Kuulumiset

2.7.07 Alku kesä on kohdaltamme sujunut vauhdilla ja nyt kun lomatkin alkavat olla pikkuhiljaa takana päin on siis edessä taas paluu arki rutiineihin. Loman aikana on mökkeilty, treenailtu, uitu paljon sekä nautittu tietenkin myös jouten olosta akkuja lataillen.

Viime viikonloppu kului Korpilahdella pidetyssä Keski- Suomen Noutajakoirayhdistyksen järjestämässä mejä-kokeessa. Kelit mejäilyyn olivat "suosiolliset", ketään ei varmaankaan päässyt paleltamaan viikonlopun aikana. Meidän, kuten harmittavan monen muunkin kokeeseen osallistuneen koirakon saldoksi tuli tällä kertaa puhdas nolla, Demin kohdalla matka päättyi jäljen toiselle osuudelle ajan tullessa täyteen, tosin sitä ennen oli hukkiakin jo tuomittu kaksi kappaletta.
Alueen todella riistarikas sekä alun vaikea kulkuinen maasto olivat tällä kertaa liian haastavia Demille, jota sekoittivat mm. alueella juuri ennen meidän jäljestämisen alkamista nähty ilves.
Kuitenkin viikonlopusta tuli taasen oppia ja kokemusta roppakaupalla. Lauantaina pääsimme tekemään Villen kanssa avo- sekä voittaja luokan jälkeä ja samalla Ville opasti ja neuvoi meille molemmille lajin saloja, tästä vielä kiitos mr. Sakomaalle sekä Isot Onnittelut Villelle ja Nenulle taas kerran hienosti hoidetusta VOI1 tuloksesta, mahtavaa! Kokeen tuomariarvostelu liitetään sivuille myöhemmin kunhan saamme paperin kotiimme, sillä emme tällä kertaa voineet jäädä paikanpäälle palkintojen jakoon saakka.

10.6.07 Vaikka tänä vuonna jouduimmekin valitettavasti jättämään tollerileirin väliin, vietimme silti toiminnan täyteistä viikonloppua. Ohjelmassamme oli Kangasniemen- sekä Jämsänkosken näyttelyt. Kangasniemellä Demi arvioitiin EH:n arvoiseksi ja Jämsänkoskelta saimme kaiken toimitsija sähläilyn jälkeen tulokseksi ERI:n ja PN-3 sijoituksen. Jämsänkoskella Demin handlaamisesta vastasi Ida ja parivaljakon yhteistyö sujuikin kehässä tosi mallikkaasti!

Näyttelyiden arvostelut voit lukea täältä

21.5.07 Eilen osallistuimme Jyväskylän seudun tollereille ja collielle järjestettyyn agillitypäivään. Aiempaa kokemusta lajista meillä ei vielä ollutkaan, joten nyt järjestetty päivä olikin meille mitä mainioin keino päästä kokeilemaan tätä meille uutta, mielenkiintoista lajia.
Meidän vasta-alkajien ryhmässä ei ollut kuin kolme koiraa, joten meille varattu treeniaika ei mennyt ainakaan oman vuoron odotteluun. Kokeilimme Demin kanssa A- estettä, keinua, putkea, pussia, aitoja sekä pujottelua lyhyesti.
Alku ihmettelyiden jälkeen jokainen este saatiin suoritettua kunnialla läpi. Päivän saldona oli ainakin roppakaupalla uusia kokemuksia niin koiralle kuin ohjaajallekin (Juha). Lajia itsessään olisi todella mielenkiintoinen harrastaa enemmänkin, mikäli vain aikaa ja resursseja jostain lohkeaisi. Mutta ensi tuntuma lajiin on nyt ainakin haettu.
Tapahtumaa oli ikuistamassa myös kuvaustiimimme (tottakai) joka kuitenkin törmäsi yllättäviin teknisiin murheisiin heti kättelyssä kun joku oli tyhjentänyt kamerastamme akut, joten omalla kamerallamme emme kuvia päivästä tällä kertaa valitettavasti saaneet.

Isot kiitokset vielä tapahtuman järjestäneille tahoille!

9.4.07 Sivujemme värimaailma laitettiin uuteen uskoon näin kevään kunniaksi. Toivottavasti uudet entistä "imelämmät" värit miellyttävät sinuakin, arvoisa vierailija!

Tänään saimme vieraiksi perhe Sakomaan. Päivän ohjelmassa oli noutotreeniä variksilla yhdessä Nenun ja Funan kanssa. Talven ja kevään aikana olemmekin itse harjoitelleet vain dameilla, joten pitkästä aikaa oli kiva saada oikeaa riistaakin mukaan treeneihin. Treenit sujuivat koko kolmikolta varsin mukavasti, tosin Demin kanssa käteen asti palautusten kanssa riittää vain edelleenkin tekemistä, dameilla homma tuntuisi sujuvan paremmin, mutta riista tahtoo jäädä n. metrin päähän. Vinkkejä tähän probleemaan otetaan ilolla vastaan!. Loppupäivä sujui mukavissa merkeissä kuulumisia vaihdellen, otetaanhan pian uusiksi team-Sakomaa!.

Muuten pääsiäinen on kulunut meidän perheemme osalta kotosalla lepäillen ja ulkoillen. Saimme pääsiäisen ajaksi hoidokiksi beagle-neiti Piken, joten Demillä on koiraseuraa riittänyt pyhien ajaksi yllin kyllin kun vielä Mimmikin kävi Demiä morjestamassa perjantaina.
Pääsiäisen kuvasaldot löytyvät täältä

1.4.07 No niin, vihdoinkin jotain kertomisen arvoista meidän kuulumisista. Sain aikaiseksi ilmoittaa Demin näyttelyyn ja niin tänään suuntasimme Demin ja Jennin kanssa kohti Korpilahtea. Kävipä vielä niin hyvin että kasvattaja-Kiisukin oli paikalla ja pienen neuvottelutuokion jälkeen vaihtuikin handlaaja. Oli kyllä mahtava ensikertaa päästä itse kehänlaidalle katselemaan oman koiran menoa..ja kivastihan se menikin Demin saadessa ERI:n ja sijoittuen PN 2:ksi ja saaden vara-sertin. Mukavaa vaihtelua meidän EH-putkeen!! Kiitos vielä tuhannesti Kirsille handlauksesta ja Jennille hauskasta matkaseurasta. Ehkä me nyt sit kuiteski vielä johonkin näyttelyyn mennään..:)
Korpilahden arvostelun voit lukea täältä

28.1.07 Uusi vuosi ja vanhat kujeet... Vuodenvaihteen aika on sujunut Demin elämässä suht rauhallisesti, ilman sen suurempia tapahtumia jonka takia sivutkin ovat olleet hissukseen jonkin aikaa (seliseli..;)). Talvi on osaltamme sujunut lenkkeillen, silloin tällöin noutotreenejä tehden muistin virkistämiseksi, sekä ollaan yritetty kovasti kasvattaa turkkia kevään näyttelykehiä silmällä pitäen.
Viime aikoina Demi on saanut kaksi uutta koirakaveria kun perhepiiriimme on tullut kaksi nelijalkaista jäsentä lisää. Kultainennoutaja herra Elmo, sekä beagle neiti Pike ovat Demin uusimmat koirakaverit. Hyviä riekkumiskavereita kumpikin meidän supersählä tollukkaneidillemme.

Vuoden 2006 kuulumiset

Vuoden 2005 kuulumiset

Vieraskirja Linkit