunnuntaihin klo 22 - 24.

1999

7.12.1999 fanisivu siirrettiin Sunpointiin osoitteeseen http://www.sunpoint.net/~ka0210/kep/kep.html eikä kellään ollut enää kivaa.

5.12.1999 Leevin Keskiviikko-kokoelmalle 97. listaviikko.

27.11.1999 vaatimaton www-kokonaisuutemme mainittiin Kymen Sanomissa (artikkelissa on yksi asiavirhe, huomaatko mikä?). Tapahtuneesta ilmoitti ja kuvatiedoston lähetti Ilpo, miehemme Kotkassa.

13.11.1999 Rovaniemellä Kellari-klubissa musisoi markkinaraon löytänyt coverbändi Leewings soittaen "Leevi and the Leavings -hittejä".

12.11.1999 alkaa nelosella Leevi and the Leavingsien musiikin ympärille rakentunut tv-sarja Elina, mitä mä teen.

11/1999 43 rokkitoimittajaa totesi Leevi and the Leavingsin kahdeksanneksi City-lehden Suomipopin 99 suurinta -äänestyksessä

30.10.1999 Kummeli palaa ruutuun kahdeksalla uudella jaksolla. Sarjan esitysaika ei välttämättä miellytä paatunutta K.e.p.-fania, mutta onneksi Kummeli-jaksojen 2. lähetys on sunnuntaisin klo 23.30.

9.10.1999 jaettu Citymarketin tarjouslehti kauppaa Leevin uusinta albumia Kerran elämässä hintaan 39,90 mk. Nyt viimeistään on syytä hakea omasi!

26.9.1999 Leevin kokoelma putosi listalta 96:n jokseenkin peräkkäisen listaviikon jälkeen

28.9.1999 counterissa rikkoontui 5000 kävijän raja

6.-13.9.1999: Radiomafian Hyvää huomenta, Ulmanen -aamushow'ssa "...tällä viikolla studiossa kokkaa kuuden ja seitsemän välillä entinen laulava ratikkakuski, nykyinen musisoiva prätkäilijä Aarne Tenkanen."

maanantaina 30.8.1999 täytäntöön pantu Radiomafian uusi ohjelmakaavio ei tällä kertaa aiheuttanut muutoksia K.e.p.-lähetysaikaan.

keväällä 1999 saamieni tietojen mukaan K.e.p.-paidat on myyty loppuun Yleshopista. Saman kohtalon on kokenut jokainen Tempuntekijöiden levyn painos, eli niitä voi enää saada vain divareista?

maaliskuussa 1999 sivulla otettiin käyttöön muutama interaktiivinen Internet-ilmaispalvelu.

13.12.1998 – 21.2.1999 Leavings-albumi Kerran elämässä vietti Radiomafian listalla 11 viikkoa ja sitä myytiin selkeästi yli kultalevyrajan 20.000 kappaletta. Paras listasijoituksensa oli kymmenes.

1998

marraskuussa 1998 fanisivu sai linkkinsä virallisella K.e.p.-sivulle, jonka kautta tapahtuukin lähes 60 % fanisivulle suuntautuvista vierailuista.

15.6.1998 fanisivun ensimmäinen ja varsin karu versio (vaikkei se siitä kovin kummoiseksi ole kehittynyt...) ilmestyy verkkoon.

1997

syksyllä 1997 Koe-eläinpuiston faniyhteisön tuleva Pohjois-Suomen aluejaoston Suur-Rovaniemen paikallisosasto aloitti pohdiskelun tällä hetkellä selaamasi weppisivun perustamiseksi.

n

G. Marconi keksi radion.... Yleisradio perustetaan.... Gösta Sundqvistin vanhemmat ovat sillee' ja tiimityönsä tuloksena fennougrilainen kulttuuritarjonta muuttui vähitellen entistäkin runsaammaksi.... suomalaisnuorison radiohimon tyydyttämiseksi Yle:n tarjonnasta erotetaan marginaali-ihmisten oma kanava, Radiomafia.... Weppimaster havaitsee fanaattisuutensa vaativan julkisen propaganda- ja käännytystoiminnan aloittamista.... ja toivottavasti tässä vaiheessa voimme joskus sanoa "ja loppu olikin historiaa" ?


http://www.elisanet.fi/ka0210/gse/index.html