Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisiaPäiväkirja3.4.2015

Isidor muutti eilen uuteen kotiinsa. Pojalla oli rankka viikko, koska se muutti ensin maanantaina mukana meidän uuteen kotiimme ja kolme päivää myöhemmin oli edessä uusi muutto. Uuden perheen aikataulujen vuoksi asia hoitui näin, mutta Isidor on reipas ja tasapainoinen poika, joka jo heti maanantai-iltana paineli täyttä laukkaa muuttolaatikoiden välissä ja otti ilon irti sekamelskasta. Se oli muuton ajan emonsa kanssa kevythäkissä, jossa niillä oli paljon enemmän tilaa kuin boksissa. Lempiä pitkä päivä paikallaan väsytti niin, että se sähisi pojalleen päästyään pois vankeudesta, mutta illan mittaan sen pipo löystyi ja se alkoi leikkiä poikansa kanssa ja hoitaa sitä.

Isidor eli Jesse muutti siis eilen ja meillä on taas epätodellisen hiljaista ja rauhallista. Jo ensimmäisenä iltana poika oli alkanut leikkiä, syödä ja käyttää hiekkalaatikkoa. Molemmat pojat asettuivat siis helposti uusiin koteihinsa ja vaikeinta poikien muutto on jälleen kerran kasvattajalle.

Loppuun vielä muuttopäivänä otettu kuva kauniista Isidorista, sillä on ikää 14,5 viikkoa ja painoa reilusti yli 2 kiloa.

Isidor 

22.3.2015

Viime viikon päivitys jäi remonttikiireiden takia kokonaan väliin ja paljon on ehtinyt tapahtua. Iorin tassu parani hienosti ja viikko ortopedin luona käynnin jälkeen poika ei enää ontunut lainkaan. 

Pojat saivat viime maanantaina toisen rokotuksen ja mikrosirun. Isidor painoi 12-viikkoisena 1,85 kiloa ja Ior 1,63, joten aika mörssäreitä pojat ovat. Molemmat olivat jälleen tosi reippaita eikä edes iso sirutusneula aiheuttanut minkäänlaista reaktiota.

Perjantaina oli sitten Iorin aika muuttaa uuteen kotiinsa. Heti samana iltana oli uusi koti jo tutkittu, leluilla leikitty ja uudelle isoveljelle sähisty. Ior muutti Lulun pojan Vilin eli Casimirrin Fidelion kaveriksi ja jäi siis Helsinkiin, joten vierailumatka on lyhyt. Vili muutti aikoinaan 6 vuotta sitten Viivi-kissalle kaveriksi ja kun Viivistä aika jätti pari vuotta sitten, Vili on ollut ainoa kissa ja vähän yksinäinen. Nyt se seurailee uuden pikkuveljensä touhuja innokkaasti ja on ottanut pikkuisen todella hyvin vastaan.

Isidor, jonka uusi kutsumanimi on Jesse, muuttaa uuteen kotiinsa kiirastorstaina. Sen kotiväki on jo ostellut kaikenlaisia tarvikkeita ja perehtynyt ruokintaan ja muuhun tarpeelliseen, koska Isidor on heidän ensimmäinen kissansa. Kun veli lähti perjantaina, Isidor oli aika totinen poika ja selvästi kaipasi painikaveriaan. Lempi kuitenkin leikkii poikansa kanssa ja nytkin ne juoksevat täyttä vauhtia peräkkäin Lempi edellä ja Isidor perässä.

pojat11-viikkoiset pojat simahtivat nojatuoliin. Pojat nukkuivat lähes aina vierekkäin ja päällekkäin ja tekivät muutenkin kaikki asiat yhdessä. Ior on vasemmalla ja Isidor oikealla.

IsidorKun kylppärin lattialle jää pyyhe, sen päällä makaa heti kissanpentu. Ei haittaa, vaikka pyyhe olisi suihkun jälkeen märällä lattialla vähän kastunutkin ja välillä olenkin nostellut nukkuvia pentuja kuivempaan kohtaa pyyhkeelle. Isidot pesee tassujaan hyvin tyytyväisen näköisenä.

