Keskusteluforum tänne sivulle tulee, ainoa kysymys on "milloin".

Tässä vaiheessa tuntuu melko selvältä, että forum-palvelu toteutetaan Juha Kilven kehittämän Freebok-portaalin kautta sen ominaisuuksien yksityiskohtien ylivertaisuuden vuoksi. Freebok on omaa termistöään miettinyt ja ryhtynyt käyttämään boardi-nimeä laajemman keskusteluryhmien kokonaisuuden nimittäjänä. Tämä olisi omaa nettiprojektiani ajatellen mainio ratkaisu, koska julkaisutoimintani kattaa Göstan radio-ohjelmien lisäksi muitakin aiheita. Siten yksi osa omaa boardiani voisi olla tämä radioproggis ja voisin sen rinnalle perustaa myös muutaman erillisen aihealueen. Tarkoitukseni olisi saattaa nekin julkisemmalle asteelle /kep-kansion mukaisesti. Niiden nykytilaa voi kurkistella nettisivuni "siviiliosan juuresta".

Freebokin tiedotus boardiprojektinsa etenemisestä: "Freebokin boardiominaisuus on toistaiseksi testikäytössä eikä uusia boardeja voi luoda. Boardit pyritään ottamaan käyttöön tämän syksyn [2002, aikatauluja voidaan muuttaa mikäli tarvetta...] aikana. Sillä välin voit tutustua boardeihin sekä vaikuttaa niiden kehitykseen testialustana toimivassa Freebokin boardifoorumissa."

Muistelen alustavana boardien valmistumisajankohtana mainitun "ennen kesää 2003". Uutuusehdokkaista kiinnostavimmalta vaikutti äänestystoimino. Lisäksi voisin pienellä suostuttelulla harkita liittymistä 2 euron kuukausimaksulla saatavaan vip-palveluun, joka tuo lisää ominaisuuksia vieraskirjan käyttöön.
Esimerkkejä muista foorumien toteuttamistavoista:

.... [tällä alalla kokemattoman fanisivuylläpidon vertailu- eli opiskelukäyttöön]


Foorumissa (tai jos siitä ei mitään tule, jollakin muulla tavalla) olisi tarkoitus esitellä myös "Koe-eläinpuisto in real life" -ilmiöitä. Nämä ovat nimityksensä mukaisesti elävässä elämässä koettuja asioita, jotka ovat liian ihmeellisiä ollakseen fiktiota. Ne olisi voinut kuvitella korkeintaan Göstan kirjoittamiin radio-ohjelmiin. Vuoden 2003 aikana olisi ollut syytä taltioida tarkemmin uutiset muun muassa 
  • ylipainoiseksi koetun Moskovan Bolshoi-baletin tanssijattaren työsuhdekiistasta (miestanssijat eivät enää jaksaneet nostella häntä balettiesitysten ilmavimmissa kohtauksissa, kuten kyseiseen taiteen lajiin kuuluu), 
  • saksalaisista "miesparkeista" eli miesten päivähoitopaikoista [jollainen on joulukuussa 2003 radiouutisten mukaan myös Baltiassa jonkin ostoskeskuksen tai torin yhteydessä], jossa avio-/muuhun säätyyn kuuluvien parien uros-osapuoli voi jäädä odottelemaan ostoksia suorittavaa siippaansa esimerkiksi pelaten biljardia yms. maskuliineja pelejä ja katselemalle telkkarista urheiluohjelmia ja
  • venäläisen perintätoimiston uhkauksesta takavarikoida velallisten lemmikkieläimet velan etumaksuksi tai pantiksi.

Myös kapitalistinen talousjärjestelmämme tuottaa jatkuvasti herkullisia kohteita maailman menon ihmettelijöille. Parhainta näissä on se, että niiden tekijät ovat aivan tosissaan! Ikävämpään puoleen kuuluu joidenkin kuluttajien 'hairahtuminen' näihin vedätyksiin. Vuoden 2003 lämpimimmältä vuodenajalta muistui mieleeni ainakin tv-shop -tyylinen myöhäisiltojen televisio-ohjelmien mainostauoilla nähty Kesänaru-mainos. Kesänaru, ja bailaat koko kesän! Nähtäväksi jää olisiko tämä hittituote tarjolla myös ensi kesänä. Mielenkiintoiseksi yksityiskohdaksi on tarkoitettu myös HKL:n olutratikka Sporakoff.

Nykyinen pop-musiikki on tuotantosuunnittelultaan mennyt monilta osin hyvin lähelle komiikkaa. Yksi näistä "projekteista" taisi kuulua myös Göstan omiin inhokkeihin. Tämän Doctor Bombayn muistanee moni, mutta menikö kyseisen artistin skotlantilainen "veli" Doctor MacDoo ohitse liian helposti?

