Humu-klubi #41 - Jarkka Rissanen & Sons of the Desert, Pyhä Asetus

Viisivuotiaan Humu-klubin juhlavuosi jatkuu perjantaina 16. kesäkuuta Pannuhuoneen terassilla. Keikalla nähdään Savon oma kitaralegenda Jarkka Rissanen, joka juhlii Sons of the Desert yhtyeensä kanssa Hybrid Soul nimeä kantavan albumin levyjulkkareita. Illan ensimmäisenä yhtyeenä nähdään kapinasieluisena elokuvaohjaajana tunnetun Jari Halosen kipparoima kollektiivi Pyhä Asetus.

16.6.2017 Pannuhuone
Huomio terassikeikkojen aikataulut:
klo 20.00 Pyhä Asetus
klo 21.00 Jarkka Rissanen & Sons of the Desert
Liput 6€

JARKKA RISSANEN & SONS OF THE DESERT

Jarkka Rissanen julkaisee Sons of the Desert yhtyeensä kanssa Hybrid Soul nimeä kantavan albumin 26. toukokuuta. Uusi levy jatkaa Jarkan 2000-luvulla alkaneen soolouran viitoittamalla tiellä. Juurevat kappaleet sijoittuvat tyylilajiltaan progen, R&B:n, reggaen ja etnon väljään välimaastoon. Snacks -yhtyeen seuraajan Sons Of the Desertin uudet jäsenet Markus Väisänen, kitara sekä Tatu Back, basso pitävät Jarkan ja veteraanilyöjä Esa Kärjen kanssa huolen siitä että kokoonpanon kemia kuplii uudella ja mielenkiintoisella tasolla.

Loppuvuodesta 60-vuotta täyttänyt kitarataituri Jarkka Rissanen on yli 40-vuotisen musiikkiuransa aikana tullut tutuksi monesta yhteydestä. Ura alkoi kuopiolaisista Petterson Brassista ja Finnforestissa, joista tie vei esimerkiksi niin Baddingin kuin Remun kyydittäjäksi sekä Pepe Ahlqvistin ja Eero Raittisen pitkäaikaiseksi luottokitaristiksi. Nyt julkaistava levy on miehen viides omaa nimeä kantava albumi.PYHÄ ASETUSPyhä asetus on kapinasieluisena elokuvaohjaajana tunnetun Jari Halosen johtama kollektiivi, joka esittää Halosen vuosikymmenten aikana tekemiä lauluja. Kokoonpanoon kuuluu tällä hetkellä mm. Muuan miehestä ja Joose Keskitalon yhtyeestä tuttu Arwi Lind ja Spiguna omia laulujaan esittävä Ville Linna. Yhtye esittää kerronnallisia ja spirituaalisia folk-lauluja, joiden ytimessä on Halosen vahvat tarinat. Musiikkia, joka tuo sinut tähän hetkeen, oivalluksen ytimeen.

Pyhä asetus on kaikessa rauhassa työstänyt kahta levyä. Toinen on sähköisempi ja moderni kokonaisuus, jonka tuottajana on toiminut räppituottaja DJ Polarsoul. Toinen levy taas on rauhallisempi akustinen levy, joka vie meditaation äärelle. Molemmat levyt ilmestyvät syksyllä Helmilevyjen toimesta.