Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 
 

IC Pikku-Piun Gilda EUR n 22

syntynyt 3.1.2005

Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n vuoden 2007 paras siitosnaaras

sukutaulu
näyttelyt


silmu

Silmu oli odotettu ja toivottu tyttö. Haaveenani oli jo pitkään ollut ruskeatabbynaaras ja kun Loitsun näyttelyura tyssäsi, aloin etsiä ruskeatabbytyttöä ja otin yhteyttä Pikku-Piun kissalan Marja-Liisa Ronkaiseen. Pikkupiun-Rillan ensimmäiseen pentueeseen syntyi pelkkiä poikia, mutta toiseen tuli tyttö, jonka sain varata.

Silmu oli alusta asti arvonsa tunteva pikkuneiti. Se leimautui voimakkaasti minuun heti meille muutettuaan keväällä 2005 ja hurmasi kaikki tapaamansa ihmiset. Silmun väri on varsin tumma ja kuviossa on toivomisen varaa, mutta sillä on kaunis ilme ja ihanat silmät. Näyttelyura alkoi lupaavasti, alle 10 kuukauden ikäinen Silmu oli yhtä lukuunottamatta jokaisessa näyttelyssään TP-valinnassa ja siinä ainoassakin, jossa jäi kilpailuluokassaan kakkoseksi häviten Silkkiturkin Kuperkeikalle, tuomari Eric Reijers piirsi arvostelutuloksen perään sydämen. Aikuisten kanssa kilpaillessaan Silmu on päässyt TP-valintoihin vain kerran, mutta on saanut sertin jokaisessa näyttelyssään.

Silmu oli alusta asti tarkoitus astuttaa ja päästä näin uuteen alkuun kasvattajana. Aloinkin etsiä sille sopivaa urosta jo sen ollessa muutaman kuukauden ikäinen ja sulhaseksi valikoitui lopulta upea ruotsalainen ruskeatabby uros, EC Finnvedens Tokai, jonka luo matkustimme toukokuussa 2006. Silmu oli ensikertalainen nuori naaras ja matkustanut pitkän matkan, joten hukkareissu ei olisi ollut ihme, mutta kokenut Tokai sai hurmattua morsiamensa niin, että heinäkuussa syntyi Silmun ensimmäinen pentue. Casimirrin E-pentue toi Silmulle Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n Vuoden siitosnaaras 2007 -tittelin, Serryssä julkaistu Silmun esittely on luettavissa täällä.

Pennut vieroitettuaan Silmu palasi entisiin tapoihinsa eli alkoi kranttuilla ruuan kanssa. Se ei pitkään aikaan ollut oikein näyttelykunnossa, mutta tammikuussa 2008, kun sain pentueen neljästä kissasta samaan näyttelyyn kolme, Silmukin lähti hakemaan toista CACIBia, jonka myös sai ja sijoittui kategorian siitosnaaraissa kakkoseksi. Nuorena aikuisena Silmulla oli voimakkaita mielipiteitä näyttelyissä käymisen mielekkyydestä tai sen puuttesta eikä se lainkaan ujostellut käyttää painokelvotonta kieltä mielipiteitään ilmaistessaan, mutta ensimmäinen näyttely pentujen jälkeen osoitti, että äitiys on kypsyttänyt Silmua ja venyttänyt pinnaa ja pikkurouvan käytös tuomarin käsissä oli esimerkillistä!


silmu

Silmu parvekkeen pöydällä n. 4 kk:n ikäisenä. Kuva on otettu sisältä ikkunan läpi, koska aina kameran nähdessään Silmu tuli tökkäämään kuononsa linssiin.

silmu

Pikkuneiti päiväunilla päiväpeiton alla.

silmu

Mökillä Silmu ulkoili innokkaasti ja väsytti kolme flexin päässä vuorotellutta ihmistä. Kaupungissa Silmu ei sen sijaan suostu lähtemään lainkaan ulos vaan lyö jarrut päälle ulko-ovella.

silmu

Naisellinen pikkurouva kolmevuotiaana kevätauringon paisteessa.

 

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti