Uutiset
Historia
Omat koirat
Pentueet
Kuvagalleria
Kiinanharjakoira
Yhteystiedot
Vieraskirja

Kennelin historia | History


Hebblas kennel on perustettu vuonna 1984. Ensimmäinen kiinanharjakoira narttu tuli sinne vuoden 1998 alussa. Ensimmäinen kiinanharjakoira pentue syntyi vuonna 2000. Siihen asti Hebblas kennelistä on lähtenyt useampi chihuahua pentue maailmalle. Sittemmin chihuahuat ovat vaihtuneet kiinanharjakoiriin. Kennelini on pienimuotoinen "kotikenneli", jossa kaikki koirat ovat perheenjäseniä ja näin ollen koiramääräkin on melko rajoitettua.


Asumme Tuusulassa omakotitalossa jossa on koirille tilaa temmeltää niin sisällä kuin ulkonakin isolla pihallamme.

Tällä hetkellä perheeseeni kuuluvat aviomiehen ja neljän lapseni, joista kaikki ovat jo opiskeluikäisiä, lisäksi vuoden 1998 alusta sydämeni valloittaneet "nakut" kiinanharjakoirat "Ines", sen pentu "Doris", sen pentu "Empris", sen pentu "Dendy", sen pentu "Jade" ja uusimpana tulokkaana "Jaden" pentu "Nana" sekä myös "Dendyn" toinen pentu "Isadora" . Näin ollen Hebblas koirat ovat jo viidennessä polvessa. Dendy ja Nana ovat powder puffeja. "Ines" on täyttänyt jo kunnioitettavan 11-vuoden iän. Syksyllä 2005 saapui perheeseemme ensimmäinen kiinanharjakoirauros Ruotsista, Suanho's Tenino".

Lisäksi vuonna 2004 saapui kenneliini sfinksit (karvattomat kissat), "Felissa" ja "Libby". Ja vuonna 2007 perheeseen tuli kolmas sfinks "Madeleine" joka on "Felissan" pentu. Madeleinen ensimmäisestä pentueesta jäi kotiin "Aldora".
Sfinkseistä lisää Hebblas Sphynks kissalan sivuilta.Löytyypä perheestämme lisäksi nuorten omia lemmikkejä, marsu, viljakäärme sekä akvaariokaloja.

Harrastan koirieni kanssa lähinnä kotimaassa näyttelyissä käyntiä sekä lenkkeilyä. Koiraharrastukseni näyttelypuolella alkoi jo kymmenvuotiaana, jolloin sain ensimmäisen koirani, samojedinkoiran. Myöhemmin vuonna 1986 hankin pitkäkarvaisen chihuahuan, josta alkoi kasvatustyöni. Perheessämme on myös ollut pari pitkäkarvaista collieta jotka elivät molemmat ilonamme lähes 14-vuotiaaksi.

Tavoitteenani on kasvattaa ennenkaikkea terveitä ja hyväluonteisia koiria unohtamatta tietenkään kaunista, rotumääritelmän mukaista ulkomuotoa.
Suurin osa pentueistani on mennyt niinsanotuiksi kotikoiriksi, vaikka itse olenkin innokas näyttelyissä kävijä. Minulle on kuitenkin tärkeintä saada pennulle hyvä koti, eikä näyttelyyn tuominen ole pääasia, olipa se sitten ulkomuodoltaan kuinka hyvä tahansa. Mielestäni kotikoirakin saa näyttää tähdeltä ja ilahduttaa silmää. Toisinaan, jos uusi pennun omistaja haluaa, olen itse käyttänyt joitain kasvattejani valioksi.

Ensimmäinen kiinanharjakoirani on Secret Line's X-Ample For Me, "Ines", ja näin ollen myös kennelini "kantanarttu". Ines on pärjännyt näyttelyissä loistavasti. Vuonna -98 se oli vuoden paras harjakoirapentu, vuoden -99 paras täysikasvuinen, vuoden 2000 paras narttu ja paras karvaton sekä vuonna 2001 paras karvaton. Vuonna -99 se sai Euroopan juniorvoittaja arvon ja oli Messukeskuksessa voittaja-99.

Ineksen ensimmäinen pentue syntyi v. 2000, josta jäi kotiin Hebblas Cucubalus, "Doris". Doris on seurannut äitinsä jalanjälkiä näyttelykehissä ollen vuoden 2000 paras pentu. Doriksen siskot ovat myös näyttäytyneet muutaman kerran näyttelyissä tullen suomen muotovalioiksi sekä Hebblas Camelinan ollessa Pohjoismaiden voittajanäyttelyn kaunein narttu ja saaden pohjoismaiden voittaja-arvon 2001.

Hebblas Ace of Empress ei jää vähäisemmäksi. Heti ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään, Messukeskuksen voittajanäyttelyssä 2002, se nappasi junior - voittaja-arvon. Empris oli myös vuoden 2002 paras narttupentu. Empris on tähän mennessä saavuttanut Suomen ja Venäjän muotovalion arvon.

Dendy on myös käynyt hakemassa Venäjältä serttejä, suomesta niitä on yksi . Tuorein Hebblas kennelin kasvatti on tällä hetkellä Jaden ensimmäisestä pentueesta vuonna 2008 syntynyt narttu Hebblas Nanatic.

Kennelimme on näin saavuttanut viidennen sukupolven. Ilokseni voin todeta, että Hebblas koirat ovat perineet tempparamenttiset ja iloiset luonteet sekä kauniin ulkomuodon.

Kiitokset kasvattieni perheille hyvästä yhteistyöstä.

Olen allekirjoittanut kasvattajan sitoumuksen. Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Kiinanharjakoirat ry:n, Suomen Kääpiökoirayhdistys ry:n ja Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) jäsen.


Käytän jalostukseen ainoastaan hyväluonteisia, terveitä, royumääritelmän mukaisia koiria, joilla on tutkitusti terveet silmät ja polvet.

Vain kiinanharjakoiran omistaja voi tietää että tällaisia aarteita on olemassa.


Copyrights © F.A 2009 | Sivuilla esiintyvän materiaalin kopioiminen on ehdottomasti kielletty.