Terrrve! Olen se henkilö, joka tämän selaamasi fanisivun ylläpidosta vastaa. En siis ole osa ohjelman tuotantotiimiä (ainakaan vielä...), joten biisitoiveet ja ohjelmaehdotukset on syytä laittaa suoraan tekijäryhmälle. Kysymyksiä ohjelmasta voi toki laittaa tulemaan minullekin, vastaan niihin mikäli osaan tai vaikken osaisikaan. Suurempaa yleisöä kiinnostavat viestit kannattaa laittaa näin keskustelufoorumia odotellessa vieraskirjan kautta, jotta vastaukseni ovat sitten kaikkien nähtävillä. Sivun kehittämiseksi parannusehdotuksia ja virheilmoituksia tietenkin otan vastaan. [kotisivuprojektini "siviili"osuuteen pääset tästä]

Paikkakuntani kirjastojen nettikoneisiin asetetun käyttörajoituksen vuoksi käyn siirtämässä off-line -ympäristössä päivittämäni kotisivutiedostot verkkoon vähän missä sattuu, vuodenvaihteen 2001/2002 ympäristössä kävin usein hoitamassa homman Internet-kahvilassa neljän €:n tuntiveloituksella. Kerran paikalle osuivat paikallislehtemme sanomalehtikuvaaja ja tekstitoimittaja, lopputulos oli nähtävillä kautta levikkialueen 2.8.2001 [olen se luottamusta herättävä hahmo taustalla; kuivattelen kuuman kesäpäivän kostuttamia kasvojani, en siis esimerkiksi pidä kiinni nenästäni vaikkakin joskus tämä homma stinks melko pahasti...] :


Keväällä 2001 Pirjo Mannisen tuodessa Lahden MM-kilpailujen ainoan suomalaisen hemohessittömän kultamitalin Hesarin viikkoliitteen toimittaja Jaakko Kangosjärvi lähestyi minua puhelimitse; parin viikon päähän piti saada palstantäytettä "tällä viikolla radiossa" -osastoon torstain ohjelmatarjonnan kylkeen. Ohessa muutama lisäkommentti kyseistä lehtiartikkelia (2.3.2001, s. 34) täydentämään. 

1. kappale - lyhennys "Kep" eroaa fanisivun käyttämästä versiosta "K.e.p.", vaikkei mitään virallista termiä olekaan. En muista kuka tätä lyhennettä alkoi käyttää ensimmäisenä, en kai se minä ollut? Ainoa tarkoitukseni lyhenteen käytölle on hakurobottien indeksointeihin vaikuttaminen. Ohjelma-ajan palautumisesta ansio kuuluu sille osalle faniporukkaa, joka Yleisradiota lähestyi.

 2. - 3. kappale - aloitin kauppiksen syksyllä 1995, mutta koulussa tuolloin vallinneen nysväyspolitiikan mukaisesti ryhmälleni esiteltiin nettiluokat vasta vuotta myöhemmin. Syksyllä 1997 kävin html:n peruskurssin (jonka tuomaan 1 opintoviikkoon "uusmedia"-alan opintoni rajoittuvatkin...), kotisivuni ilmestyi verkkoon 15.6.1998.

4. kappale - laskuri on ollut käytössä maaliskuusta 1999, kävijämäärien viimeaikaisia vaihteluita voi tarkkailla statistiikkapalvelusta. Fanilista supistui jonkin verran vuodenvaihteen 2000/2001 jäsenyysvahvistuskampanjassa (jollainen pitäisi nyt jälleen kahden vuoden kuluttua järjestää mutta on lykkääntynyt odottamaan parempaa ajankohtaa, näin käsityöpelillä se veisi oman aikansa), mutta nyt ollaan jälleen reilusti yli sadassa.

5. kappale - sain loppuvuodesta 2002 tietää Belgialaisten muuttuneen K.e.p:ksi juuri tuolloin eli jutun toimittaja oli aivan oikeassa. Joko muistinsa on aukoton tai tietolähteensä laajat. Tämä tieto palvelee myös Pasi Ahvosen Gösta-sivua.

