Keshet (hebr.) Sateenkaari on vuonna 1995 Tartossa, Eestissä syntynyt 8-12 hengen kokoonpanolla juutalaista kansanmusiikkia esittävä musiikkiryhmä. 
Ryhmä toimii eestiläisen (Iisraeli Sobrad) Israelin Ystävät yhdistyksen yhteydessä.
Keshetin ohjelmisto koostuu juutalaisesta kansanmusiikista sekä yleisesti tunnetuista lauluista ja tansseista.
Ryhmä koostuu ammattimuusikoista. Viidentoista toimintavuoden aikana ryhmä on esiintynyt Eestissä, Suomessa,  Ruotsissa, Norjassa, Latviassa, Liettuassa, Ukrainassa, Valkovenäjällä, Moldovassa ja Venäjällä.
Keshetíltä on ilmestynyt kaksi äänitettä: "Shiro shel Aba" 1997 ja "The story" 2005.

Ryhmä laulaa hepreaksi, mutta sanojen sisältö kerrotaan  konserteissa myös suomeksi.
Konserttien vaikutuksesta entisistä Neuvostoliiton maista monet juutalaiset ovat tehneet "alian" Israeliin. Niinpä ryhmää voisi kutsua "kalastajiksi" Jeremia 16:16 mukaan.

Jeremia 16:14. Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset Egyptin maasta',
15. vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkoittanut'. Sillä minä palautan heidät heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isillensä.
16. Katso, minä käsken tulemaan monta kalastajaa, sanoo Herra, ja ne heitä kalastavat, ja sen jälkeen minä käsken tulemaan monta metsästäjää, ja ne heitä metsästävät kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry

Laita sähköpostia yhdistykselle

Kotisivu