PojatKauan ei Isidor saanut tassujaan rauhassa pestä, kun Ior hyökkäsi kimppuun ja heti oli painisessio vauhdissa. Ior on selkä kameraan päin.

IsidorVanha tuttu lämpölauta eli ikkunalauta lämpöpatterin päällä kelpaa myös näille pojille. Isidot pötköttelee lämpimällä laudalla ja taaempana häämöttää isomummo Silmu. Pakkasella ikkunalauta on täynnä pitkin pituuttaan makaavia kissoja, mutta nyt sää oli lämmin ja laudalla tilaa.

Loppuun vielä pari kuvaa Iorista muuttopäivältä.

Ior

Ior

8.3.2015

Viime sunnuntaina iltapäivällä Ior alkoi ontua vasenta etujalkaansa. Maanantaina kävimme eläinlääkärissä, vakituisellemme ei saanut lyhyellä varoituksella aikaa, joten menimme toiseen paikkaan. Siellä eläinlääkäri tutki tassun ja hänen mielestään siinä ei ollut murtumaa, Iorille määrättiin kipulääkettä ja kehotettiin tulemaan takaisin, jos loppuviikkoon mennessä tilanne pahenee.

Tiistaina varasin ajan ortopedille ja menimme vastaanotolle torstaiaamuna. Kliinisessä tutkimuksessa ortopedi totesi, että tassussa todennäköisesti on murtuma ja se kuvattiin. Pieni poika jäi röntgenkuvaushuoneeseen kahdestaan lääkärin kanssa ja oli tosi reipas. Vasemman etutassun yhdessä varpaassa on kuin onkin murtuma, mutta se on siisti ja luutuu ortopedin mukaan pian kuntoon eikä sille tehdä mitään, edes kipulääkettä ei saa antaa, jotta pentu varoisi tassuaan edes vähän. Lääkäri sanoi, että tästä tulee ihan täydellinen kissa, tarkoitti tietysti, että tassu paranee entiselleen, mutta teki mieli sanoa, että Ior on jo ihan täydellinen kissa!

Kotona pentu ontuu edelleen, mutta vähemmän koko ajan. Se juoksee, painii ja jopa kiipeilee murtuneella varpaallaan, mutta pakko on uskoa asiantuntijaa ja antaa sen touhuta. Olen kuitenkin yrittänyt ehtiä nostamaan sen alas, jos näen, että se on aikeissa hypätä ja sängyn vieressä on jakkara, jotta lattialle voisi tulla varoen tassua. Ior hyppää sängyltä suoraan lattialle jakkaran vierestä. 

pojatPojat leikkivät samalla huiskalla ja kumpikin on sattumalta omassa, uuteen kotiin mukaan lähtevässä pedissään. Isidor on vasemmalla ja Ior oikealla.

IorIor oli yhtenä iltana löytänyt makuupaikan keittiön patterin päältä ja makaili pitkään jalat eri puolilla patteria roikkuen. Kovin oli epämukavan näköinen paikka ja asento, mutta pieni kissa vaikutti tyytyväiseltä.

IsidorIsidor lepäili kovan painisession tauolla kylppärin lattialla. Se on kasvanut selvästi veljeään isommaksi ja ruoka maistuu pojalle hyvin.

IorIor 

IsidorIsidor

1.3.2015

Tällä viikolla suloisista pikkupojista on tullut hirmuisia riiviöitä. Vauhtia on paljon enemmän kuin järkeä ja aina välillä jossain kopsahtaa. Kukkapöytä löytyi eilen ja kukat on suunnilleen tuhottu, saintpauliat kävelty lyttyyn ja pelargonit katkottu. Multaa oli joka puolella ja ruukut vain lentelivät, kun pojat panivat parastaan. Eilisiltana vein ne vähäksi aikaa makuuhuoneeseen oven taakse rauhoittumaan, kun väsyneiden pikkumiesten touhu alkoi olla ihan päättömän villiä ja sinnehän ne sitten nukahtivat. Myös tiskipöydältä löysin pojat eilen tassujaan kastelemassa.

