Uutiskirje - kesä -Israelin Valtion Matkailutoimisto

Tässä uusinta matkailutietoa Israelista!

Kesätapahtumia Tel Avivissa ja Jerusalemissa

Kesä Tel Avivin kivassa satamassa

Tel Avivin pohjoisosassa sijaitsevassa satamassa, joka on eräs kaupungin houkuttelevimmista ja vilkkaimmista paikoista, järjestetään koko joukko kesätapahtumia niin turisteille kuin itse kaupunkilaisillekin. Joogaa laiturilla, leikkejä lapsille, tanssiesityksiä, sapatin tervetuliaistapahtuma ja jalkalentopallokilpailu ovat muutamia niistä.
          

Perjantaisin elokuussa; tervetuloa Sapatti (Kabbalat Shabbat) -tapahtuma

Vieraat kutsutaan illan hämyssä meren rannalle juhlavaan ja maagiseen sapatin vastaanottotilaisuuteen musiikin, rukousten ja tanssin säestyksellä. Tule juhlimaan sapattia Tel Avivin tapaan joka perjantai klo 18.30 pohjoiskannelle, vastapäätä hallia nro 14 Tel Avivin satamassa. 
      
Lastenteatteria elokuussa

Sataman pohjoisosa on tulvillaan lastenteatteria, turnajaisia, tapahtumia, leikkikaluja ja katuteatteria. Käytettävissä on myös backgammon-, šakki- ja dominolaudat suurine pelinappuloineen. Nostalginen matka takaisin lapsuuteen.

Syyskuussa kesän tapahtumat huipentuvat jännittävään jalkalentopallofinaaliin lajissa, joka muistuttaa rantalentopalloa, mutta jossa palloon ei saa koskea käsin.  
      
Tel Avivin sataman markkinat

Hallin 12 satamamarkkinoilla on tarjolla hienoimpia ja maukkaimpia juustoja, makkaroita ja lihaa koemutusteltavaksi ja ostettavaksi. Maanantaista lauantaihin klo 8–20.

Maataloustuotemarkkinat, joilta saa tuoreimmat hedelmät, vihannekset, leivät ja oliivit. Perjantaisin klo 7–15.

Käsityö- ja keräilymarkkinat lauantaisin klo 10–18 laiturin kupeessa.


Jerusalemin kesätapahtumat

Turisteille ja muille vieraille on tarjolla runsaasti erilaisia opastettuja retkiä sekä päivisin että öisin, samoin tapahtumia Daavidin kaupungissa (City of David). Lisätietoja paikasta, ajasta ja hinnoista on sivustolla www.cityofdavid.org.il


Mamilla Avenuen kesäyöt

Jerusalemin vanhan ja uuden kaupungin Jaffa-kadulta Kuningas Daavidin katuun yhdistävä Mamilla Avenue muuttuu taas suureksi ja vilkkaaksi katuviihdettä tulvivaksi piazzaksi maanantai- ja torstai-iltaisin elokuussa. Liikkeet ovat auki sunnuntaista torstaihin klo 23:een asti. www.mamillaavenue.com 
       

Jerusalemin taide- ja käsityömessut juhlivat nyt 36-vuotisjuhliaan

Kymmeniä tuhansia vieraita saapuu messuille, jotka pidetään Sulttaanin altaalla 15.–27. elokuuta. Näillä värikkäillä taide- ja käsityömessuilla, joiden nimi on hepreaksi Khutsot Hayotser, esitellään satojen taiteilijoiden ja käsityön ammattilaisten luomuksia, nähtävänä on myös 39:stä eri maasta                                                                                                                                                      kotoisin olevien taiteilijoiden taidenäyttely, kansainväliset ruokamessut, vetonauloja lapsille, luovia workshopeja, teatteri- ja tanssiesityksiä sekä tunnettujen muusikoiden konsertteja. Runsaat 150 Israelin parhaista taiteilijoista asettaa teoksiaan näytteille ja myy tauluja, keramiikkaa, taontatuotteita, koruja, tekstiileitä, kudontatöitään ja puutöitä. Ulkomaiset taiteilijat edustavat koko maailmaa, ja ensimmäistä kertaa on esillä myös Australian alkuperäisväestön taidenäyttely.

suositut muusikot esiintyvät Joka ilta klo 21.30 alkaen Sulttaanin altaalla.  

