silJyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry
www.suomi-israel.fi/uusi/jkyla.php
jyvaskyla@suomi-israel.fi


Vuosi 2011 on yhdistyksellä 25-juhlavuosiTOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011

Yleistä

Toiminnan tarkoitus on kehittää Suomen ja Israelin välisiä kulttuuri-, ystävyys- ja taloudellisia suhteita:

-       järjestämällä esitelmä-, esiintymis- ja kokoustilaisuuksia Israelin valtion historiallisesta, poliittisesta ja valtiollisesta kehityksestä, sen sivistyksellisestä, tieteellisistä ja taloudellisista saavutuksista ja Israelin  kansasta , sen historiasta ja erityisluonteesta

-       ylläpitämällä suhteita eri israelilaisiin piireihin ja henkilöihin Suomea koskevien tietojen esittämiseksi israelilaisille

-       järjestämällä keskustelutilaisuuksia, vierailuja, konsertteja, näyttelyitä ja elokuvaesityksiä sekä harjoittamalla julkaisutoimintaa ja toimimalla muulla vastaavalla tavalla Israel-tietouden hyväksi. (yhdistyksen säännöt)

Tilaisuuksien järjestämisen osalta pyrimme olemaan mukana myös kattojärjestömme Suomi-Israel Yhdistysten liiton tai muiden paikkakuntien Suomi-Israel - yhdistysten järjestämissä tilaisuuksissa. Monet yksittäiset jäsenemme tekevät jossain muodossa Israel – tietoisuuden  levittämistyötä omassa toimintaympäristössään esim. ylläpitämällä suhteita israelilaisiin piireihin sekä levittämällä Israel-tietoutta henkilökohtaisilla tasoilla. Jäsenistöämme osallistuu myös eri tahojen järjestämiin Israel-tilaisuuksiin

Kevätkauden 2011 toiminta:

Yhdistys on mukana järjestämässä yhdessä Jyväskylän kristillisen tanssiopiston kanssa kerran kuukaudessa heprealaisia ylistystansseja niin miehille kuin pareille.
Kevään ohjelma : miehille klo 15-17 la 22.1., 12.2., 19.3. ja 16.4.2 sekä  pariheprealaiset 5.2., 5.3. ja 2.4 Päiväkoti Arkkiparkin salissa. Mahdollisiin esiintymistilaisuuksiin mennään mukaan
Myös naisille järjestetään heprealaisten ylistystanssien alkeiskurssi la 22.1. klo 13 alkaen ja ryhmä jatkaa, jos löytyy tarpeeksi naisia.

Osallistumme Jyväskylän ystävyysseurojen Ystävyysilta-tapahtumaan helmikuussa, jos tilaisuus järjestetään. Tilaisuudessa on ystävyysseurojen järjestämää ohjelmaa yms. Yhdistyksemme
ohjelmaa: mm. toiminnan esittelyä, lauluja, tanssia, Israel-tietoutta, esitteitä, maistiaiset yms. Myöskin muihin vuoden 2011 aikana järjestettäviin yhteisiin tilaisuuksiin osallistumme,  jos niitä on.

Yhdistys pitää vuosikokouksensa ke 13.2. klo 18.00 Pelastusarmeijan tiloissa. Kokouksen puhujavieraana on puheenjohtaja Louis Levinsky Keren Kajemet Finlandista  eli Juutalaisesta kansallisrahastosta  www.kolumbus.fi/kkl/ .

Yhdistyksemme järjestää matkan Israeliin koulujen talvilomaviikolla  su 27.2-su 6.3. Oppaana toimii Ariel Livson ja vastuullisena matkan järjestäjänä Toiviomatkat. Matkanjohtajana yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Starczewski. Matkalle on ilmoittautunut yli 20 henkilöä.

Turun seudun Suomi-Israel -yhdistys järjestää sunnuntaina 20.3.2011 Turun synagogassa seminaaritilaisuuden, jonka yhteydessä on liiton kevätkokous klo 12:00 − 13:00. Klo 14:30 − 16:00 pidettävän seminaarin alustajiksi on kutsuttu suurlähettiläs Avi  Granot  ja prof. Tapani  Harviainen. Seminaarin jälkeen esitellään Turun synagogaa. Yhdistys järjestää matkan kevätkokoukseen ja seminaariin. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, niin ilmoita siitä Juhanille 040 757 3537 tai jyvaskyla@suomi-israel.fi . Matka tehdään omakustannushintaan lähtijöiden määrän ja polttoainekustannusten mukaan.

Järjestämme  perinteisen vanhuksille suunnatun Rollaattorimarssin la 7.5.  viime vuotiseen tapaan Vuoroparin palvelukodilla klo 12 alkaen yhteislauluhetkellä joko sisällä tai ulkona säästä riippuen.
Haastamme mukaan muut ystävyysseurat sekä kaikki asiasta kiinnostuneet.

