Klassinen hieronta

Perinteistä suomalaista hierontaa. Rentouttava, verenkiertoa ja aineenvaihduntaa vilkastuttava sekä mieltä hellivä hoito muodostuu sivelyistä, hankauksista, täristyksistä, ravistuksista ja taputuksista. Kun veri kiertää aivoihin niin "lanttu leikkaa" paremmin.

Hinnastoon

 

Niskahartiahieronta

Puolen tunnin hoidon ajan käsitellään yläselkää, lapoja, niskaa ja kallonpohjaa. Tästä hoidosta on hyvä aloittaa tutustuminen hieronnan maailmaan. Sopii murkusta vaariin. Tätä hoitoa kannattaa ottaa useamman kerran satsi.

Hinnastoon

 

Vatsahieronta

Lempeä vatsahieronta auttaa toiminnallisissa vatsavaivoissa eli ummetuksessa ja ilmavaivoissa. Puolen tunnin hoidon aikana sivellään vatsaa pyörivin liikkein. Hoitohuoneessa ei tarvitse pierua pidätellä. Kireät vatsalihakset ja lonkankoukistajalihaksen voi hieroa vatsan läpi. Lisäksi eri leikkaushaavojen arvet ovat voineet tehdä kiinnikkeitä, joita voidaan saada irtonaisemmiksi.

Hinnastoon   

 

Selkähieronta

Tässä hieronnassa käsitellään pakaroiden yläosa, selkä, niska ja hartiat. Hyvä hoito esimerkiksi huoltomiehille, puutarhureille ja autokuskeille ja vauvaa kantavalle äidille.

Hinnastoon

 

Yläpuolihieronta

Hoidon aikana käsitellään selkää, niskaa, hartioita, käsiä ja rintalihaksia. Suosittelen lämpimästi tietokoneella töitä tekevälle ja erilaisille asentajille ja kauneudenhoitoalan työntekijöille. Myös golffarit hyötyvät tästä hoidosta. Tässä hoidossa hierotaan lihaksia, jotka osallistuvat äänentuottoon, joten tämä hieronta on erinomainen äänityöläisille, kuten opettajille, luennoitsijoille ja laulajille. Tällä hetkellä eniten pyydetty palvelu.

Hinnastoon

 

Alaraajahieronta

Hoidon aikana käsitellään varpaat, jalkapohjat, sääret, reidet ja pakarat. Juoksijoille, ratsastajille ja seisomatyötä tekeville oikein hyvin soveltuva hoito. Monella vanhuksella askel on pidentynyt, kun lihaskireydet ovat vähentyneet tällä hieronnalla. Myös nivelrikko-oireet saattavat helpottua tällä hieronnalla.

Hinnastoon

 

Kokovartalohieronta

Kokovartalohieronta on rentouttava hieronta, jonka aikana käsitellään melkein koko keho, varpaista sormiin ja päänahkaan asti. Tämä hoito soveltuu hyvin oman toimintakyvyn ylläpitoon vaikka kerran kuussa, mitään varsinaisia vaivoja ei tarvitse olla, vaan tarkoituksena on ylläpitää nykyinen tilanne ja saada rentoutta ja hyvää mieltä.

Paluu ylös

Hinnastoon

 

Urheilijan hieronta 
Urheilijan hieronnan idea on ehkäistä rasitusvammoja. Silloin urheilija saa keskittyä rauhassa treenaamiseen, eikä kuntoutumiseen. Todennäköisin kohta harjoituskaudella vammautumiselle on silloin, kun siirrytään kaudesta toiseen eli peruskuntokausi vaihtuu kilpailuun valmistavaan kauteen tai kilpailuun valmistavakausi vaihtuu kilpailukauteen.  Tai kun sisäkausi vaihtuu ulkokauteen ja alusta muuttuu.  Urheilijan hieronta on parhaimmillaan yhteistyötä urheilijan, valmentajan ja koulutetun hierojan kanssa. Yhteistyön alussa urheilijan kannattaa varata aika lihastasapainokartoitukseen, jossa katson ja testaan nivelten liikkuvuuden ja kehon puolierot. Testin tulosta verrataan urheilijan lajin vaatimuksiin ja lajianalyysiin sekä lajin vammariskeihin. Sen mukaan yhdessä suunnitellaan mitä lihaksia täytyy aktivoida ja mitä lihaksia venyttää ja hieroa, että suoritustekniikka saadaan mahdollisimman hyväksi lajia varten.  

Tämän suunnitelmallisuuden lisäksi urheilijan hieronnan tapa vaihtelee sen mukaan, onko hieronnan tarkoitus olla lihasjumeja aukaiseva, palauttava vai aktivoiva hieronta. Eli tehdäänkö hieronta peruskuntokaudella, onko joku yksi paikka ihan jumissa, vai oliko edellisenä päivänä turnaus tai onko ensi viikonloppuna kilpailut.