Messut ovat avoinna joka ilta (paitsi perjantaina) klo 18–23 ja lauantaisin alkaen tunti sapatin jälkeen ja jatkuen keskiyöhön.

Lista tapahtumista ja lisätietoja: artfair.jerusalem.muni.il/

Eilatin kansainvälinen jazzfestivaali juhlii 25-vuotisjuhliaan

Israelilaiset ja ulkomaiset jazzmuusikot soittavat runsaat neljä päivää ja yötä Eilat Rea Sea Jazz -festivaaleilla. Kymmeniä tuhansia israelilaisia ja ulkomaisia jazzin ystäviä kerääntyy elokuun 21.–24. päivä Eilatiin nauttimaan hyvästä musiikista, jamisessioista, master-luokista eikä vähiten rentouttavasta tunnelmasta. Tämän vuoden festivaaleilla esiintyy runsaat 20 israelilaista ja ulkomaista jazzorkesteria, niiden joukossa maailmankuuluja jazzmuusikoita sekä nuoria paikallisia kykyjä.


Vieraat toivotetaan tervetulleiksi joka ilta klo 19 ilmaisiin konsertteihin, joissa esiintyvät Israelin parhaat nuorten muusikoiden jazzyhtyeet.

Perinteinen "Keskiyön jazzsessio" pidetään hotellin Isrotel Yam Suf uima-altaalla, ja se päättyy vasta pikkutunneilla. Koti- ja ulkomaisista jazzmuusikoista kootut yhtyeet esittävät nautittavaa jazzia sadoille jazzin ystäville joka ilta.

Jazzfestivaalin verkkosivu: www.redseajazzeilat.com
           
Ilmainen MP3-opastus Vanhassa kaupungissa

Jerusalem on hiljattain ottanut käyttöön kymmenen itseopastavaa tutustumisohjelmaa Vanhassa kaupunkiin MP3-muodossa. Matkailijalla on mahdollisuus saada tietoja neljällä eri kielellä sekä täydellinen opastus karttojen ja selitysten kera. Vierailijan kävellessä Vanhan kaupungin historiallisten, kulttuuristen ja uskonnollisten paikkojen ja kujien halki MP3-opastus vahvistaa elämyksiä entisestään.

MP3-tutustumisohjelmat voi ladata videoineen, musiikkeineen ja karttoineen maksutta osoitteesta

www.jerusalem-oldcity.org.il/pages_e/List_of_Tours.aspx

Opastettuja kiertoajeluja:
• Kristinuskon jalanjäljillä
• Herodeksen korttelit
• Juutalaiskortteli
• Via Dolorosa
• Ramparts Walk, Vanhan kaupungin muurin yläpuolella
• Jerusalemin ensimmäinen ja toinen temppelikausi
• Sionin vuorelta Jaffa Gateen
• Temppelivuoren juurella
• Vanhan kaupungin markkinapaikat

Käytettävänä on myös toimintarajoitteisille sopeutettuja kiertoajeluja. 

Esitteitä kiertoajeluista on saatavana matkailukohteista, hotelleista ja turistitoimistoista kaikkialta Jerusalemista.

Carmen-ooppera Masadassa kesäkuussa 2012!

Jo kolmantena peräkkäisenä vuotena esitetään ensiluok-kaista oopperaa Kuolleenmeren Masadassa ensi vuonna. Tänä vuonna Masadan oopperafestivaaleilla kävi 55 000 vierasta ja heistä aina 46 000 näki tunnetun Aida-oopperan. Ensi vuonna esitetään näyttävä megatuotanto George Bizetin Carmenista, joka on värikäs ja erittäin pidetty ooppera, jossa mustalaistyttö Carmen laulaa vapaudesta samalla kun hän rakastuu José-nimiseen sotilaaseen ja sitten Escamilloon.

Kansainvälisten oopperatähtien ja Israelin oopperaorkesterin avulla toteutettua esitystä johtaa israelilainen kapellimestari Daniel Oren.

Vuonna 2012 Carmen esitetään torstaina 7.6., lauantaina 9.6. ja sunnuntaina 10.6. Sen lisäksi on maanantaina 11.6. oopperakonsertti, jossa esiintyy kaksi tämän hetken suurimmista oopperatähdistä, tenori Roberto Alagna ja mezzosopraano Elina Garance yhdessä Israelin ooppera-orkesterin kanssa, johtajanaan Marcello Montadelli. Kuuluisa pianisti Fazil Say esiintyy yhdessä Lontoon kuninkaallisen filharmonisen orkesterin kanssa gaalakonsertissa, esittäen Gershwinin Rhapsody in bluen perjantaina 8.6.

Hotellipaketteja pääsylippuineen voi tilata osoitteesta www.carmen-at-masada.com 

Lisätietoja oopperafestivaalista: www.opera-masada.com


Juhlatilaisuuksia keskiajan hengessä Vanhassa kaupungissa

Vanhan kaupungin kristittyjen kortteli muuntuu keskiaikai-seksi torstai-iltaisin klo 19–23 loka- ja marraskuussa. Vierailija pääsee kokemaan Jerusalem Knights -juhlan siinä esiintyvien muusikkojen, tanssijoiden, taikureiden, jonglöörien, ritarien, prinsessojen, trubaduurien ja ilveilijöiden avustuksella. Mene paikalle Jaffa Gaten kautta ja entisaikojen musiikin ja tanssi-, tuli- ja akrobatia- sekä teatteriesitysten säestyksellä pääset aikamatkalle takaisin keskiaikaan. 

Monet liikkeet ja ravintolat ovat auki myöhään, ja niissä on saatavana erityisiä Jerusalem Knights -tarjouksia.

Jerusalem Knights -projektista vastaa Jerusalem Development Authority yhteistyössä matkailuministeriön ja Jerusalemin kaupungin kanssa. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Lisätietoja: www.jerusalem-oldcity.org.il/pages_e/Knights_festival.aspx

Galilean ensimmäinen kansainvälinen lintufestivaali

Israel on ainutlaatuinen maa, joka on ainoana Euroopan, Aasian ja Afrikan mantereiden välisenä maana strategisen sijaintinsa johdosta täydellinen välietappi muuttolinnuille. Vuosittain aina 500 miljoonaa lintua muuttaa Euroopasta lämpimämpiin maihin pysähtyen matkan varrella Israelissa. Monet niistä jäävät joksikin aikaa suurenmoiseen Galilean Hula-laaksoon (Hula Valley), joka on eräs uskomattomimmista lintujen bongauskohteista koko maailmassa. Loppusyksystä tuhansia kurkia ja pelikaaneja sekä 25 eri petolintulajia majailee Hula-laaksossa. Tämä on lintubongarin paratiisi.

Hula-laaksossa järjestetään vihdoinkin sen ensimmäinen kansainvälinen lintufestivaali 20.–27. marraskuuta. Tarjolla on suurimittaisia lintujen bongausohjelmia, valokuvaseminaareja, tieteellisiä konferensseja, kilpailuja, taidenäyttely ja musiikkikonsertti, jossa esiintyy moninkertainen Grammy-palkinnon voittaja Paul Winter.

Festivaali on syntynyt Israelin SPNI:n ornitologien keskuksen, matkailuministeriön ja Galilean läänin yhteisestä aloitteesta. Tapahtumasta saatavat tulot menevät eri lintusuojeluprojekteihin ympäri maata.

