Lähetty Keskisuomalaisen  Mielipidepalstalle 22.4.2010. 
Perjantaina 30.4. minulle soitti Pääkirjoitussivun ja Mielipidepalstan esimies Lasse Kangas ja kertoi, 
että vastinettani on jouduttu huomattavasti lyhentämään.
Hän luki lyhennetyn version ja kertoi, että se julkaistaan lehdessä.

Nimenselvennys

Keskisuomalaisessa  20.4 kerrottiin ”Juhani Starczewski (kd.) kysyi, miksi uudessa työjärjestyksessä valtuutetuilta pyydetään allekirjoituksiin ´nimenselvennys. Ettei tarvitse viedä paperia apteekkarille käännettäväksi, Partanen vastasi.” Minulta on kysytty, mitä olen tarkoitin.
Tein aloitteen helmikuun valtuustossa. Suurin osa ilmoitti minulle etukäteen, että tulevat mukaan, joten kirjoitin nimenselvennykset valmiiksi ja valtuustossa he allekirjoittivat aloitteen. On hyvä, että aloitteen allekirjoituksiin on liitettävä nimenselvennys.

JUHANI STARCZEWSKI
kaupunginvaltuutettu (kd.)
Jyväskylä

Lähettämäni pitempi versio:

Tarkennus uutisointiin

Tiistain 20.4. Keskisuomalaisessa oli  sivulla 6 uutinen ”Puheet lyhyiksi pikavauhdilla”. Siinä lukee mm., että  ”Juhani Starczewski (kd.) kysyi, miksi uudessa työjärjestyksessä valtuutetuilta pyydetään allekirjoituksiin ´nimenselvennys. Ettei tarvitse viedä paperia apteekkarille käännettäväksi, Partanen vastasi.” Kyseisestä kohdasta on minulta kysytty, ja olen kyselijöille selvittänyt, mitä olen tarkoittanut, koska tuo lyhyt uutinen ei kerro mitä tarkoitin.

Henkilökohtaisesti teen aloitteita silloin, kun koen asian erityisen tärkeäksi. Viimeksi tein aloitteen helmikuun valtuustossa Kuokkalan sillan ja Lehtorannantien välisen alueen kunnostamiseksi.  Aloitteen allekirjoitti 55 valtuutettua ja jokaisen kohdalla oli nimenselvennys allekirjoituksen alla. Suurin osa allekirjoittaneista ilmoitti minulle etukäteen sähköpostitse, että tulevat mukaan aloitteeseeni, joten pystyin kirjoittamaan heidän nimensä allekirjoitusrivin alle valmiiksi ja valtuustossa he sitten allekirjoittivat aloitteen, jossa oli jo nimenselvennys valmiina. Valtuustossa aloitteeni allekirjoittaneet valtuutetut laittoivat myös allekirjoituksensa alle nimenselvennyksen.

Tällä haluan kertoa sitä, että ennakoin tulevaa ja tein aloitteeni 1.6.2010 voimaan tulevan uuden työjärjestyksen mukaisesti.
Valtuuston puheenjohtaja Pauli Partanen tiesi  kyllä tyylini ja siksi sanoikin, ettei enää tarvitse apteekista mennä kysymään aloitteiden allekirjoittaneiden nimiä.

Toimittaja Topi Nykänen ei ole varmaan nähnyt aloitettani, jossa nimenselvennykset jo on ja tulkitsi puheenvuoroni kysymyksenä ja valtuuston puheenjohtajan puheenvuoron vastauksena. Uutisen voi tulkita myös toisinpäin eli etten haluaisi nimenselvennyksiä ja sen haluan nyt oikaista.

 Mielestäni on erittäin hyvä, että tuollainen kohta valtuuston työjärjestykseen lisättiin ja sen mukaan olen jo toiminut.
Työjärjestys 35§ lukee ”Aloitteen allekirjoituksiin on liitettävä nimenselvennys.”

 Jyväskylässä 22.4.2010

Juhani Starczewski
kaupunginvaltuutettu

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry

Kotisivu

Lähetä sähköpostia Juhanille