Hunajaisia tuotteita paikalliselta tuottajalta

Matka mehiläisten maailmaan alkoi jostain syystä keskellä talvea 2006, vaikka kaikki mehiläiset silloin viisaina pysyvät visusti talvipalloissaan. Sain päähäni etsiskellä mehiläisten hoitoon opastavia kursseja ja alkoihan niitä kevään myötä löytyä. Tavoitteena oli tuottaa itse oma hunaja.

Alkuun pääsin parin viikonlopun pikakurssilla ja sitten sitä ihmeteltiin pian pesän vierellä, että tässä niitä nyt sitten on, mehiläisiä.

Mutta mehiläisillä on tapana viedä mennessään. Pian löysin itseni uusilta kursseilta, missä opeteltiin tekemään makuhunajia, mehiläisvahakynttilöitä, voiteita yrteistä ja mehiläisvahasta ja nyt mehiläisiäkin on jo hieman enemmän.

Havaitsin miten paljon erilaisia asioita hunajasta ja mehiläisvahasta voi tehdä ja tuotevalikoima on pikku hiljaa kasvanut isommaksi, on Otson Apua ja Pakotuspalsamia, kynttilöitä, saunahunajaa, saippuaa, hyytelöitä.

Hunajaan voi yhdistää lähes mitä vaan ja loistavia tuotteita saadaan kun käytetään yrttejä ja marjoja joilla itsessään on paljon terveydellisiä vaikutuksia. Hyvänä esimerkkinä vaikka Puhdin Palauttaja jossa on yhdistettynä nokkonen ja hunaja. Ja hunaja kun on terveellistä, siinä on runsaasti ravintoaineita, hyviä maitohappobakteereja, sekä entsyymejä, ja hunajan antibakteerisista ominaisuuksista ollaan entistä vakuuttuneempia

Suosin mieluusti lähellä tuotettua, kotimaista ja pyrin käyttämään paljon myös itse kasvatettuja raaka-aineita, kuten yrttejä ja marjoja.

 

Ajankohtaista

RSS-syöte

Ostoskori
suomeksi In English