Lisätietoja: www.hulabirdfestival.org

Uusi luola löydetty Jerusalemista

Hebrealaisen yliopiston tutkijat ovat löytäneet maanalaisen luolan Jerusalemista. Suuri luola, joka luultavasti oli tärkeä ja vanha vesilähde, löydettiin uuden junalinjan ja -aseman rakennustöiden yhteydessä Jerusalemista.

Kalkkikiviluola on kapea ja kymmenkunta metriä korkea, ja se muodostaa maanalaisen kanjonin. Sen koko pituutta ei ole vielä ehditty saada selville, mutta se arvioidaan useita satoja metrejä pitkäksi. Luolassa on myös kaakon suuntaan virtaava puro.

"Tämä on suurin ja lajissaan vaikuttavin Israelista löydetty luola", sanoi Frumkin. Hän toi esiin myös sen, että luola sijaitsee alueella, jossa vuoren vedenvirtauksen suunnasta ei olla varmoja, ja tämän löydön toivotaan lisäävän tietämystä siitä.

Rannikkokaupungista Akko on löydetty 1 500 vuotta vanha rakennus

Akosta on ensimmäisen kerran 1 500 vuoteen löydetty Israel Antiquities Authority -viranomaisen johtamissa arkeologisissa kaivauksissa vanha julkinen rakennus Bysantin ajoilta. Löydettyä rakennusta on luultavasti käytetty kirkkona. 

Akon kaivauksista vastuussa olevan johtajan Nurit Feigin mukaan Akko on ollut tunnettu jo varhaisista kristillisistä lähteistä asti, mutta vasta nyt on saatu konkreettisia todisteita siitä. Tämä on tärkeä Akon tutkimuksissa tehty löytö, koska Bysantin ajalta ei ole mitään aikaisempia löytöjä. Varhaisissa kristillisissä lähteissä mainitaan Akon ja ja Caesarean piispat, jotka osallistuivat konferensseihin ja kokouksiin, joissa keskusteltiin ”uuden” uskonnon ja sen doktriinien muotoilusta.

Qasr el Yahud, Jordan-Joen baptismikeskus, on nyt avattu

Jordan-joen baptismikeskus, joka tunnetaan nimellä Qasr el Yahud, on nyt avoinna suurelle yleisölle ilmaiseksi seitsemän päivää viikossa infrastruktuuriin tehtyjen suurien investointien ansiosta. Investoinnit on tehty turistien ja pyhiinvaeltajien hengellisten elämysten ja fyysisen mukavuuden parantamiseksi.

Qasr el Yahud on kolmanneksi tärkein pyhään maahan tuleville kristityille pyhiinvaeltajille tarkoitetuista keskuksista. Sitä pidetään paikkana, jossa Johannes Kastaja kastoi Jeesuksen. Keskusta pidetään myös paikkana, jossa Israelin lapset ylittävät Jordan-joen ennen saapumistaan Kanaaninmaahan.

Tämän Jerikosta Jerusalemiin johtavan tien varrella olevan paikan tärkeyden johdosta sinne on rakennettu monia kirkkoja vuosisatojen kuluessa. Matkailuministeriö on muiden muassa investoinut noin 2,3 miljoonaa dollaria keskuksen kunnostukseen ja modernisointiin. Tähän sisältyy puisten ramppien rakentaminen Jordan-joelle; varjoisten alueiden rakentaminen rukoushetkiä varten sekä modernisoitujen kylpyhuoneiden, suihkujen ja pysäköintialueiden rakentaminen. Keskukseen pääsee myös rullatuolilla.

Keskusta hoitaa the Nature Parks Authority, ja se on avoinna päivittäin 9–17 paitsi perjantaisin ja juhlapyhien aattoina: 9–15 (talviaikaan) ja 9–16 (kesäaikaan).