Osaavat ne kyllä ihaniakin olla. Viikolla heräsin yhtenä aamuna katsomaan kelloa kolme varttia ennen herätystä. Toinen pojista, en hämärässä erottanut kumpi, tuli tyynyn viereen ja silittelin sitä hetken, sitten panin silmät kiinni. Pentu kiipesi kämmenelleni ja käpertyi siihen, eihän se mahdu siihen kuin puoliksi, mutta kyllä oli mukava nukahtaa vielä hetkeksi kissanpentu kämmenellä.

pennut ja LempiTässä on koko pieni perhe yhdessä syömässä. Pennut aloittavat märkäruualla ja siirtyvät sitten kuivamuonakupille jatkamaan. Isidor on oikealla ja Ior Lempin vieressä. Lempi on aika tuhdissa kunnossa ollakseen imettävä emo ja turkkikin kiiltää, koska se on hyvin hanakka syömään penturuokaa poikien lautaselta.

IorSunnuntaiaamuisin on aikaa pötkötellä pentujen kanssa. Ior leikki aikansa ja poseerasi peiton alla, kun uni alkoi tulla silmään.

IsidorIsidor piteli kuvaajaa jalasta, avulias nuorimies kun on. Tällä pojalla on koko ajan metkut mielessä ja se näkyy ilmeestä.

pojatIor käänsi kylppärissä yhden kissojen pedin ylösalaisin ja makaili sen päällä selällään pitkän aikaa ennen kuin Isidor tuli kaveriksi. Isidor ei ole aivan tarkka tässä kuvassa, mutta se oli kuvista ainoa, jossa se katsoi ylöspäin.

22.2.2015

Maanantaina pojat täyttivät 8 viikkoa ja saivat ensimmäisen rokotuksensa. Pakkasin Lempin pentujen kanssa samaan boksiin ja alkuun Lempi oli hätää kärsimässä villien poikiensa kanssa, pojat kun olivat virkeitä syötyään juuri. Kun läksimme liikkeelle, villikot rauhoittuivat ja ihmettelivät silmät suurina näkymiä boksista. Autossa matkalla Lempi imetti Isidoria ja odotushuoneessa oli Iorin vuoro saada välipalaa. 

Vastaanottohuoneessa Lempi rokotettiin ensin. Eläinlääkäri ei meinannut saada tutkimusta suoritettua, kun Lempi yritti puskea hänet kumoon, suukotteli lääkäriä ja kehräsi niin, että sydämen kuuntelu oli alkuun hankalaa. Rokotus meni aivan huomaamatta eikä parin vuoden takaisista huutopotkuhepuleista ollut tietoakaan. Pojat olivat myös reippaita ja lääkäri ihasteli kovasti niiden suurta kokoa. Koko pikku perheellä oli kaikki kunnossa.

Pojat valloittavat jatkuvasti uusia paikkoja. Nyt on jo kiipeilty pyykinkuivaustelineen päälläkin ja olohuoneen pöydältä olen ne tavoittanut tutkimasta. Vaatekaapista niitä oli todella vaikea saada tulemaan pois, kun ne sinne pääsivät pujahtamaan. Aamuisin töihin lähtiessäni on jo valoisaa ja yhtenä aamuna nostin Isidorin syliin ja katselimme ikkunasta ulos. Isidor oli hetken paikallaan ja ihmetteli autoja ja busseja, mutta äkkiä se sai tarpeekseen ja paineli karkuun. Iltapäivällä töistä tullessani se oli kuitenkin itse katselemassa ulos toinen takatassu sängyn päädyllä ja muut tassut ikkunalaudalla. 

Isidorin tuleva kotiväki kävi eilen kylässä ja kummasti Isidor viihtyy tulevan isäntänsä, kymmenvuotiaan Urhon sylissä. Ior touhusi mukana, mutta teki välillä muutakin, Isidor sen sijaan pysytteli Urhon lähellä, leikki ja touhusi ja malttoi poseeratakin Urhon kanssa. 

