1.9.2017 - Humu-klubi #42 - Motelli Skronkle, Mara Balls

Humu-klubi kiihdyttää syyskauteensa kovalla rytinällä kun Pannuhuoneelle saapuvat kulttimaineessa rypevä Motelli Skronkle sekä fuzzrockin riemurovion pimenevään terassi-iltaan sytyttävä Mara Balls. Luvassa siis tynnyrikaupalla rienaavan arktista groovea, riisuttua voodoota ja jytäriffejä apokalyptisella äänenpaineella!

1.9.2017 Pannuhuoneen terassi
Huomio terassikeikkojen aikataulut:
klo 20.00 Mara Balls
klo 21.00 Motelli Skronkle
Liput 6€

Motelli Skronkle

Motelli Skronkle julkaisi vuosina 1990-1994 kolme albumia, jotka ovat kaikki suomalaisen rockmusiikin klassikoita ja keräilijöiden metsästämiä harvinaisuuksia. Nyt parikymmentä vuotta enemmän tai vähemmän hibernaatiotilassa ollut ryhmä on jälleen tosi tarkoituksella aktiivinen niin keikka- kuin levyrintamallakin. Uusi Juna-albumi ilmestyi loppuvuodesta 2016 ja niitti ylistystä kaikilla lehtereillä. Motelli Skronkle on tinkimättömän persoonallinen ja alati uudistuva teatteriryhmä ja yhtye, jonka musiikkia on kuvailtu esimerkiksi vanhojen ukkojen pseudokansanmusiikiksi, maailman brechtiläisimmäksi bluespumpuksi sekä minimalistiseksi nuotioteknoksi.

”Kun elämä on usein aika vittumaistakin, niin me on pyritty riisumaan musiikista kaikki imelä ja nätti. Samoin tyhjänpäiväinen tiluttelu alkoi jo kauan sitten vituttaa, joten me lähdettiin aika pian sille linjalle, että soitetaan vaikka yhtä säveltä koko keikka, mutta tehdään se sellaisella energialla, että varmaan tapahtuu. Että sillä on merkitystä.”, - Hannu Raatikainen Soundin haastattelussa 2017Mara BallsMara Balls on Tamperelainen muusikko ja taiteilija, jolla on maailmanneksi kovin bändi nimeltä Mara Balls. Kitarasta ja laulusta vastaavan Maran kanssa yhtyeessä soittavat basisti Aapo Palonen ja rumpali Antti Palmu.

Yhtyeen musiikkia on kuvattu tiukkoihin riffeihin pohjautuvaksi fuzzrockiksi ja hendrixiaanisen kitaraperiteen jatkajaksi. Toukokuussa julkaistulta Elävä kivi -albumilla yhtye esitteli korostuvaa eeppistä ja psykedeelistä puoltaan.

”Toinen levy Elävä kivi paljastaa debyyttiä enemmän mun herkkää puolta. Kantavat teemat ovat aika, mielen horjuminen ja olemassaoloon liittyvä hämmennys. Kaiken ydin on kuitenki se oivallus, että mä elän. Soittamalla teen itsestäni todellisemman niin itelle kuin muillekin. Soitan, siis elän” – Mara Balls