Käsittelyjeni vaikutuksia


Hierontaan ei saa tulla kipeänä

Flunssa ja kuume ovat keholle rasittavia, niiden hoito on lepo. Avohaavat, murtumat, laskimotukos, ihottuma ja tarttuvat ihosairaudet ovat myös hieronnan esteenä. Jos sairastat syöpää, juttele ensin hoitavan lääkärisi kanssa hierontaan tulosta. Raskaushieronnan esteitä ovat verinen vuoto, jatkuvat lantion seudun tai vatsan kivut ja krampit, raskausmyrkytys, voimakas turvotus alaraajoissa, kova päänsärky, huimaus tai näköhäiriöt.

Kun tulet hierontaan

 

Hieronnassa nestekiertosi vilkastuu


Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että liman eritys lisääntyy, nenä voi mennä tukkoon, sylkeä tulla suuhun tai silmät voivat alkaa vuotaa. Tämä on normaalia ja se menee ohi, kun hieronta loppuu. Hieronnassa pintaverenkierto avautuu mekaanisen käsittelyn takia. Silloin sinusta haihtuu lämpöä. Varaa itsellesi mukaan vaatetta päällesi hieronnan jälkeen, ettei sinulle tule vilu. Kesällä huppari tai tuulitakki ja otathan talvella takin lisäksi hatun, kaulahuivin ja hanskat mukaan jo hoitohuoneeseen. Näin saat parhaan hyödyn hieronnasta irti.

 

Hieronta vastaa elimistölle yhtä urheilusuoritusta, siksi hieronnan jälkeen olisi hyvä ottaa rennommin ja levätä.

Kannattaa järjestää treenit ennen hierontaa tai seuraavana päivänä.

Hieronta ei kuitenkaan laihduta.

 

Hieronta-asento

Hieronnan voi tehdä istuen, selällään tai kyljellään. Jos mahallaan olo tuntuu epämukavalta esimerkiksi lannerangan nikamansiirtymän takia tai refluksitauti vaivaa tai jos astma on niin paha, että mahallaan ollessa hengitys ei kulje, niin voin hieroa kyljellään tai istuen. Joskus myös tyyny mahan alla helpottaa alaselän tuntemuksia. Samoin selinmakuulla jalkojen alle voi laittaa kuutionmuotoisen tyynyn, silloin lanneselkä pääsee lepoasentoon. Tämä tuntuu mukavalta myös jos koko päivän on seissyt ja sitten tulee hierontaan. Raskaana olevat naiset hieron kylkimakuuasennossa. Kylkimakuuasennossa tuen asiakkaan tyynyillä.

 

Koulutettu hieroja on suojattu ammattinimike

Nimikettä saa käyttää vain hierojan ammattitutkinnon hyväksytysti suorittanut henkilö, joka on merkitty Terhikki-terveydenhoitoalan ammattilaisten rekisteriin. Se on tae ammattitaidosta. Lisäksi vain koulutettu hieroja saa potilasvastuuvakuutuksen. Olen suorittanut myös hierojan erikoisammattitutkinnon. Se on puolitoista vuotta kestävä opinto, jossa yhdistyvät teoria, käytännön harjoittelu sekä kirjalliset yhteenvedot. Opettajina toimivat maan johtavat kouluttajat, ammattilaiset, jotka jakavat ajanhermolla olevaa tietoa. Meitä erikoisammattitutkinnon suorittaneita hierojia on Suomessa kolmisenkymmentä.

Home Hyvä tietää Palvelut Elina

Copyright Elina Airaksinen 2013