Israelin 63-vuotisitsenäisyyspäivä on tiistaina 10.5. Yhdistys järjestää perinteisen kulttuurijuhlan, jossa on monipuolista Israeliin liittyvää ohjelmaa. Tilaisuudessa on esillä Israel-tietoa sekä mm. tarjolla israelilaisia leivonnaisia yms. 

Syyskauden 2011 toiminta:

Perinteisesti pyrimme saaman johonkin juutalaiseen juhlaan liittyvän aterian Kotitalousoppilaitokselle, jonka opettajat ja oppilaat ovat sen järjestäneet hallituksemme jäsenen Riitta Rantamaan johdolla.

Syksyllä 2011 yhdistys viettää 25-vuotisjuhlaansa. Yhdistys on perustettu 10.11.1986. Juhlapäivä on sunnuntai 13.11.2011. 

Muuta:

Yhdistys järjestää joko keväällä tai syksyllä retken Helsingin juutalaiseen seurakuntaan, jossa osallistumme synagoga jumalanpalvelukseen.  Retkeen liittyy mahdollisesti myös muuta ohjelmaa, joka tarkentuu tilanteen mukaan kuten aikataulukin.  Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, niin ilmoita siitä Juhanille 040 757 3537 tai jyvaskyla@suomi-israel.fi . Matka tehdään omakustannushintaan lähtijöiden määrän ja polttoainekustannusten mukaan.

Maanantaina 10.1.2011 tulee kaksi vuotta täyteen, kun yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Starczewski avasi nettiadressin Israelin tueksi www.adressit.com/israelin_tueksi . Vuoden 2010 aikana on tullut lisää 2.339 nimeä. Vuonna 2009 tuli 3.436 nimeä eli 31.12.2010 oli yhteensä  5.775 allekirjoittajaa. Allekirjoitta-neita on 279:sta Suomen kunnasta ( 83 %), vielä on  57 kuntaa ( 17 %), joista ei ole allekirjoitusta. Suomessa on 1.1.2011 alkaen 336 kuntaa. Nimien kerääminen jatkuu vuonna 2011 ja ne luovutetaan säännöllisin väliajoin Israelin suurlähetystön edustajalle sopivissa tilaisuuksissa.

Yhdistyksen tilaisuuksiin vierailevaksi luennoitsijaksi tai esiintyjiksi kutsutaan Jyväskylässä  tai Jyvässeudulla vierailevia tai asuvia henkilöitä, joiden yhteys tai asenne Israeliin tukee yhdistyksen toimintaperiaatteita. Esimerkiksi Jyväskylän Yliopistoon viiden vuoden ajan toimivan professori Amir Averbuchin kanssa pyritään tekemään yhteistyötä. Yhdistys lähettää edustajansa Suomi-Israel- yhdistysten liiton kevät- ja syyskokouksiin ja osallistuu muihin liiton tai muiden jäsenyhdistysten järjestämiin tilaisuuksiin.

Hannu Taipale ja Juhani Starczewski ovat liittohallituksessa vuonna 2011.

Muusta toiminnasta yhdistys päättää vuoden mittaan.

Tiedotustoiminta

Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla www.suomi-israel.fi/uusi/jkyla.php ,  sähköpostitse (niille jäsenille, ketkä ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteen), jäsenkirjeillä (niille, joilla ei ole sähköpostia), liiton nettisivuilla  www.suomi-israel.fi/uusi/index.php ,liiton  Jedidut- lehdessä ja ilmoituksin paikallislehdissä. Jäseniä kannustetaan osallistumaan omatoimiseen Israel-informaation levittämiseen ja reagoimaan joukkoviestimien Israel-informaation mahdollisiin vääristymiin.

SUOMITV:n su 7.11.10 sunnuntaikatsauksen Raavaitten miesten karkelo näkyy Youtubessawww.youtube.com/watch?v=-A_8oVNK8co   

Sinulla on mahdollisuus tilata alla olevia ohjelmia levitykseen kouluihin, joululahjaksi tai  muuten lahjaksi dvd:nä omakustannushintaan 5€/kpl.  Tilaukset Juhanille 040 757 3537 tai jyvaskyla@suomi-israel.fi

Voit katsoa niitä myös netissä: AREATV:
Holocaust-näyttelyn avajaiset Jyväskylän Keskusseurakuntatalolla ma 15.3.2010
www.areatv.fi/nettiareatv.php?tunnus=holocaust  

 Holocaust 2010 - 65-vuotisjuhlanäyttely Jyväskylässä 47:08 min
Näyttelyn esittelee toiminnanjohtaja Jorma K. Ahonen
www.areatv.fi/nettiareatv.php?tunnus=HOLOCAUSTNAYTTELY   

Mahdollisuus saada myös dvd:nä
Rollaattorimarssi 8.5.2010 Jyväskylässä Vuoroparin palvelukoti 
www.areatv.fi/nettiareatv.php?tunnus=Rollaattorimarssi 

Jyväskylän Suomi-Israel- yhdistys

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry

Laita sähköpostia yhdistykselle

Kotisivu