  

Tapahtumia…

Alla luettelemme joitakin järjestettäviä tapahtumia. Jos haluat lisätietoja Israelin tapahtumista, katso kohta tapahtumat kotisivuillamme osoitteessa www.goisrael.fi

AUGUST

Wine Festival at the Israel Museum – Jerusalem 15-18/8

Wine and art meet at the Israel Museum. More than 30 select Israeli wineries present some 150 wines. www.imj.org.il 054-3181199

Gala Concert – Keshet Eilon

An annual concert marking the end of the Keshet Eilon Music Center summer master course, at which graduates of the course demonstrate the results of their work. www.keshetei.org.il

Bein HaCramim ("Among the Vineyards") 15-19/8

Festival celebrating Tu B'Av (the Jewish Holiday of Love), featuring vineyard and winery tours. www.2beav.co.il

The Red Sea Jazz Festival 23-25/8
Celebrates quarter of a century this year with a combination of fine music and various ensembles. More than 20 local and international ensembles. www.redseajazzeilat.com

Chutzot Hayotzer Arts and Crafts Fair, Old City

International pavilions from around the world allow a glimpse into the arts and crafts of Israel and other countries. www.artfair.jerusalem.muni.il   02-6297982

"Star Trek" Festival – Mitzpe Ramon

A unique festival takes you on a journey through the stars on Tu B'Av, including full moon nights, astronomy, and astrology. www.negev-tour.co.il

Jerusalem Beer Festival

The 6th annual beer festival will take place in Jerusalem's Old Train Station, showcasing over 150 brands of beer in Israel and around the world. www.jerusalembeer.com   

The Honey Festival

Two weeks of honey celebrations in apiaries throughout Israel, including tours of apiaries, experiencing honey production, creative activities, lectures about the medical benefits of honey, honey tasting. www.honey.org.il 

Cantorial Concert in the Tower of David

The world's greatest cantors appear in a festive concert held in the Citadel Room in the Tower of David Museum.

www.towerofdavid.org.il

End-of-Summer Festival – Jerusalem

The Jerusalem Theater hosts this three-day multidisciplinary festival in its outdoor plaza. www.jerusalem-theatre.co.il

Herzliya Music Festival on the Water August
At the Herzliya Marina square overlooking the sea and yachts features live performances of musical duets by local and international artists. Tuesday evening in August.

Old Jaffa Nights Festival August, every Saturday night

Summer performances in Old Jaffa. www.oldjaffa.co.il

SEPTEMBER
Jerusalem International Chamber Music Festival

A rich and varied program of chamber music performances featuring artists from Israel and around the world. www.jcmf.org.il

The European Championships in open water 7-11/9.

Sporting event of swimming in open water which will be held as a part of the European Championship. Participants from more than 30 countries across Europe will take part.

Isrotel Phaza Morgana 22-25/9
A continuing tradition that takes place for the 3rd time: the heart of the event is a dance performance at Timna Park. www.phazamorgana.com

The Cross Kinneret Swim 24/9

A long-established tradition, the Cross Kinneret Swim has been held annually for the past 57 years. The largest amateur sports event in Israel and the world's 100 major open-water swimming events. www.ekinneret.co.il

Haifa International Film Festival

A major film festival at which some 170 new films are premiered. www.haifaff.co.il

Sukkot Festival at Adama in Mitzpe Ramon

Adama is a dance and movement center located in a spacious structure converted from a massive industrial hangar. www.adama.org.il

"Treasures of the Sea" Festival – Eilat

An underwater festival combining a spectacular underwater photography exhibition, an underwater painting workshop, an underwater photography studio. www.eilat.muni.il

Grape Harvest Celebration Intermediate days of Sukkoth

A pleasant journey through a pastoral landscape of vineyards, gathering grapes in the vineyards, treading on grapes in ancient wine presses and enjoying the intoxicating aroma. Also featuring visits to the homes of artists, vineyard tours. www.carmelim.org.il

Sukkoth Celebration at Neot Kedumim

A three-day celebration of music, literature, nature and hands-on activities for the whole family, at Neot Kedumim the Biblical Landscape Reserve. www.neot-kedumim.org.il   

"Negev Al Ha'Govah" Aviation Festival

Israel's biggest aerodynamic show. Air shows by special aircraft, ground display of civilian aircraft, exhibition parachuting, small airplane show. www.negev-tour.co.il

OCTOBER
Jerusalem Knights Festival 6,13,20,27/10
The Middle Ages come to life in the Old City of Jerusalem: Knights, princesses, jugglers, peddlers and court jesters fill the city's ancient alleyways. www.jerusalem-oldcity.org.il

Eilat International Triathlon 28-29/10

Triathlon (swim, bicycle race and road race) in which athletes from Israel and the world compete.

www.triathlon.org.il

"Wheels of Love"

Annual international cycling trip to raise money for the children of Alyn Hospital. Hundreds of cyclists and volunteers from Israel and the world participate in the event. www.alynride.org.il

The Yoav Yehuda Wine Festival

Festival marking the end of the wine grape harvest season. An ethnic event that has become a tradition.

www.touryoav.org.il

Olive Branch Festival in the Galilee

This multicultural festival is held at the start of the olive harvest season and includes a wide variety of activities in the oil press facilities, groves, villages and Hananya Farm – Israel’s National Olive Council center. www.galil.gov.il

The Jerusalem March Intermediate days of Sukkoth

Thousands of people, including tourists and pilgrims from Israel and abroad, participate in this traditional march. naheli@jerusalem.muni.il

NOVEMBER
34th Cycling Around the Kinneret Event 5/11

A bicycle event around the Kinneret that has become a tradition for the cyclist community. 63 kilometers of challenges, colorful scenery, happy faces and lots and lots of wheels. www.ekinneret.co.il

"Hamshushalayim" in Jerusalem

A city-wide event, featuring weekends of tourism, culture, food and entertainment in Jerusalem, including street theater, musical performances, guided walking tours and free (or discounted) entry to tens of tourist and cultural attractions in the city. www.jerusalem.muni.il

Epson Red Sea World of Underwater Images Festival
14-19/11. This is the sixth year in a row that the Epson Red Sea competition takes place in Eilat. The competition is branded as a worldwide leading underwater photography competition www.eilatredsea.com

Bird-Watching Festival

Bird migration and ecology festival in the Arava, taking place during the fall migration to the African continent. Enjoy a weekend of birding tours, photography in a stunning landscape. www.gonegev.co.il/arava

Terra Vino International Wine Competition

Israel's major international wine competition, in which more than 700 wines from 25 countries are judged over three days by the world's leading wine judges. Featuring a gala opening and a pleasurable weekend of wine and gourmet events. www.terravino.co.il

 

Israelin Valtion Matkailutoimiston tehtävänä on markkinoida Israelia matkakohteena Pohjoismaissa ja Baltian maissa sekä välittää matkailua koskevia tietoja näiden maiden suurelle yleisölle.

Israelin valtion matkailutoimisto toimii suoraan Israelin matkailuministeriön alaisuudessa. Israelin suuntautuvan matkailun edistämisessä toimii kaikkiaan 18 matkailutoimistoa ympäri maailmaa.

Koe Israelin ainutlaatuisuus – Käy Tel Avivissa, juhla- ja rantalomakaupungissa Välimeren rannalla. Se ei nuku koskaan – Patikoi ympäri kiehtovaa Jerusalemia, jossa harjoitetaan kolmea maailmanuskontoa – Kellu terveellisessä Kuolleessameressä – Ui kilpaa delfiinien joukossa ja snorklaa Kuolleenmeren koralliriutoilla – Seuraa Jeesuksen jalanjälkiä Pyhässä maassa – Vaella Galilean ainutlaatuisessa luonnossa.

Lisätietoja: www.goisrael.fi