Tulevia tapahtumia:

Bullmastiffit ja mastiffit ry:n järjestämä luonnetesti 28.9.2008

Bullmastiffit ja mastiffit ry:n erikoisnäyttely 16.8.2008

Kasvattajan jatkokurssi 1.-2.3.2008
 Ajankohtaista - 2008

Helmi on nyt luonnetestattu BMM ry:n järjestämässä virallisessa luonnetestissä Oulunkylässä. Päivä oli pitkä mutta antoisa. Emännän hermorakenne taisi olla kovemmalla koetuksella kuin Helmin... Helmin loppupisteet olivat +84, miinusta tuli pimeästä huoneesta, jonne Helmi ei halunnut mennä, sekä taisteluhalun pienuudesta. Helmi kyllä kävi leluihin innokkaasti kiinni, mutta luovutti sitten ilman kunnon loppurutistusta. Tässä Helmin pisteet vielä osioittain:

Toimintakyky: -1 Pieni

Terävyys: +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty

Taisteluhalu: -1 Pieni

Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton

Temperamentti: +1 Erittäin vilkas

Kovuus: +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma

Loppukommentteina Helmi sai positiivista palautetta. Se on kuulemma "mainio tyyppi", joka on vielä kakara ja kuvittelee mörköjä sinnekin, missä niitä ei ole. Luonne oletettavasti tasaantuu iän karttuessa. Kuvasta kiitos Kristina Rainsolalle!
Hilla kävi toisessa näytelmässään Oriveden epävirallisessa pentunäyttelyssä 21.9.2008. Tuomarina toimi Satu Ylämononen ja Hilla oli ainoa rotunsa edustaja. Kotiinviemisiksi Hilla sai KP:n ja ROP-tittelin. Arvostelu kuului seuraavanlaisesti: "Vahvaluustoinen narttupentu, jolla vahva hyväilmeinen pää. Rodunomainen purenta, vahva alaleuka. Lupaava leveä eturinta. Vahva luusto. Niukasti kulmautuneet eturaajat, riittävästi takaa. Hyvä häntä. Liikkuu erinomaisella askelpituudella, vielä kinnerahtaasti takaa. Kaunis väritys. Käyttäytyy ystävällisesti". Kiitokset taas Sailalle aktiivisuudesta :)Hilla teki näyttelydebyyttinsä rotumme erikoisnäyttelyssä Hattulassa. Eikä ollut turha reissu ollenkaan, neiti sijoittui hienosti narttupentujen kakkoseksi saaden kunniapalkinnon. Tuomarina toimi Matti Luoso, ja tällaisen arvostelun Hilla sai: "5 kk, hyväkuntoinen, erittäin hyvätyyppinen narttupentu, oikean mallinen pää, hyvä ilme, oikea purenta, alaleuka voisi kaareutua vielä enemmän, hyvä kaula, luusto ja käpälät, suorat raajat, hyvä runko ja kulmaukset, liikkuu ja esiintyy hyvin, miellyttävä luonne." Suurkiitokset Sailalle Hillan hienosta esittämisestä!
Olemme muuttaneet maaseudun rauhaan. Uusi käyntiosoite löytyy etusivulta.
Hilla kävi kaupunkilomalla luonani viime viikolla ja neiti olikin kasvanut kovasti. Kuvia otettiin paljon ulkona ja sisällä. Alkushokin jälkeen Hugo ja Helmikin antoivat Hillan olla meillä kuin kotonaan. Illalla rankan leikin jälkeen maistuikin uni Helmin turvallisessa huomassa.
Hillan sivu on vihdoin valmistunut.
Kennel muuttaa heinäkuun lopussa maalle, pieneen Miehikkälän kuntaan Kymenlaaksoon. Osoitetiedot tulevat sivuille myöhemmin, kun löydän laumalle sopivan torpan.
Vapun jälkeen laumaamme saapuu täydentämään narttupentu Ruotsista. Neidin nimi on Doguehill's Darling ja kotona tyttöä tullaan kutsumaan Hillaksi. Lisätietoja tulee sivuille neidin saavuttua, sitä ennen voitte vierailla kasvattajan kotareilla osoitteessa www.doguehills.se.
Kotisivujen osoite on vaihtunut helposti muistettavaan www.bordeauxindoggi.fi
Samassa yhteydessä tuli voimaan uusi sähköpostiosoite jonna.airio@bordeauxindoggi.fi (vanhakin toimii)
Helmillä märkäkohtu

Maanantaina töistä palatessani huomasin, että Helmi vuotaa vihreää limaa. Soitin siltä seisomalta eläinlääkärille, joka otti meidät onneksi heti vastaan. Kokeiden ja ultraäänen perusteella tuomio oli selkeä - kohtutulehdus, joka on kehittymässä kovaa vauhtia märkäkohduksi. Leikkausaika saatiin keskiviikkoaamulle, siihen asti Helmiä tuli seurata tarkasti. Myös kipulääkettä ja antibioottikuuri annettiin kotiinviemisiksi.

Keskiviikkona kävin viemässä Helmin ennen töihin lähtöä klinikalle. Päivä oli kamala, odotin koko ajan lääkärin soittoa ja informaatiota leikkauksen kulusta, mutta sain odotella sitä iltapäivään. Onneksi leikkaus oli sujunut hyvin ja sain hakea Helmin jo neljän maissa kotiin.

Nyt sitten yritetään toipua odotetusti. Leikkauspäivän ilta kului Helmin itkeskellessä ja Hugo säesti myötätunnosta vieressä. Torstaina neiti olikin jo kuin uusi koira, ruoka alkoi taas maistua ja saan jopa rauhoitella sitä, kun se haluaisi painia Hugon kanssa entiseen malliin. Huomenna saan jo varmaan erottaa painikaverit portilla, ettei haava vaan repeydy.

Eiköhän tässä ole jo tarpeeksi vaivoja ollut, kaikki alkaa olla koettu. Onneksi Helmillä on kaikesta huolimatta iloinen mieli, joka tarttuu väistämättä minuunkin. Paranemista odotellaan, niin päästään taas jatkamaan harrastuksia ja tapaamaan kavereita.
Kuvaustulokset

Kennelliitosta sain tänään tiedon, että Helmin molemmat lonkat on arvosteltu C:ksi ja kyynärät saivat arvostelun 1/2.
Kyynärien status selittyy varmasti etujalkojen asennolla, mutta lonkkastatukseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Tätä en uskaltanut odottaa.
Pissatulehduskin on taas selätetty, toivomme että pysyy poissa.Helmillä taas tulehdus

Helmi alkoi taas pissiä sinne tänne ja arvasin heti, mikä neitiä vaivaa. Onneksi saatiin lääkekuuri virtsatietulehdukseen jo heti seuraavana päivänä ja lääkkeet alkoivat toimia heti. Talviuinti meressä ei taida olla Helmille sopiva harrastus.Helmi kävi lonkka- ja kyynärkuvissa

Tänään Helmi kävi lonkka- ja kyynärkuvissa ja antoi samalla verinäytteen Koiran geenit -projektiin. Hugo antaa näytteensä seuraavalla lääkärikäynnillä (eli toivottavasti vasta rokotuksilla). Parin viikon päästä saan tiedustella tuloksia Kennelliitosta.


Vuosi vaihtuu...

Vuoden 2007 uutiset ovat luettavissa täällä >>>

Copyright © Jonna Airio | Web Design © Kati Taipale