IsidorIsidorin lauantai-illan huumaa ja hienot tanssiliikkeet. Pieni poika villiintyi leikkimään kylppärin lattialta löytämillään hiekanjyvillä, joten kovin kaliita ei lelujen välttämättä tarvitse olla.

IorIorin mielestä eilen pesty pyyhe roikkui turhaan kuivana narulla aamulla ja leikkeihinhän se piti ottaa.

IsidorSillä välin Isidor ehti keittiöön kurittamaan vehnänorasta. Tähän asti pennut ovat vain repineet sitä ja levitelleet korsia pitkin lattiaa, mutta älyävät toivottavasti pian alkaa maistella ruohoa.

IorPojat ovat löytäneet kissojen palloratapelin olohuoneesta ja pelaavat sillä innokkaasti. Ior poseeraa ennen pelisession alkua.

IsidorIsidor poseeraa saman pelin äärellä. Essu-mummo käveli ohi ja siksi pojalla on niin tarkka ilme. Essu ei ole innostunut hoitamaan poikia, mutta käyttää häikäilemättä hyväkseen sitä, että penturuokaa löytyy makuuhuoneesta ja pujahtaa sinne pihistämään herkkuja aina kun silmä välttää.

pojatLopulta poseeraukset oli hoidettu ja päästiin itse asiaan. Ior on vasemmalla ja Isidor oikealla.

15.2.2015

Tällä viikolla pojat ovat tutustuneet koko asuntoon. Lempi on ollut varsinainen komendantti muille kissoille jo silloin, kun pennut eivät vielä poistuneet makuuhuoneesta ja jännitin kovasti, miten poikien reviirin laajennus tulee onnistumaan. Viime sunnuntaina Lempillä alkoi kiima ja se oli hyvä tilaisuus päästää poikia liikkeelle, kun emo hormonihuuruissaan rallatteli omiaan.

Pojat ovat liikkuneet makuuhuoneen ulkopuolella emon tiukassa valvonnassa ja kasvattaja taas on valvonut emoa tiukasti. Kiiman ajan ongelmia ei ollut, mutta sen jälkeen Lempi on näyttänyt muille kuka meillä määrää. Essu-mummo on ainut, joka saa lähestyä poikia, muut eivät tosin haluakaan, vaan kunnioittavat Lempin komentoa. Alkuun Essukin vähän suhahteli pennuille, nyt se ei juuri kiinnitä niihin huomiota ja kunhan aikaa kuluu vähän lisää, se alkaa luultavasti hoitaa lapsenlapsiaan. 

Yöt nukutaan makuuhuoneessa suljetun oven takana ja pojat ovat oppineet kaivautumaan peiton alle. Aamuyöllä olen usein joutunut poistamaan pikku terroristit terävine kynsineen peiton alta, että saan jatkaa unia.  Pikku riiviöt osaavat olla myös todella suloisia, kun tulevat päälleni makaamaan ja nukahtavat siihen.

PojatPojat ovat ottaneet kiipeilytelineen päällä olevan padan nukkumapaikakseen ja Lempikin käy välillä niitä siellä imettämässä. Tässä Isidor oikealla on valmiina käymään Iorin kimppuun. Pennut eivät juuri ole erossa toisistaan, vaan kaikki asiat tehdään yhdessä ja painiminen on loputonta.

PojatVälillä maltetaan pysähtyä hetkeksi poseeraamaankin. Ior on vasemmalla ja Isidor oikealla. Ikää pojilla on päivää vaille 7 viikkoa.

IsidorPojat saivat Lulun aikoinaan erikoisnäyttelystä voittaman lelun tutkittavakseen. Isidor tekee tuttavuutta uuteen leluun.

IorIor poseeraa saman lelun kanssa. Pojat ovat näissä kuvisssa paria päivää vaille 8 viikon ikäisiä.