Monet suomalaiset henkilöiden nimet ovat myös melko hassuja. Puutarhuri (vai onko hän myös floristi tai myös jonkin muun pätevyyden hallitseva?) Aarno Kasvi on jopa esiintynyt telkkarimainoksissa alan tuotteiden menekkiä edistämässä ja "Pekka Pouta" on kuulemma ihan oikeasti tuon Mtv3-uutisten tv-meteorologin nimi! Yle:n aamu-tv:n vieraina käväisivät keväällä 2002 "Seta ry:n pitkäaikainen järjestösihteeri Rainer Hiltunen" [sattumaako vain…?] ja 29.11.2002 dosentti, punktutkija Hannele Raippa [etunimeään en muista tarkasti, en ottanut sitä ylös edes käväistyään maaliskuussa 2004 Entäpä jos -keskusteluohjelmassa Mirja Pyykön vieraana]. 3.1.2003 Nelosen uutiset kertoivat perunasadon olevan huonolaatuinen menneen kesän säiden vuoksi, reportaasissa esitettiin katuhaastattelussa eläkeläinen Väinö Laari! Samoihin aikoihin - 30 Celsiusasteen tienoilla pyörineiden mittarilukemien koeteltua lappilaisia jo pari viikkoa eli pakkasilman muututtua mielenkiintoisesta lähinnä piinaavaksi huomasin samalla kanavalla säätiedotuksen vetäisseen näyttelijän nimen olleen Mikko Routala. Syksyllä 2003 uutisissa vilahtivat jonkin pankkiiriliikkeen analyytikkomies nimeltä Hyöty ja eteläsuomalaisen mainostoimiston tai taideoppilaitoksen graafikkonainen nimeltä Terävä...! Olympiavuonna 2004 Suomen Uimaliiton puheenjohtaja on Pekka Aaltonen ja kanoottiliiton vastaava on Esko Aaltonen, sukulaisuudestaan en tiedä. Samaisen uintimaajoukkueen päävalmentaja on kukapa muu kuin Petteri Laine. Näiden lisäksi jotkut saattavat muistaa jo 1990-luvun puolella silloisen Tele:n asiakaspalvelusta nettiliikenteeseen päätyneen satoja hauskoja nimiä sisältäneen listan, jossa Kauko Vaurio (tjsp.) taisi olla yksi erikoisimmista. Gössen ohjelmista päällimmäisenä tulee mieleeni 27.3.1999 esiintynyt mediakuvasuunnittelija-imagokonsultti Risto Istukka. Näyttäisi hyvältä käyntikortissa?


Viime vuosien alussa julkistetut "turhake" -'arvo'nimen saaneet tuotteet ovat ihan oikeasti markkinoilla olevia kapistuksia. Niiden hyödyllisyys on arveluttava, siitä Suomen Luonto -lehden ekologistien kehittämä hyödyke-sanan vastike täysin tarpeettomalle esineelle. Turhake-nimikkeen ovat saaneet:

2003 hampurilaisaterian kylkiäinen
2002 ulkomainen pullovesi 
2001 kakkavaippapiilotin 
2000 lehtipuhallin

Slenko-kodinhoitotuotteet voisivat pärjätä tässä kilpailussa?


Törmäsin ensimmäisen kerran joskus vuonna 2001 Jay Lenon NBC:llä isännöimässä Late Night -illanvietto-ohjelmassa näihin erikoisia "origameja" sananmukaisesti väänteleviin australialaisheppuihin. Uransa alku oli hankala, mutta sittemmin suosio lähti rakettimaiseen nousuun. Useilla komediafestivaaleilla eri puolilla maailmaa esityksensä on valittu parhaimmiston joukkoon, ja kolmiviikkoisiksi tarkoitettuja buukkauksia jouduttiin jatkamaan kuukausiksi. Loppuvuodesta 2003 kotimainen Subbari lähetti heistä kuvatun tv-sarjan, jossa kerrottiin ryhmän ensimmäisestä kiertueesta kotimaassaan ja kuinka esiintyjäpari oli myöhemmin pakottunut luomaan kysyntäpainetta helpottaakseen useita seuraajaryhmiä Riverdance-tyylisesti. Saman vuoden syksyllä kuulin heillä olevan myös suomalainen versio, jossa näyttelijä Perttu Pesä esitti yleisölle yhden miehen show'taan. Lue/katsele lisää australialaisen alkuperäisryhmän kotisivulta. He myös etsivät lisää riittävän "pätevyyden" omaavia miehiä sloganilla "You want to become a cockstar?". Sanoisinko tämänkaltaiseen työhön ryhtyminen vaatii mieheltä "jonkin verran munaa"!


Poetry slam -lavarunouskilpailun Gösta olisi rakentanut jakson jos toisenkin! Löysin netistä vähän tietoa kilpailusta sivulta http://www.uta.fi/jarjestot/teema/ohjelma.htm - kelaa vähäsen niin löydät oikean kohdan...

 


aloitettu 1.2.2003, päivitetty 9.6.2004
http://koti.mbnet.fi/~nuzah/ka0210/kep/kep.html