Kuokkanen 2 / 2009 sivu 

Kuninkaallisten tapaaminen Yrttisuolla

Kuninkaalliset olivat runsaslukuisasti liikkeellä Tikan päiväkodilla ja Yrttisuon perhepuistossa  valtakunnallisena Varhaiskasvatuspäivänä 12.2.2009. Yhteensä pystyi bongaamaan ainakin 16 prinsessaa, 9 prinssiä, 5 kuningatarta ja tietysti yhden kuninkaan. : )  Yhteiskokoontuminen oli Yrttisuolla, jossa tasan klo 10.30 laulettiin ja leikittiin ”Ystäväni, tuttavani, ratiriti ralla, käy nyt kanssain piirileikkiin, ratiriti ralla. Sinun kanssas poskitusten (käsitysten, mahatusten, selätysten, polvitusten, vieritysten ), ratiriti ralla, sinun kanssas pyörimässä, ratiriti ralla”. Eskarikuninkaalliset hakivat pienemmät siniveriset kerholaiset Vihreät Vipeltäjät tanssiin mukaan ja kaikki lähtivät tanssin pyörteisiin  itsetehdyt kruunut päässään. Tätä leikkiä leikittiin samaan aikaan joka puolella Suomen niemeä ja jotkut prinsessoista olivat niin hyväkuuloisia, että kuulivat kaikuja kauempaakin….

Tanssin jälkeen näimme ja kuulimme sadun ”Prinsessa ja herne”. Todellista prinsessaa etsivä prinssi löysi lopulta ihan oikean prinsessan, kun monien patjojen ja vällyjen alla oleva herne valvotti häntä koko yön. Tällaista herkkyyttä voi vain olla todellisella siniverisellä, joten kosinta ja hääthän siitä seurasivat! Häähumuun osallistuivat sitten ihan kaikki tanssin ja tarjoilun myötä.

Lastentarhanopettajaliiton Varhaiskasvatuspäivää vietettiin tänä vuonna 21 kertaa. Varhaiskasvatuspäivä käynnistää liiton vuoden 2009 teeman – Lastentarhanopettajaliitto 90 vuotta – Lapsuuden arvon ja lasten oikeuksien puolustajana – käsittelyn. 32. lastentarhanopettajapäivät Jyväskylässä  3.-4.10.2009!

Yrttisuon perhepuisto tiedottaa: Kerhoihin hakeminen on parhaillaan käynnissä 20.3.09 saakka. Hakemuksia saa Yrttisuolta tai netistä http://www.jyvaskyla.fi/paivahoito  .
Yrtissä on 2-vuotiaiden kerho 3-5-vuotiaiden kerhot( ap ja ip) sekä perhekerhoja, joihin myös haetaan päivähoitohakemuksella. 
Lisäksi kokoontuu maanantaiaamuisin suosittu Perhekahvila. Ja piha-aluehan on mitä mainioin retkikohde perheille! Tervetuloa!

 

I valokuva vasemmalta oikealle:
kerholaiset:
etupenkki: Sanni, Milla,Roosa, Ritva, Otto
keskipenkki: Eemeli, Ella,Iina
takapenkki: Aada, Sofia,Jenny, Sabina, Unna
eskarit seisomassa: Sera, Sara, Julia, Amed, Toivo, Iiro, Tepa, Sasu, Riitu, Samu (polvillaan), Riitu ja Verneri
takarivi: lastentarhanopettajat Maritta Laine-Savel ja Tuula Liukkonen, lastenhoitajat Riikka Markkanen ja Paula Weckman, lastentarhanopettaja Juhani Starczewski sekä lastenhoitaja Heli Joutsen

 

II valokuva

vasemmalta oikealle: ”Prinsessa ja herne” satu:
kertojana Maritta Laine-Savela, prinssinä Tuula Liukkonen, prinsessana Riikka Markkanen ja kuningattarena Paula Weckman sekä keskellä sänkyä herne

Tekstit ja valokuvat Juhani Starczewski

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry

Kotisivu

Laita sähköpostia Juhanille