7.2.2015

Iorin uusi kotiväki kävi tänään katsomassa poikia. Molemmat olivat ehtineet nukkua päiväunet ja pomppivat alkuun kuin popcornit pitkin huonetta eikä sylissä ehtinyt olla ollenkaan. Hetken kuluttua kuitenkin uni alkoi tulla silmään ja pojat rauhoittuivat seurustelemaan, joten molemmat puolet esiteltiin uusille ihmisille.

pennutSänky valloitettiin jo viime sunnuntaina ja molemmat leikkivät mielellään siellä. Erityisen kivaa on leikkiä ennen kuin päiväpeitto on paikallaan, koska täkin alle saa jännittäviä luolia pienen kissan tutkia. Tässä huilataan tasan 6 viikon iässä, Isidor on vasemmalla ja Ior oikealla.

Eilen nostin kiipeilypuun pystyyn, kun pojat jo hyppäävät sujuvasti sänkyyn ja sieltä alas. Turvatyynyt ovat nyt kiipeilypuun ympärillä, mutta alastulo on silti niin vaikeaa, että siirsin puun sängyn viereen ja pojat pääsevät hyppäämään sängyn kautta lattialle. Ensimmäisenä puuhun kiipesi illalla Ior, mutta kauaa ei Isidor miettinyt asiaa ennen kuin kiipesi perässä. Pojat ovat vielä niin pieniä, että Lempikin mahtuu pataan niiden kaveriksi.

IorIor poseeraa sängyllä yhden lempilelunsa kanssa. Ikää pojalla on muutaman päivän yli 6 viikkoa.

IsidorIsidor valitsi rekvisiitakseen eri lelun, mutta kuvauspaikka ja -päivä ovat samat.

1.2.2015

Pienen kissan paikka on sängyssä! Olen nostanut poikia sänkyyn viereeni leikkimään muutaman kerran ja kyllä ne ovat innoissaan, pomppivat kuin puput ja riehuvat aivan päättömästi pehmeällä alustalla. Tähän asti olen saanut olla yöt rauhassa, mutta tänä aamuna kun puhuin puhelimessa, Ior hyppäsi sängyn reunalle, sai otteen patjasta ja kiipesi ylös. Nyt on lattialla sängyn ympärillä turvatyynyt siltä varalta että pojat menevät sängylle ja putoavat sieltä päistikkaa, koordinaatio kun ei vielä alle kuusiviikkoisilla ole ihan terävimmillään. Makuuhuoneen kiipelyteline on samasta syystä lattialla kyljellään, jotta siinä on turvallisempaa harjoitella kiipeilyä. 

Lempi ja pennutVaikka kaikki ruoka jo maistuukin, mikä paremmin, mikä huonommin, emon maito on silti pikkupoikien mielestä parasta. Pojilla on alusta asti ollut nimikkonisät, Isidor on vasemmalla ja Ior oikealla.

IsidorPesälaatikko sai lähteä varastoon eilen, kun pojat eivät siitä enää piitanneet. Tilalle tuli kevythäkki, jota on käyty tutkimassa, mutta vielä se ei ole nukkumapaikaksi kelvannut. Isidor poseerasi eilen illalla uuden kodin edustalla. Pojat ovat siinä iässä, että korvat kasvavat mahdotonta vauhtia.

IorIor leikki pallolla perjantai-iltana ja pysähtyi aloilleen niin suloisena, että kuva oli otettava kännykällä, kun muuta kameraa ei ollut käsillä.

PojatLoppuun vielä veljesten totinen yhteisposeeraus eilisiltana kumollaan olevan kiipeilypuun päällä. Kuva on huonon valon vuoksi otettu salamalla ja se vähän haalistaa poikien ruskeaa väriä. Isidor on vasemmalla ja Ior oikealla.

25.1.2015

Viime sunnuntai-iltana Isidor kiipesi ulos pesälaatikosta ja pian sen perään myös Ior. Pojat tutkivat uutta maailmaansa innokkaasti ja hain varmuuden vuoksi pyöreän pedin yöpöydän alle, koska Essun ensimmäinen pentue hylkäsi pesälaatikon heti sieltä lähdettyään ja pennut  hakeutuivat nukkumaan uuteen petiin. Samoin tekivät nämäkin pojat, ne kiipesivät kovalla tohinalla petiin ja ovat siitä lähtien nukkuneet siellä. Välillä Lempi menee sinne poikien kanssa ja silloin reunat pullistelevat, mutta kolmikko vaikuttaa tyytyväiseltä.

pennutKoko perhe mahtuu vielä samaan petiin. Ior on nukahtanut pystyyn pehmeää reunaa vasten ja Isidor taiteilee Lempin päällä, hetkeä myöhemmin se mätkähti alas emon viereen.

Maanantaina aloimme opetella syömistä. Kermaviili maistuu molemmille hyvin ja samoin kumpikin syö jo reippaasti kermaviilillä jatkettua penturuokaa. Jauheliha kelpasi jotenkuten, keitetty broileri huonommin, mutta kypsä sei oli molempien mieleen ja sitä menikin aikamoinen annos. Hiekkalaatikollakin pojat osaavat jo käydä, joten tällä viikolla pienten elämään on tullut valtavasti uusia asioita.

Kun tulen makuuhuoneeseen, pedistä nousee kaksi pientä päätä ja pojat lähtevät saman tien tulla piipertämään vastaan ja nojailevat jalkoihin, ellei niitä nosta syliin. Molemmat ovat kovia pesemään ihmisten sormia ja välillä vähän purraankin, kun ikeniä kutittaa. Pallo on alkanut kiinnostaa ja sen perässä - ja myös toistensa perässä - pojat juoksevat jo aikamoisia spurtteja. 

pojatPojat istuskelevat tutustumassa uuteen petiinsä tasan neljän viikon ikäisinä. Vasemmalla on Ior ja oikella Isidor.

IorIor poseerasi näin rennosti eilen, kun Lempin siskon Casimirrin Gonerilin eli Alman omistajat kävivät tervehtimässä pentuja. Vieraita on käynyt paljon eivätkä pojat vierasta ketään.

IsidorIsidor muutamaa päivä alle viiden viikon iässä. Se on toistaiseksi ollut veljeään reippaampi maistelemaan uusia ruokia, mutta molemmat syövät jo kunnon annoksia muutakin kuin emon maitoa.

18.1.2015

Eilen meillä oli vieraita niin paljon, että en ehtinyt päivittää kuulumisia. Pennut ja emo olivat reippaita vieraiden kanssa, mutta viimeisten vieraiden lähdettyä pesälaatikosta kuului vain Lempin vieno kuorsaus, sen verran edustaminen otti voimille.

Pojat ovat jo molemmat yli puolikiloisia pullukoita. Pesälaatikosta ei ole vielä kumpikaan kiivennyt itse ulos, mutta takaisin osaavat molemmat kiivetä, kun ne nostaa sieltä pois. Pojat tutkivat innolla maailmaa, mutta pesässä on vielä toistaiseksi ollut houkuttelevampaa. Lempi itse läksi liikkeelle jo reilun kolmen viikon iässä, mutta pojat ovat aina olleet hitaampia, näillä sankareilla on niin pulleat masutkin, että kiipeily ei ole ihan helppoa. Kovasti laatikosta kuitenkin kurkitaan.

Hampaat ovat puhjenneet ja kyllä niitä käytetäänkin, painileikit ovat muuttuneet rajummiksi ja pojat kokeilevat innolla uusia hampaitaan toisiinsa. Emokin on alkanut pitää vähän kuria pojilleen, tähän asti ne ovat saaneet tehdä mitä huvittaa, mutta nyt alkaa Lempin mielestä olla aika pysyä kauniisti paikallaan pesun ajan. Emon napakat otteet saavat pikku riiviöt tottelevaisiksi hyvin nopeasti, ainakin vielä toistaiseksi.

Ior
Isoveli Ior poseeraa totisena poikana päivää vaille kolmeviikkoisena. Ior on edelleen parikymmentä grammaa veljeään painavampi. Luonteissa ei vieläkään ole isoa eroa.

