Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

 
 
Päiväkirja

2.7.2011

Pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa ja pahin ikävä alkaa helpottaa. Hyacint on enää jäljellä ja Essu hoitaa ainokaistaan edelleen, imettääkin, vaikka ei enää oikein mielellään. Henleyn muutettua viimeisenä viime tiistaina Hyacint oli alkuun varsin totinen tyttö, mutta pian leikki jo taas maittoi ja emo jaksaa painia ja juosta kilpaa lapsensa kanssa. On aivan käsittämätöntä miten hiljaiseksi koti muuttuu, kun neljä pentua lähtee, välillä tuntuu, ettet täällä kissoja olekaan, kun mistään ei kuulu mitään. Aikuiset suhtautuvat Hyacintiin kukin tavallaan. Silmu-mummo nuuhkii, mutta kopauttaa hyvin äkkiä pentua tassullaan, jos se käy liian tuttavalliseksi. Lulu-täti pesee ja hoitaa, mutta ei juurikaan leiki pennun kanssa ja Loitsu yrittää edelleen parhaansa mukaan pysytellä kaukana pennusta.

Pentujen uusista kodeista on tullut mukavia viestejä. Ensimmäisenä muutti Harley, joka sai uudessa kodissaan itselleen kolmen ihmisen perheen. Se on päässyt jo kesämökillekin ja valjaissa ulkoilemaan ja kaikki on sujunut hyvin.

Seuraavana muutti Hexy, joka oli jo muuttoiltana alkanut reippaasti leikkiä ja touhuta ja osallistuu omistajiensa mukaan kaikkeen tekemiseen aivan täysillä. Hexyä ei ollut uudessa kodissa juurikaan ujostuttanut vaan se otti paikkansa saman tien.

Kolmantena muutti Hamilton, jonka kotimatka oli pisin. Tutustuminen oli sujunut normaalisti, alkuun poikaa vähän jännitti, mutta uusien ihmisten välissä oli turvallista nukkua ensimmäisestä yöstä alkaen. Hamiltonin isäntä oli rakentanut pojalle hyllyjä, joita pitkin se pääsee kulkemaan korkealla ja nämä yhdessä uuden kiipeilytelineen kanssa takaavat reippaan menon uudessa kodissa. 

Henley muutti viimeisenä ja siitä tuli perheen Onni-pojan kissa. Tutustuminen uuteen kotiin aloitettiin Onnin huoneesta ja pentu oli alusta asti reipas ja utelias. Uudet omistajat totesivat viestissään tainneensa saada täydellisen kissan ja tämä lämmittää kasvattajan sydäntä todella! Lämpimät terveiset kaikille pennuille ja niiden uusille omistajille perheineen Casimirrin kissalasta!

Lisään tähän vielä kuvat pennuista muuttoviikolta:
Harley Harley

Hexy Hexy
 
Hamilton Hamilton

Henley Henley

Hyacint Hyacint

18.6.2011

Pennut ovat nyt 11-viikkoisina jo lähellä luovutusikää. Ensi torstaina kolme pennuista muuttaa uusiin koteihinsa ja niiden on aika alkaa tuottaa iloa uusille ihmisilleen. Luopuminen on aina todella haikeaa, mutta sitä helpottaa tieto siitä, että pennuille on tiedossa hyvät kodit ihmisten luona, jotka jo innolla odottavat uutta perheenjäsentään.

