Ehdokkaana Lastentarhanopettaliiton valtuustovaaleissa:
Sain 33 ääntä - Sydämelliset kiitokseni kollegoille, jotka ovat minua äänestäneet! : ))

Valmistuin lastentarhaopettajaksi vuonna 1980 ja siitä lähtien olen toiminut alan töissä monenlaisissa tehtävissä – pääsääntöisesti kuitenkin lastentarhanopettajana päiväkotiryhmissä 0-vuotiaista koululaisiin. Voin myös sanoa, että vauvasta vanhuksiin, koska perhepuiston vastaavana ohjaajana tein työtä mm. vanhusten, nuorten ja maahanmuuttajien parissa. Työurastani suurimman osan – yli 20 vuotta - olen tehnyt Kuokkalassa Yrttisuon perhepuistossa ja Tikan päiväkodissa. Olen ollut mukana myös Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry:n kuin LTOL:n toiminnassa mm. valtuustossa. Vuodesta 1993 olen toiminut kaupunginvaltuutettuna eli nyt on edessä viides valtuustokausi. Ex-koulutus,- ex-opetus- ja nyt sivistyslautakunnassa on menossa neljäs kausi.
Perheeseeni kuuluu vaimo ja viisi lasta - kolme vanhinta on poikia ja kaksi nuorempaa on tyttöjä - heistä neljä on jo poissa kotoa opiskelemassa ja työtä tekemässä. Kasvatus ja koulutus on tullut tutuksi joka suunnasta ja on ollut mukana arkipäivän elämässä koko ajan.

Lastentarhanopettajana koen tärkeänä hallinnonalan vaihdoksen, jolloin eheä lapsen kasvatuksen ja opin polku pääsee toteutumaan. Olen ollut mukana tässä prosessissa, kun uutta Jyväskylää on muodostettu/muodostetaan ja tämä prosessi on nyt vietävä päätökseen. Mielestäni lastentarhanopettajan palkkaus on saatava nostettua sille kuuluvalle tasolle nykyisestä montusta.
Lastentarhanopettajan työn keskeisin alue on vuorovaikutussuhde lapsiin. Ammatin erityislaatuun kuuluu, että työn tulokset näkyvät sekä välittömästi että tulevaisuudessa. Lastentarhanopettaja voi muodostua lapselle merkittäväksi aikuiseksi, jonka lapsi muistaa vielä vuosikymmenten jälkeen. Myöskin yhteistyö ja vuorovaikutus perheiden ja muiden lapsen elämänpiiriin kuuluvien ammattilaisten kanssa on yksi ammattimme erityisalueista.
Haluankin olla ajamassa ja kehittämässä ammattikuntamme parasta edelleen näillä foorumeilla, joissa olen ja siksi olen edelleen käytettävissä myös liittomme valtuustoon. 
Mottoni on Jeremian kirjasta 29:7 ja sen mukaan toivon, että yhdessä voimme jatkossakin menestyä! : )

Yhteistyöterveisin
Juhani Starczewski
lastentarhanopettaja
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry

Kotisivu

Lähetä sähköpostia Juhanille