6. kappale - ottaisin kunkin ohjelman nauhalle (ajastaen vain jos joskus harvoin olen menossa jossakin toisaalla) muutenkin, uudelleen kuuntelemista varten. Ja kyllä siellä rokkibaarissakin tulee käytyä, esiintyjätarjonnan mukaisesti pari-kolme kertaa vuodessa.

7. kappale - joko Kangosjärvi oli yliarvioinut musiikin merkityksen ohjelman kokonaisviihteen määrästä, tai sitten arvostan sketsipätkiä huomattavasti enemmän kuin muut fanit.

8. kappale - suosikkihahmojen nimeäminen on kuin omien lastensa laittamista paremmuusjärjestykseen. Mutta Tarjalle ja Repelle käsikirjoitettu "asenne" on melko osuvaa, Tenkasen slangi ei kuullosta näin lappilaisnäkökulmasta yhtä hyvältä. Homohuumori on osa ohjelman maailmaa, marginaaliryhmät itsekin osannevat asennoitua siihen oikein eli myönteisesti.

9. kappale - vaikken kaikkein pitkästyttävämpiä ihmisiä olekaan, en ole aktiivisuudeltani kovin kummoinen radiopersoonani avioitumisiin ja sivutoiminimiin verrattuna. K.e.p.-ohjelman elinaikana tapasin viimeistään torstain paikkeilla alkaa odottaa lauantaita, jotta kuulen mitä viikon aikana olin taas tehnyt...


Freelance-toimittaja Marja-Terttu Pulliainen otti yhteyttä touko-kesäkuun vaihteessa ja kysyi josko minulta löytyisi muutama sananen Göstan tuotannosta. Ja tosiaankin löytyi, yhteydenottoja puolin ja toisin tapahtui sen verran, että varmasti kaikki numero- ynnä muut faktat tuli tarkastettua. Sen nyt voi arvata, mitä tapahtuu kun poloinen jutuntekijä soittaa minulle ja kysyy näistä asioista. Neljään kysymykseen vastaaminen kestää 50 ja puoli minuuttia... Ehkä seuraava haastis vedetään pelkästään iimeilitse? ;) Juttu ilmestyi osana "YLEn kadonneet onnenpäivät" -lehtiartikkelia juhannusaattona 2004 eli 25.6. viiden maakuntalehden (Savon Sanomat, Karjalainen, Keskisuomalainen, Ilkka ja Pohjalainen) yhteisessä "Sunnuntaisuomalainen"-liitteessä.

 

Liitesivun reunukseen koottiin ryhmä tuttujen radioäänien fotoista, joukossa myös Göde.

Seurassaan kuvattiin Markus "Markus-setä" Rautio, Pekka Tiilikainen, Matti Hara, Martti Silvennoinen, Niilo Tarvajärvi, Anneli Tempakka, Hannu Taanila, Päivi Istala ja Olli Jokinen.

Se jäi mainitsematta, että nettisivuni ei oikeastaan ole enää K.e.p.- vaan G.s.e.-fanisivu, eli käsittelyalana ei ole pelkästään tämä pitkäaikaisin ohjelmanimike vaan koko Göstan radiotuotanto. Tekijätiimille olen lähettänyt fyysisiä kirjeitä vain yhden, senkin kimpassa yhden toisen pitkän linjan aatetoverimme kanssa. Sähköistä postia vähän enemmän. Lehteen päässeen tekstin lisäksi ensimmäisissä kahdessa (!) artikkelivedoksessa oli muutama muu hyvä yksityiskohta, jotka tila- ja painotussyistä piti karsia tästä lopullisesta julkaistusta versiosta.


Sampsa "Oikku" Oinaalan raportaashi Helsingin Sanomien tv-sivulle 28.11.2009.

 


päiväilty 28.11.2009
http://www.elisanet.fi/ka0210/gse/doktorpetrov.html