Humu-teatteri: Voimatarina

Historian ensimmäinen Humu-teatteri järjestetään sunnuntaina 7. toukokuuta, kun vieraaksemme saapuu joensuulaisen Poiketa ry:n kolmas näytelmätuotanto, Voimatarina. Kotikaupungissaan suuren suosion saanut näytelmä nähdään Kuopiossa Kulttuuriareena 44:n tiloissa.

Kulttuuriareena 44
7.5.2017 klo 16.00
Esityksen kesto n. 2 h 15 min sisältäen väliajan
Liput 15/10 €, K-13
Lippuvaraukset:
voimatarina@gmail.com / puhelin: 041 545 3335

AD, Koti-isä ja kylähulluksi leimaantunut äänitaiteilija Einari kohtailevat kerrostalon hiekkalaatikolla. Elämä tuntuu olevan odotustilassa. Hiekkalaatikon reunoilla vaanivat kahtia jakautunut Suomi ja uhkakuvien synnytystalkoot. Jos Voimatarinan teema on painava, on käsittelytapa elämän kevyt:

Löytääkö Koti-isä kadotetun mieheytensä? Entä Einari kasettinsa? Mitä tapahtuu AD:n kurssilla? Miksi maailmassa on niin paljon pahaa ja valitusta? Eikö kukaan välitä mustista muurahaisista? Pirstaleisuuden tunne eheytyy, kun hetken sitova voima löytyy. Se on rakkaus – ja yhdessä perustettu bändi.

Voimatarina on saanut laajasti kiitosta muun muassa tarkasta ja ajankohtaisesta nyky-Suomen kuvauksestaan.

Voimatarinan on käsikirjoittanut Jukka Moskuvaara, ja musiikin näytelmään ovat säveltäneet Sisko-yhtyeen Laura Kaljunen ja Timo Torvinen. Näytelmässä on useita monologeja, ja se sisältää live-musiikkia ja videoteoksen.

Voimatarinassa näyttelevät Jukka Moskuvaara, Laura Kaljunen ja Timo Torvinen. Näytelmän ohjauksesta vastaa Veli-Pekka Ristaniemi ja työryhmä.

”Lahjakkuudella rakennettu taideteos.” 5/5 – Karjalan Heili
”Teksti on yksinkertaisesti loistava. Aito ja koskettava.” – Karjalainen
”Voimatarina saattaa hyvinkin ponnahtaa tämän vuoden teatteritarjonnan parhaimmistoon.” – Uljas

www.facebook.com/voimatarina
www.facebook.com/humuklubi