Kunnallisvaalit 2000


SKL:n Jyväskylän paikallisosaston ehdokkaiden vaalitulokset


Tältä sivulta voit lukea mm. lehtiartikkeleita sekä SKL:n kunnallisvaalitavoitteet Jyväskylässä.

Numeroni kunnallisvaaleissa
22.10.2000 sekä
ennakkoäänestyksessä
11.-17.10.2000


SKL:n vaalilehtijuttu

Nimi Juhani Starczewski
Ammatti lastentarhanopettaja
Luottamustehtävät kaupunginvaltuutettu
opetuslautakunnan jäsen
Keski-Suomen maakuntavaltuuston jäsen
Perhesuhteet: 44v, naimisissa, viiden lapsen isä - pojat 17v, 15v ja 15v sekä tytöt 10v ja 5v. 6-vuotias kultainen noutaja

1.Miksi lähdin mukaan?
Lähdin mukaan kunnallispolitiikkaan v. 1992, kun koin, että ovi oli auki ja kutsu kävi.

2.Mitä olet touhunnut elämäsi aikana?
Olen asunut Toivakassa, Tikkakoskella, Laukaassa, Jyväskylän Mlk:ssa sekä Jyväskylässä. Hetkellisesti olen työskennellyt Helsingissä ja Eskilstunassa Ruotsissa. Armeijasta (olen res. upseeri - vänrikki) opiskelemaan, valmistuin lto:ksi ja työelämään. Työ ja perhe ovat olleet pääosissa viimeiset 20 vuotta.

3.Minkälaisia harrastuksia sinulla on ja mikä on seurakuntayhteytesi?
Nykyään lasten harrastukset - lähinnä jalkapallo ja kalastus- ovat työllistäneet. Matkustelemme, marjastamme ja mökkeilemme. Yhteiskunnalliset luottamustehtävät kaupunkiorganisaatiossa ja SKL:ssa vievät myös aikaani. Olemme Jyväskylän seurakunnan jäseniä. Seurakunta on uskovien yhteys - se on tärkeä Jumalan toistemme kohtaamisen paikka.

4.Mitä pidät tärkeänä politiikassa?
Politiikka on yhteisten asioidemme hoitamista uskovan vakaumuksen ja tietämyksen pohjalta. Tärkeintäon, että se perustuu faktoihin ja rehellisyyteen, tasa-"armoon" ja toisen huomioonottamiseen. Tee toiselle niin, kuin tahtoisit toisen tekevän itsellesi.

5.Mikä on mottosi ehdokkaana?
Mottoni: Terve järki sekä asiantuntemus - Raamattu ja omatunto. Jer 29:7 vuoden 1880 Biblian mukaan.

6.Mikä on ollut elämäsi kohokohta?
Vaimoni tapaaminen, lastemme syntymät ja uskoontulo.

7.Politikko, jota arvostat?
Arvostan politikkoa, joka ottaa asioista selvää, tuo tosiasiat esille vaikkei ne aina miellyttäisikään kaikkia osapuolia. "Vaalien" läheisyys ei saa haitata asioiden ajamista oikein.

8.Vahvin valttisi?
Jos koen jonkin asian tärkeäksi, pyrin tekemään asian "tunnetuksi".

9.Kolme tärkeintä elämänarvoasi?
Tärkein on Jumala-suhde sitten puoliso ja perhe.

10.Mitä odotat tulevaisuudelta?
Jumalan suuria tekoja.

11.Mihin haluat kiinnittää huomiota Jyväskylän politiikassa?
Korkean työttömyyden alentaminen, perheiden hyvinvointi, kaupungin työntekijöiden ja väestön vanheneminen –yleensä ihmisen elämänkaaren turvaaminen- ydin-ja peruspalveluiden turvaaminen. Jyväskylän Energian kehittäminen omana toimintana. Etusijalla vuosikausia lykkääntyneiden hankkeiden (Tikan koulu ja Kuokkalan kirjasto yms.) rakentaminen sekä vanhojen kiinteistöjen ja infran korjaaminen kuin uusien suurien hankkeiden rakentaminen. Uutena kokeiluna voisi olla luottamushenkilö pormestarimalli.

12.Miten eroan muista ehdokkaista?
Haastan selvittämään tämän salaisuuden.


Keskisuomalainen 21.9.2000

JYVÄSKYLÄN KRISTILLISET SUOMEN KÄRJESSÄ EHDOKASMÄÄRÄLLÄÄN

Jyväskylä - Satu Kakkori

Kunnallisvaalit 22.10.2000 - ennakkoäänestys 11.-17. Suomen Kristillisellä Liitolla on Jyväskylässä maan toiseksi eniten kunnallisvaaliehdokkaita puoluetasolla. Helsingissä kristillisillä on 74 ehdokasta, seuraavaksi eniten Jyväskylässä: 35 ehdokasta, kolmantena tulee Espoo, jossa 31 ehdokasta.

Raamatun ihmiskäsitykseen pohjautuvassa vaaliohjelmassaan Jyväskylän kristilliset nostavat päällimmäiseksi ydin- ja peruspalvelujen turvaamisen kaupungissamme.

Kalliiden uudisrakennusten sijaan kaupungin varat olisi suunnattava vuosia lykkääntyneiden hankkeiden loppuunsaattamiseksi. Tikan koulu ja Kuokkalan kirjasto ovat tärkeysjärjestyksen kärjessä. Samoin työttömyyden alentaminen, perheiden tukeminen sekä myös kaupungin työntekijöiden jaksaminen.

Kristilliset näkevät myös vaaleilla valittavan pormestarimallin kokeilunarvoiseksi kaupungin johdossa. - Onhan tarkoitus, että johtaja on kaupunkia varten eikä kaupunki johtajaa varten. Hallinnon on paremmin otettava huomioon veronmaksajan ja kuntalaisen arkipäiväinen elämä ja kohtaaminen, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Juhani Starczewski.

Kristillisillä on kuluvalla kaudella neljä paikkaa Jyväskylän kaupunginvaltuustossa.


Kristillisten kunnallisvaalitavoitteet Jyväskylässä syksyllä 2000

Kunnallisvaaliehdokaskirje 26.6.2000

SKL:n Jyväskylän paikallisosaston Vaalikirje 25.9.2000

SKL:n Jyväskylän paikallisosaston Vaalikirje 1.10.2000

 


[Etusivu] [Kunnallisvaalisivu] [Kuka Olen?] [Luottamustoimeni] [Koulutukseni ja työkokemukseni] [Periaatteeni] [Linkkejä] [E-mail]

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry

Lähetä sähköpostia Juhanille