Hei, nimeni on Eija Sandqvist ja kennelnimeni on Ei-San. Olen Suomen Kennelliiton, Havannalaiset-rotuyhdistyksen, SuKoKan (Suomen koirankasvattajat) sekä Länsirajan Kennelkerhon jäsen. Kotikennelimme  sijaitsee Ylitorniolla, Nuotiorannan kylässä.  Havannankoira-rotuisten koirien harrastus meillä on alkanut vuonna 1993, hankkiessamme ensimmäisen havannankoira- Hanin kaveriksi silloisille koirillemme, Mandylle (yorkshirenterrieri) ja Donnalle (bichon frise). Koirat ovat toki kuuluneet elämäämme jo lapsuudesta lähtien. Tällä hetkellä perheeseemme kuuluvat  meidän ihmisjäsenien (Eija ja Reijo) lisäksi viisi havannankoira-tyttöä ja kaksi -poikaa.  Lähipiiriimme kuuluvat myös  aikuiset tyttäremme perheineen. Vanhimman tytön Katjan perheessä asustaa oma kasvattimme Ei-San Brutus ja sijoituskoiramme Cilla sekä Boris ja nuoremman tytön Minnan perheessä asustelee Ei-San Irmeli sekä sijoituskoiramme Nekku sekä Saimi. Aikaisemmin Minnan luona asusteli 14-vuotiaaksi tiibetinterrieri Thelma, joten koirarakkaus taitaa olla periytyvää.  Lastenlapset ovat myös tottuneita koiriin ja he toimivatkin meillä hyvänä apuna koiranpentujen kehityksessä ja sosiaalistamisessa.

Koiramme ovat meille tärkeitä perheenjäseniä ja ovat ilonamme ja seuranamme arjessa ja juhlassa . Perheenjäseniä  emme  anna "hyödyttöminä" pois myöskään heidän ikäännyttyä, vaan he viettävät myös "eläkepäivät" kanssamme, vanhimmaksi perheessämme eli Aukustiina, yli kahdeksantoistavuotiaaksi. Näyttelyissä käymme koiriemme kanssa silloin tällöin tapaamassa mukavia koiria ja  koiraihmisiä. Näyttelyharjoitukset jäävät meillä kovin vähälle, eikä paikkakunnallamme niitä järjestetäkään, joskus käymme "harkoissa" Pellossa 60km päässä. Koiramme ovat menestyneet näyttelyissä kuitenkin aivan mukavasti, huolimatta vähäisistä harjoittelukäynneistämme.  Olemme myös saaneet näyttelyreissuilta itsellemme uusia mukavia ystäviä. Näyttelyissä meidän teltassamme ovatkin aina "avoimet ovet" :) joten sinne voi vapaasti tulla juttelemaan.

Koirien kasvatus on meillä pienimuotoista, pentuja syntyy harvoin (suurin osa koiristamme ovat jo eläkeläisiä, eivätkä ne olekaan jalostuskäytössä), mutta tavoitteena on kasvattaa terveitä, rodunomaisia ja hyväluonteisia lemmikkejä, sellaisia arvostaviin, rakastaviin ja vastuuntuntoisiin  koteihin. Tahtoisimme saada meiltä lähteneistä pennuista kuulumisia ja kuvia senkin jälkeen kun ne ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Yhteydenotot ovat toivottavia.

Kaikki omat koiramme ovat silmä- ja polvitarkastettuja ja kasvattamamme pennut myydään rekisteröityinä, sirutettuina ja  eläinlääkärin tarkastamina, pentupaketin sekä ohjeiden kera. 

 

Kesäisiä kuvia kotipihalta 2008

            

...ja talvisia vuodelta 2010

       

..sekä vuodelta 2014

Kuvia meidän ja koiriemme kodista

  

 

Kuvia pentuhuoneesta 2015