IsidorIsidor ihmettelee emon häntää 14.1. eli ikää on  vähän yli kolme viikkoa.

IorIor 17.1. Iorilla on hieman pienemmät silmät kuin veljellään, mutta turkin kontrasti on parempi. 

IsidorIsidorin poseeraus niin ikään 17.1. Alkuun erotin pojat vain turkin perusteella, mutta nyt kasvot alkavat näyttää erilaisilta.

10.1.2015

Voi suloisuuden määrää, Lempin pojat ovat aivan vastustamattomia! Luonteissa ei vielä näy mitään eroa, molemmat ovat koko ajan tyytyväisiä ja mikäs on ollessa, kun masut ovat koko ajan täynnä. 

Kasvuvauhti on hurjaa, ikää ei ole vielä kolmea viikkoa ja tänään meni 400 g:n raja rikki. Pojat ovat edelleen myös hyvin tasakokoisia. Yhä edelleen syöminen ja nukkuminen ovat ykkösharrastukset, mutta päivä päivältä enemmän tehdään kävelyharjoituksia ja painikin alkaa poikia kiinnostaa, veljen korvaa kalutaan ikenillä ja välillä haukataan kunnon ote poskesta. 

Pentujen isän omistaja on käynyt katsomassa poikia, samoin molempien uudet omistajat ovat käyneet tervehtimässä. Toinen pojista muuttaa Lulun pojan Fidelion kaveriksi ja toinen Käpylään perheensä ensimmäiseksi kissaksi.

IsidorIsidor pötköttelee 6.1. otetussa kuvassa emon hännän vieressä.

IorIor ja emon tassut 7.1. Iorilla on hieman lyhyempi kuono kuin Isidorilla, mutta kyllä niitä on välillä vaikea erottaa toisistaan.

pojatPojat 7.1., vasemmalla Ior ja oikealla Isidor.

pojatVelipoika on aina lähellä. Tänä aamuna otetussa kuvassa Ior vilkuttelee kameralle ja Isidor tankkaa.

3.1.2015

Pojat ovat tänään 12 päivän ikäisiä ja painot ovat jo lähellä 300 grammaa. Lempi hoitaa lapsiaan tunnollisesti ja viihtyy edelleen pesälaatikossa poikien kanssa, vaikka välillä pitääkin päästä vähän muihin huoneisiin tuulettumaan. Lempi käy myös vessassa kylppärin hiekkalaatikolla. Ruoka maistuu niin emolle kuin pennuillekin, jotka ovat aikamoisia pallomahoja.

Poikien silmät aukesivat muutama päivä sitten ja ne ottavat jo kovasti kontaktia toisiinsa ja katsella napittavat tarkasti myös pesälaatikon vieressä istujaa. Oma tassu menee jo suuhun ja kaikkeen ympäröivään tutustutaan innokkaasti. Hieman maailman avartumista haittaa se, että askel on vielä kovin horjuva ja painavaa päätä ei pitkään jaksa pitää ohuen kaulan varassa pystyssä, mutta pennut kehittyvät joka päivä.

Isidor
Isidor emon sylissä  30.12. Pää on kauniin pyöreä ja väri on lämmin.

Ior
Ior nukkuu tassu tyynynään 1.1. otetussa kuvassa. Uudenvuodenaatto sujui rauhallisesti, vaikka Lempi oli rakettien paukkeessa hieman levoton. Tilanne rauhoittui, kun istuin pesälaatikon vieressä pahimman paukutuksen ajan.

pojat
2.1.pojat nukkumassa vierekkäin, Isidor on vasemmalla ja Ior oikealla. Kuten kuvastakin näkyy, Ior on hieman suurempi veljeään ja sillä on hieno kontrasti. Isidorin väri on taas lämpimämpi ja turkki hieman lyhyempi kuin veljellä.

Isidor
Viimeisenä vielä tänään otettu kuva Isidorin ja Lempin tassuista. Pikkuinen tassu on Lempin varpaan kokoinen.