Jos rasitusvamma on jo kuitenkin tullut, niin osaan myös olla kuntoutuksessa apuna. Kuntoutuksessa olen todennut englantilaisen urheilulääkäri Malcolm Readin kuntoutusportaat päteväksi menetelmäksi. Siinä etenemisjärjestys on liikkuvuus, voima, kestävyys, taito, teho ja sitten maksimaalinen suoritus. Lajin vaatimiin harjoituksiin sitten yhdistetään asiaan kuuluvan tyyppinen hieronta, joka nopeuttaa palautumista.

Urheilijan hieronta tehdään yhteistyössä valmentajan kanssa, siten että se parhaiten tukee treeniohjelmaa. Urheilijan hierontaan voi sisältyä myös lihastasapainon testausta, aktivoivia harjotteita hieronnan jälkeen (valmistavat urheilijaa seuraavaan suoritukseen), yksilöllistä venyttely-, verryttely- tai ravinto-ohjausta sekä urheiluteippausta.

Hinnastoon

 

Muusikon hieronta 
Muusikoilla staattinen työasento aiheuttaa rasitusta. Nykyään harjoittelu on pääasiassa taitoharjoittelua ja lihasvoima ei välttämättä kehity taitoharjoittelun määrän lisääntyessä, vaan muusikon pitäisi myös käydä punttisalilla tai tehdä muuta ylävartalon lihaksistoa kehittävää voimaharjoittelua. Raskas voimaharjoittelu kuitenkin vie herkkyyden pois, joten voimaharjoittelu kannattaa tehdä suunnitelmallisesti yhdistettynä hierontaan. Siten muusikon hieronta muistuttaa paljon urheilijan hierontaa, sillä voimaharjoittelu ja hierontatulee rytmittää soitinharjoittelun ja konserttien kanssa. Urheiluhieronnan keinoin yhdistettynä aktivoiviin harjoituksiin muusikko pystyy käymään punttisalilla ja konsertoimaan herkkyyden siitä kärsimättä. Suosittelen lämpimästi.

Hinnastoon

 

Nivelkäsittely eli jäsenkorjaus 
Nivelkäsittelyni on yhdistelmä eri tekniikoita. Opettajinani ovat olleet: fysiatrian erikoislääkäri, osteopaatti Jari Ylinen, Kaustislainen jäsenkorjaaja Eila Skarped, fysioterapeutti Jarmo Ahonen, OMT-fysioterapeutti Jari Malinen, OMT-fysioterapeutti Ismo Palmamäki sekä osteopaatti Juuso Mäkelä. Muutamia tekniikoita nimetäkseni: nivelen nitkutusta, perskynkkähoitoa, traktiota, oskillointia, MET-tekniikkaa eli jännitys-rentoutus-venytystekniikkaa, mobilisoivaa hierontaa. Nivelkäsittelyllä on tarkoitus avata liikeratoja ja saada esimerkiksi lavan liike normalisoitua, että lihakset voivat aktivoitua normaalisti. Toisaalta monet nivelkipuina koetut tuntemukset ovat oikeasti jänteiden kiputiloja, joihin tekemäni poikittaishieronta on pätevä hoito.
Hoito on lempeää ja asiakas osallistuu hoidon toteuttamiseen aktiivisesti. Hoidossa käsitellään syviä lihasryhmiä, jänteitä, nikamia, niveliä ja nivelsiteitä. Tämän hoidon aikana asiakas vaihtaa asentoa monta kertaa ja sen jälkeen keskittyy olemaan rentona silloin kun hoitaja liikuttaa asiakasta. Tämäkin hoito tehdään taidolla ja tekniikalla, ei voimalla.
Hinnastoon

 

Kivunlievitys hieronnan menetelmin
Kivun lievityksessä erilaiset faskia käsittelyt ovat hyviä. Faskia on ihon ja lihaksen välillä oleva kalvo, joka normaalisti liikkuu vapaasti suhteessa ihoon ja lihakseen. Jos faskiat ovat jumissa, ne ovat osaltaan aiheuttamassa ns. trigger pisteitä. Nämä arat pisteet voivat heijastaa kipua ja tuntemuksia toisaalle kehossa. Käsittelen faskioita ja triggerpisteitä. Pääsääntöisesti hieronnan tulee olla kivutonta, mutta triggerpiste käsittely ja faskiakäsittely voivat sattua, mutta jo hoidon aikana kipu lievittyy, jos kivun aiheuttajana on triggerpiste tai kireä faskia. Kinesioteippaus on myös pätevä tapa poistaa kipua. Sillä voidaan myös ohjata kehoa parempaan asentoon. TENS-hoito eli sähköhoito lievittää kipua ja rentouttaa lihaksia. Kipukohtiin laitetaan elektrodit ja sähköä säädellään asiakkaan mukaan. Tunne on lähinnä pistelyä, ei kipua.