Pennut kiipeävät jo kirjahyllyn päälle. Aikaisempien pentueiden aikaan olen nostanut olohuoneen kiipeilypuun keskelle lattiaa, jotta kiipeilyoppilaat eivät pääsisi yli kaksimetrisen kirjahyllyn päälle, mutta tämä porukka aloitti kiipeilyn niin varovasti, että puu on saanut olla omalla paikallaan ja vasta aivan viime aikoina kirjahylly on vallattu. Muutenkin tämä porukka on tehnyt asioita vähän viiveellä edeltäjiinsä verrattuna, esim. keittiön tiskipöytä on saanut olla viime aikoihin asti rauhassa, samoin pesukoneen päällä oleva karvapeti. Sen sijaan villeyttä pennuista löytyy varsinkin yhden tietyn lelun kanssa, joka on erikoisen näköinen hännällinen ankka. Kuka pennuista sen nappaakin suuhunsa,  se alkaa myös puolustaa sitä villisti muristen ja juoksee muita karkuun saaliinsa kanssa. Muut lelut eivät saa aikaan samanlaista reaktiota, mutta tässä ankassa on taikaa!

Harley Harley höykyttää pikkukoiraa, jolla Lulukin tykkäsi ennen leikkiä. Pennut ottavat leikkeihinsä kaiken irtotavaran, minkä vain saavat liikkeelle. Harley on kova poika kehräämään ja tulee mielellään syliin.

Hamilton Hamilton kahmii kaikki lelut leikkeihinsä. Tämä poika on pentueen toinen kova kehrääjä ja seurustelija. Hamilton hajustaa tässä yhtä pentujen mukaan lähtevistä pedeistä.

Henley Henley tarkastaa altaan tiskauksen jälkeen ja toteaa kuivauksen olleen puutteellista, kun varpaat kastuivat. Henley ei kehrää erityisen kovasti, mutta suukottelee sitäkin enemmän.

Hexy Pikku valopää Hexy yrittää irrottaa lampun leikkeihinsä. Hexyn kylmä väri alkoi aivan yhtäkkiä lämmetä ja siitä näyttää tulevan ihan kaunis ruskea, myös kuvio alkaa näyttää paremmalta kuin pienenä. Luonteeltaan Hexy on aivan ihana pieni prinsessa, se on rauhallinen ja harkitsevainen ja touhuaa usein itsekseen kun muut koheltavat.

Hyacint Hyacint on todella sievä pieni tyttö, sen kuvio on pentueen paras ja värikin kohtuullisen lämmin. Luonteeltaan se on määrätietoinen ja komentelee jo Loitsua, vaikka on vasta pieni hippiäinen. Hyacint on yhdessä Harleyn kanssa löytänyt kylppärin pesukoneen ja pyykkikorin päältä hyvät päiväunipaikat.

Essu ja Hexy Emolla ei aina ole helppoa viiden villin viikarin kanssa. Tässä Hexy pistää Essun kintereet koville.

12.6.2011

Kauhea kuumuus on nitistänyt meidät kaikki. Kissat makaavat reporankoina ja pennutkin ovat olleet normaalia vaisumpia helteessä. Aikuiset kissat hakeutuvat mielellään tuulettimen eteen ja pennut puuhastelevat siinä huoneessa, mihin aurinko ei paista. Aamulla toki touhutaan aivan normaalivauhtia kun lämpötila on vielä siedettävä ja silloin parveke on mieluisin paikka.

Pennut ovat alkaneet tulla aamulla kaurapuurolle kasvattajan kanssa. Ensimmäisinä puuroa maistelivat Hamilton ja Henley, myöhemmin seuraan liittyivät myös Hexy ja Harley. Homma lähtee liikkeelle siitä, että pentu kiinnostuu kasvattajan aamupuurosta ja aikansa tuijoteltuaan maistaa lautaselta itse. Tässä vaiheessa otan esiin teelusikan ja tarjoilen siitä puuroa pennuille. Lusikallinen menee varsin kevyesti pienen kissan mahaan, mutta yleensä se riittää. Lulu söi monta vuotta kaurapuuroa kanssani joka aamu ja jokaisessa pentueessa on ollut ainakin yksi puuronsyöjä, mutta tässä porukassa niitä on monta.

Hyacint ja Hexy Tytöillä on menossa viimeinen väsynyt painisessio ennen yöunia. Hexy on oikealla ja Hyacint vasemmalla.

Henley Henley ottaa aamuaurinkoa parvekkeen verkko-oven edessä.

Hamilton Hamilton miettii, miten pöytäliinasta saisi lelun. Aika hienoja tiikeriraitoja näyttää tabbyn ja täplikkään yhdistelmästä syntyvän! Taustalla Harley ihmettelee ohraa.

Harley Parvekelaatikossa on toisella puolella kukkia ja toisella kissoille ohraa. Harley miettii, uskaltaisiko maistaa vai olisiko paras ensin kokeilla tassulla.

Hyacint Hyacint ei haaskannut aikaa miettimiseen vaan hyppäsi sekaan ja istuskelee kukat lyttyyn. 

7.6.2011

Henleykin on nyt varattu, se muuttaa Espooseen viisihenkisen perheen kissaksi. On mukavaa, että pennut jäävät lähialueelle, näin niitä voi joskus päästä tervehtimään. Hyacintin tilanne on vielä auki, jos hyvä sijoituskoti löytyy, se voi muuttaa, mutta olen jo alkanut asennoitua siihen, että neiti jää meille.

Henley Henleyn haukotus parvekkeella. Pennut nukkuvat yöt kasvattajan kanssa makuuhuoneessa, mutta parvekkeen kiipeilypuussa on hyvä käydä ottamassa päiväunet leikkien lomassa. 

Hexy ja Hyacint Hexykin antaa haukotusnäytteen, vieressä Hyacint katselee mallia. Tytöt viihtyvät yhdessä ja ovat tätä kirjoittaessani taas unilla parvekkeen kiipeilypuussa, missä kuva on eilen otettu.

Hamilton Hamilton on kunnianhimoinen nuorimies ja hakeutui päiväunille pahvilaatikkoon rotuyhdistyksen palkintoruusukkeiden päälle.

Hyacint Hyacint istuskelee vähemmän naisellisessa asennossa parvekkeen tuolissa, joka on pitkään palvellut kiipeilyharjoittelussa ja saanut näin osansa kissojen kynsistä.

Harley Harley ja kirsikat: ensin tutustutaan tarjontaan...
Harley ...sitten valitaan huolellisesti.
Harley Voittaja on löytynyt! Hetkeä myöhemmin reipas nuorimies temmelsi kirsikkansa kanssa niin, että koko astia lensi lattialle ja kasvattaja sai aamukiireessä kerätä kirsikat pöydän alta.

2.6.2011

Vapaapäivänä oli aikaa kuvata pentuja ja onhan niitä sitten julkaistavakin. Pennut kasvavat vauhdilla ja kaikki menee niin kuin pitääkin. Äitini on ollut Helsingissä tällä viikolla ja ruokkinut ja leikittänyt pentuja päivisin ja pennut ovat hänestä saaneet jälleen uuden ihailijan.

Harley Harley on tarkkana parvekkeen kiipeilytelineessä. Ampiaiset ovat olleet liikkeellä ja tulevat parvekelasien raoista sisälle, joten pentujen parveketouhuja täytyy valvoa entistä tarkemmin.

Hexy Hexy pötköttelee parvekkeen iglussa, joka on myös aikuisten kissojen suosittu päiväunipaikka.

Hamilton Hamilton tyytyi makailemaan iglun edessä pöydällä. Alkuun karkeilta tuntuneet Hamiltonin ja Hexyn turkit ovat alkaneet pehmetä ja Henleyn pehmeä turkki puolestaan muuttua karkeammaksi, lisäksi kun kuviot jatkuvasti muuttuvat pentujen kasvaessa on aika vaikea tarkkaan tietää, millaisia isoja kissoja näistä ipanoista kasvaa.

Henley Henley otti päiväunet olohuoneen matolla ja on juuri heräilemässä. Pennut nukahtavat siihen, missä sattuvat olemaan kun väsy tulee ja välillä niitä joutuu etsiskelemään mitä ihmeellisimmistä paikoista.

Pennut Kun päiväunet oli nukuttu, oli taas aika painia. Pennut vasemmalta: Harley, Henley, Hexy ja Hyacint.

Harley Kun istun lattialle kuvaamaan pentuja, ne tulevat yleensä näin lähelle touhuamaan. Kuvassa ovat Henley ja Harley, joka pitää kasvattajan varvasta purulelunaan.

28.5.2011

Tällä viikolla pennut täyttivät 8 viikkoa ja saivat ensimmäisen rokotuksensa. Kaikki käyttäytyivät todella reippaasti eikä yksikään edes inahtanut rokotettaessa, joten kasvattaja sai olla tosi ylpeä hienosti käyttäytyvistä lapsista. Pikkuisten hermot tuntuvat olevan vahvat, koska jouduimme Felinan remontin vuoksi käymään klinikalla, joka hoitaa myös koiria ja meitä ennen vuorossa ollut musta labradorinnoutajauros huomasi pennut ja haukahti ja syöksähti päin boksia, jossa olivat tytöt ja Henley. Pennut singahtivat salamana takanurkkaan, mutta hetken päästä pikku päät jo kurkkivat boksin ovella uteliaina eli mitään pysyvää kammoa pelottava koira ei näyttänyt jättäneen. Muutenkin pennut halusivat kurkkia ulos ja avasinkin oven suojusta kun kävelimme kotiin, jotta lapset saivat katsella avaraa maailmaa.

Tällä viikolla olen myös saanut petikavereita ja varsinkin Hamilton ja Harley nukkuvat mielellään vieressä. Yhtenä iltana luin kirjaa sängyssä ja pennut touhusivat ympärillä. Yhtäkkiä tunsin, että joku nuoli päätäni hiusrajasta ja kun käännyin katsomaan, Harley pärähti kehräämään mielissään uudesta keksinnöstään. Harley-pojalla tuntuu siis olevan sama tapa kuin edesmenneellä Hissulla, joka oli todella innokas pesemään ihmisten hiuksia, jopa niin innokas, että jouduin varoittamaan ensikertalaisia vierailijoita, että Hissu ei hyökkää tassuilla päänahkaan ilkeyttään vaan se haluaa pitää pään pesua varten paikallaan. Pennut ovat myös kovia nuolemaan ihoa, varsinkin, jos se on hikinen.

Parveke vallattiin tällä viikolla ja siellä onkin riittänyt tutkittavaa. Tomaatintaimet ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa, mutta kiipeilypuu on varsinkin ollut pentujen kovassa käytössä.

Hexy Suloinen pikku Hexy poseeraa parvekkeen kiipeilypuussa. Hexy on tämän pentueen "huippumalli", se osuu jatkuvasti kameran eteen ja onnistuu kuvissa hyvin. Kuva on otettu illalla, kun aurinko on siirtynyt pois ja sininen valo saa Hexyn värin näyttämään hyvin kylmältä.

Hyacint Hyacintin parveketouhuja muutama päivä myöhemmin aamupäivän auringossa. Tuolilla pennun takana näkyvät tomaattien tukikepit, joita ei vielä tarvita, mutta Hyacint on ne tarkastanut.

Harley Sisäleikkejäkin toki harrastetaan, tässä Harley täydessä vauhdissa rahin kanssa. Harley käy mielellään kasvattajan tyynyn viereen nukkumaan iltaisin.

Hamilton Hamilton pisti paremmaksi ja nukahti keskelle tyynyä. Onneksi nuoriherra suostui siirtymään hieman sivummalle, että kasvattajakin sai päänsä samalle tyynylle. Hamilton alkaa kehrätä heti kun siihen koskettaa.

Henley Henley on vauhdissa Lulun palkintolelun kanssa. Vieterin päässä keikkuva hiiri on sopiva nyrkkeilypallo pennuille ja kyllä sillä leikitäänkin, jokainen huitaisee sitä ohimennessään ja joskus pitää pysähtyä oikein nyrkkeilemään.

Harley ja Hyacint Henleylle on tyypillistä nukkua selällään jalat levällään, kuten tässä. Hyacint on sen oikealla puolella ja Hyacintin vieressä Hamilton. 

pennut Tässä vielä koko poppoo eilisiltana. Vasemmalta Harley, Hexy, Henley, Hamilton ja Hyacint.

21.5.2011

Pennut ovat valloittaneet koko asunnon käyttöönsä. Kaikkea tutkitaan ja kokeillaan ja kukkapöydällä on kastelukannu ollut nurin ja vedet lattialla, onneksi olin paikalla kuivaamassa lattian saman tien ja opin myös olemaan jättämättä täyttä kastelukannua esille. Verhoissa kiipeillään, niin olohuoneen verhoissa kuin suihkuverhossakin, ja myös keittiön pöydälle on jo päästy kiipeämään. Pennut ovat oppineet juoksemaan makuuhuoneeseen, kun kutsun niitä syömään, joten joukkojen kokoaminen aamulla töihin lähtiessä ja illalla nukkumaan mennessä käy jo helposti.

Punnitseminen on meillä aikamoinen sirkusnumero, ei siksi, että pentuja olisi vaikea saada vaakaan vaan siksi, että niitä ei saa pois vaakakupista! Kun yhden punnitsee ja nostaa seuraavan vuorollaan vaa'alle, ensimmäinen tunkee kaverin kanssa vaakakuppiin yhtaikaa ja seuraavatkin pyrkivät samaan leikkiin mukaan. Koko porukan punnitseminen vaatii aikaa ja kulloinkin innokkaimman punnittavan nostamista syliin, jotta jokaiselle saadaan oikea lukema. Isot pojat Hamilton ja Harley painavat jo yli kilon ja Henleykin pääsee samaan ensimmäiseen rokotukseen mennessä, tytöt ovat vähän jäljessä mutta edelleen kooltaan hyvin tasaisina.

Hexy Hexy on päässyt vaakaan ja sisko odottaa vuoroaan. Kuva on otettu muutama päivä sitten, kun Hexyn paino oli vielä alle 800 g.

Hyacint Sitten tuli Hyacintin vuoro ja vaakakuppi oli paras nostaa lattialle. Kuppi on pennuille sopivan kokoinen makailupaikka ja suosittu se onkin.

Henley Loppuun vielä Henleyn tyylinäyte vaakakupissa iltapäivän auringossa.

Maanantaiaamuna olin lähdössä töihin hyvissä ajoin, kun pentujen kanssa seurustelukin tuli ensimmäistä kertaa hoidettua aamutoimien lomassa. Kaikki oli valmista ja vein pentujen ruuan makuuhuoneeseen, kun huomasin, että pentuja tulikin syömään vain neljä. Henley puuttui ja aloin etsiskellä sitä, mutta poika oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Lopulta jouduin etsimään pentua kolme varttia, enkä todellakaan asu valtavassa asunnossa, pentu vain oli onnistunut löytämään hyvän piilon. Henley löytyi lopulta keskimmäisen kirjahyllyn alimman hyllyn kirjojen takaa nukkumasta. Kun en enää muuta keksinyt ja aloin purkaa kirjoja hyllystä, niiden takaa nousi pieni uninen pää. Mitään ei voi pentujen kanssa eläessä suunnitella kovin varmasti, kun pikku touhuajat muuttavat aikataulut hetkessä aivan uuteen uskoon.

Lulu on alkanut hoitaa pentuja ja se istuu usein lapsenvahtina nyt kun pennut ovat liikkeellä. Essu saa hetken hengähtää, kun sisko ottaa osan hoitovastuusta. Tosin Lulu ei ole yhtä kärsivällinen pentujen kanssa kuin emo, mutta tarkkaan se pitää lasten puuhia silmällä. Silmukin seurailee pentujen tekemisiä, mutta ei ole alkanut sen enempää niitä hoitaa. Loitsu pysyttelee matkan päässä pennuista kiipeilytelineen mökissä tai parvekkeella. Sekin katselee mielellään pentujen puuhia korkeuksistaan, mutta ei halua tehdä lähempää tuttavuutta pikkuisten kanssa.