25.12.2014

Lempin ja Freddien pennut syntyivät maanantaiaamuna 22.12. eli tarkalleen laskettuna päivänä. Sunnuntai-iltana Lempi alkoi olla levoton ja osoittaa synnytyksen lähestyvän, joten vetäydyimme kahdestaan makuuhuoneeseen suljetun oven taakse vauvavalvojaisiin. 

LempiLempi aloittelee synnytystä tyytyväisen näköisenä. sunnuntai-iltana. Siinä vaiheessa käsillä ei ollut kuin kännykkäkamera, joten kuvan laatu ei ole kummoinen. Lempi tajusi heti pesälaatikon nähtyään mihin sitä on tarkoitus käyttää, onhan se itsekin syntynyt samaan laatikkoon.

Yö meni valvoessa ja Lempin touhuja vahtiessa. Yritin välillä ummistaa silmäni hetkeksi, mutta korkeintaan vartin kuluttua oli jo taas noustava katsomaan, onko synnytys alkanut edetä. Kun istuin pesälaatikon vieressä, Lempi pysyi kehräten laatikossa, muuten se vaelteli pitkin huonetta ja pyrki välillä todella kovalla vimmalla sänkyyn peitteiden alle.

Koko yö siis valvottiin ja aamulla klo 7.13 syntyi Lempin esikoinen. Istukka tuli samaan aikaan ja Lempi alkoi syödä sitä. Pentu oli kalvojen sisällä ihan hiljaa ja pelästyin jo, että kaikki ei ole kunnossa, kunnes se yhtäkkiä alkoi vimmatusti nyrkkeillä kalvopussissaan. Putsasin nopeasti kalvot sen pään ympäriltä ja siinä vaiheessa Lempi vielä katseli pikkuista ihmetellen, että tuolleko pitäisi jotain alkaa tehdä. Kuivailin pentua Lempin avuksi ja pian se jo alkoi tutustua esikoiseensa. Alkuhämmennyksen jälkeen Lempi asettui hienosti hoitamaan ja imettämään vauvaa ja kasvattajan pipo hieman löystyi. Reilua tuntia myöhemmin syntyi toinen pentu, tällä kertaa perätilassa, ja nyt Lempi hoiti sen putsaamisen kokeneesti.

Molemmat pennut ovat väriltään isänsä tapaan ruskeatabbyjä ja molemmat ovat poikia. Olen tiiraillut pikku peppuja hartaasti, mutta kyllä ne edelleen pojilta näyttävät. Syntymäpainot olivat reippaat 90 g molemmilla, joten hyvän kokoisia ja pontevia pojat ovat. Tänä aamuna pojat painoivat 143 ja 153 g, hyvin on siis eväs maistunut. Pesälaatikko on kelvannut Lempille hyvin sen jälkeen kun se tiistaiaamuna herätti minut ilmestymällä tyynylleni kiljuva pentu hampaissaan. Nostin pennun takaisin pesään ja olin onnellinen sen kuuluvasta äänestä, ettei vahinkoa päässyt tapahtumaan. Lempi tuntui onneksi tajuavan, että pentujen paikka ei ole sängyssä ja se alkoi sen sijaan petailla laatikkoa mieleisekseen.

Ior
Ensimmäisenä syntynyt Ior lepäilee Lempin sylissä kun pikkuveli Isidor tankkaa täyttä päätä. Kuva on otettu poikien syntymäpäivänä 22.12.

pennutTässä 23.12. otetussa kuvassa näkyy poikien hienot tabbykuviot sekä se, miten tasaisia ne ovat kooltaan

pentu
Pikkupoikien jouluaatto. Etualalla on Ior jo masu täynnä ja taaempana Isidor, jolla alkaa myös uni tulla silmään. Pentuja on kaksi ja nisiä paljon, mutta vain muutama kelpaa ja välillä niistä saadaan tappelu aikaan.

 

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Wavulinintie 5 B 34
00210 Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti