Juutalaisen keittiön leivontaohjeita

Chale -sämpylät

2 munaa

5 dl vettä

½ dl sokeria

½ dl öljyä

½ rkl suolaa

50g hiivaa

n.1 kg vehnäjauhoja

Valmista hiivataikina ja anna sen kohota. Leivo taikinasta joko pitkoja tai pieniä sämpylöitä.
Kohota uudelleen. Voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista.

 

Mustikkatorttu

100 gr. pehmeätä margariinia

½ dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl kermaa

Täyte:

1 ½ dl vispikermaa

1 prk. ranskankermaa

1 dl fariinisokeria

 

Sekoita kaikki pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja
anna sen olla kylmässä ½ tuntia. Paista pohja kypsäksi ja anna sen jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, vaahdota myös ranskankerma. Yhdistä vaahdot ja mausta
fariinisokerilla. Tarkista maku. Levitä täyte pohjan päälle, asettele marjat täytteen päälle ja sivele
pinta hyytelösokeriliemellä ( 1 dl hyytelösokeria ja 2 dl vettä).

Lisää ruuanvalmistus ja leivontaohjeita löydät esim. kirjasta ”Petri Halla: Kosher on enemmän kuin
ruoka”

http://www.kosher.fi/kosher.php

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Keren Kajemet Finland ry

sil

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry

Kotisivu

Laita sähköpostia