Faskia ja kinesioteippaus hoidoista olen erityisen innostunut.  Esimerkiksi palan tunne kurkussa voikin olla kaulan faskian kireyttä ja kertakäsittely vie palan tunteen pois.

Hinnastoon

 

 

Purentalihasten hieronta
Bruksismi eli hampaiden narskuttelu rasittaa purentalihaksia. Purentalihaksia voi jännittää vaikkei narskuttelisikaan. Hieron purentalihaksia, ohjaan jumppaa ja rentoutusharjoituksia. Purentalihakset voidaan hieroa myös suun kautta. Hampaiden kuuluu osua yhteen vain syödessä ja nieltäessä. Ei esimerkiksi nostaessa taakkoja tai vääntäessä lattiarättiä. Purentalihaksia saa rentoutettua myös pitämällä kieltä suun pohjalla.

Hinnastoon

 

Intialainen päähieronta

Tämä hoito tehdään vaatteet päällä joko istuen tai selällään maaten. Otteina ovat esimerkiksi tuulilasin pyyhkijät, pianon pimputus, sivelyt, pipolöysälle ja murotaikina. Hoidon aikana käsitellään lavat, hartiat, olkavarret, rintaranganalue, niska, päänahka sekä kasvot ja korvat. Hoito on rauhoittava ja rentouttava – oikeaa hemmottelua. Otteet ovat lempeitä ja kevyitä. Sopii oikein hyvin kaikenikäisille: rauhoittaa leikki-ikäistä, helpottaa tentteihin lukua opiskelijoilla ja antaa työikäisille energiaa. Rento ja rauhallinen mieli on luovuuden edellytys - tästä hoidosta voi löytyä apu.

Hinnastoon

 

Parafiinihoito

Hoidossa kädet dipataan sulaan parafiiniin, jonka jälkeen kädet pujotetaan muovipussiin ja kääritään pyyhkeeseen. Lämpö menee luihin ja ytimiin ja iho tuntuu pehmeältä hoidon jälkeen. Sopii hyvin henkilöille, joilla on nivelrikkoa tai reumaa tai muuten vaan kädet kipeät.

Hinnastoon

 

Raskausajan hieronta

Raskaushieronta rentouttaa, lievittää jännityksiä ja auttaa sopeutumaan raskauden fysiologisiin muutoksiin. 90 minuutin hieronnassa käsitellään koko keho päästä varpaisiin ja myös vatsa. 60 minuutin hieronnassa keskitytään äidin haluamiin kehon osiin. Yleisimpiä ongelma alueita ovat alaselkä, pakarat ja lantion alue. Asiakas tuetaan kylkimakuuasentoon ja puoli-istuvaan asentoon erikoistyynyillä.

Hinnastoon

 

Akupunktio

Akupunktion avulla parannetaan kehon energian virtausta. Kivun lievitykseen ja rentoutumiseen akupunktio hierontaan yhdistettynä on todella hyvä vaihtoehto.

 

Laserhoito

Laserhoito on omiaan vammojen kuntoutuksessa. Esimerkiksi revähdykset paranevat nopeammin laserhoidon avulla. Tehdään samalla kun hierotaan.

Hinnastoon

 

Pintalämpöhoito

Pintalämpöhoito lämmittää ja rentouttaa kireitä lihaksia ja valmistelee niitä tehokkaasti hierontaa varten. Ihoa vasten tulee pyyhe ja pyyhkeiden sisään asetetaan mikroaaltouunissa lämmitettävä lämpöä varaava tyyny. Pyyhkeet ja tyyny kääritään tiukasti kiinni asiakkaan ihoon, että teho olisi paras mahdollinen. Tyyny luovuttaa lämpöä noin 15 minuuttia.

Hinnastoon

 

Kylmähoito

Silloin kun lämpö ei tunnu hyvälle niin voidaan valita kipua lievittävä kylmähoito. Jääpalalla voidaan esimerkiksi tenniskyynärpäätä hieroa varovaisesti oireiden lievittämiseksi.

Hinnastoon

 

Yhdistele mielesi mukaan

Yhdistele mielesi mukaan. Eri hoitoja voi yhdistellä mielen mukaan. Esimerkiksi yläpuolihieronnan voi yhdistää intialaiseen päähierontaan tai pintalämpöhoitoon. Kaikki hoidot tehdään asiakkaiden toiveiden mukaan ja koko hoitoaika voidaan käyttää jonkin tietyn ongelma-alueen käsittelyyn. Hoitoon voidaan 2 euron lisämaksusta myös yhdistää aromaattisia öljyjä, joiden avulla voidaan vahvistaa hieronnan virkistävää tai rauhoittavaa vaikutusta.

Hinnastoon

 

Palvelut Home Elina

Copyright Elina Airaksinen 2013