"X-RATED" NRO 7, KARSITTUA

 

 

“X-rated” 7 puhalsi uusia tuulia numeroiden 4 – 6 rutiininomaisen Fix-videoiden listaamisen vastapainoksi. 7 vuotta TV:tä kiinnitti huomionsa TV:n tarjontaan lain aikana ja aihe jatkui vakiopalstana jokaisessa numerossa. Etelän lämpöä porskutti vielä seuraavassa numerossa; Aikaansa edellä sen sijaan jäi yhden kerran ihmeeksi.

 

7 Vuotta TV:tä jutun lähetyspäivämäärien selvittämisessä Sid Sid Keränen teki kaiken työn. Itse olisin julkaissut katsauksen ilman päivämääriä ja kanavatietoja, vaikka 90-luvun puolivälissä uusintaesityksiä ei tulvinut jatkuvalla syötöllä eikä kanavia ollut yhtä paljon kuin nykyisin. Tilanne ei ollut TV-esitysten suhteen läheskään yhtä sekava viidakko kuin nykyisin. Jos joskus vielä työstän katsauksen, niin siinä annetaan esitystiedot ainoastaan ensimmäisen kerran sukupolveen (noin 20 vuoteen) näytetyistä filmeistä.

 

Keränen toimi noihin aikoihin Suurjyväskylä –lehden elokuvakriitikkona. Kuva Tinto Brassin Paprikasta  löytyi hänen arkistoistaan – samoin numero yhdeksän sisussivun kuvituksena käytetty Police Storyn kansi. Jälkimmäinen oli peräisin Keräseltä löytyneestä Transworld videon mainoslehtisestä. Yhtiöllähän oli satsi filmejä (mm. seksiä), joita vaadittiin leikattavaksi (VIDEOLEHTI 6/85). Kansi oli harkittu kiusa keräilijöille, ja siksi se oli sisällysluettelossa, ei Videot in Memoriam palstalla, kuten Slaughter Hotel.

 

Kulissien takana aineistosta ei jäänyt pois muuta kuin Harri Bomanin tarjoama strippisarjakuva, jota hän lähetti näytteeksi neljä kappaletta. “X-ratedin” uralla ainoastaan ykkösnumeron takakansi tarjosi piirrettyä kuvitusta. Mika Venäläisen silloinen opiskelukaveri taiteili sen. Fiktiiviset kirjoitukset olivat toinen lehden karttama laji. Irtoarvosteluista koottu ja väljästi taitettu A 5 –läpyskä ei oikeastaan kaivannut kevennyksiä.

 

 

 

copyright © Harri Boman

 

Xratedkoti