Hyacint Tämän aamun poseerauksista ensimmäisenä on Hyacintin mietiskelevä katse kaiutinkaapin päällä. Välillä on hyvä ottaa yleissilmäys huoneen tapahtumiin, että voi sitten liittyä mukaan kiinnostavaan toimintaan, olipa se sitten painia, lelujen höykytystä tai kukkien hoitoa.

Hexy Hexy on selättänyt Lulun suosikkilelun, sirkuttavan hiiren.

Hamilton Hamilton ottaa kunnon otteen vieterin päässä keikkuvasta hiirestä. Iso poika leikkii miehekkäästi.

Harley Harleyn hiirenhöykytys jäi, kun nojatuolin alla näkyi jotain kiinnostavampaa...

Harley ja Henley ...velipoika Henleyhän siellä väijyi ja hyppäsi komealla banzai-loikalla Harleyn kimppuun.

Hexy Tällä välin Hexy löysi itsestään orastavan hortonomin. Kukkien hoitaminen on kasvattajan mielestä vähän toisenlaista puuhaa, mutta Hexy vasta opettelee.

Henley Onnistuneen väijytyksen jälkeen Henley poseeraa olohuoneen isossa kiipeilytelineessa ja näyttää kovin tyytyväiseltä itseensä.

14.5.2011

Lauantaipäivän kunniaksi pennut päättivät tänään lähteä tutkimaan maailmaa ja telmivät itsensä väsyksiin eteisessä ja kylppärissä. Eteisen poikki viritetystä pentuesteestä huolimatta isot pojat Hamilton ja Harley jatkoivat matkaa myös olohuoneen puolelle, mikä sai vanhapiikatäti Loitsun siirtymään kiireesti kirjahyllyn päälle, missä se ei joudu nenätysten pelottavien pikkuisten kanssa. Silmu-mummo ja Lulu-täti toimivat kuten aikaisemminkin pentujen kanssa, ensin nuuhkittiin ja sitten tassulla vähän läimäytettiin. Hexy esitti komean pulloharjaimitaation tavatessaan sukulaisiaan ensi kertaa nenätysten ja pörhisteli innoissaan vielä tapaamisen jälkeenkin. Olen aina vähän kadehtinut kasvattajia, joiden muut naaraat alkavat heti hoitaa pentuja, meillä kuvio menee niin, että ensin hutkaistaan, sitten ollaan muutama viikko välinpitämättömiä ja sitten lopulta hoivataan. Essu pysytteli pentujensa lähellä ja suhtautui kärttyisiin siskoonsa ja emoonsa rauhallisesti.

Lihan syömisen idea on vihdoin auennut pennuille. Ensimmäisenä emon kupilla yritti käydä Hexy ja muutamaa päivää myöhemmin se ottikin Essun kupista ison lihapalan, vaikka omassa kupissa oli samaa evästä pieneksi leikattuna. Hexy pureskeli sisukkaasti ja lihapala siirtyi suupielestä toiseen kuin purkka, kunnes lopulta pelkäsin sen tukehtuvan siihen ja otin palan sen suusta. Hexy marssi takaisin kupille, otti saman palan suuhunsa ja puri sen päättäväisesti kahtia, jotta sai nielaistua palat. Tämä tapahtui penturuoka-annoksen syömisen jälkeen, joten lihapalasta selvittyään Hexy kiipesi kiipeilytelineen pataan ja sammui melkein suorilta jaloiltaan maha aivan pullollaan. Muutkin ovat alkaneet maistella lihaa ja Hexyn ja Hamiltonin olen nähnyt myös kuivamuonakupilla, joten ruokailu alkaa jo sujua hyvin.

Tyttöpennun varannut pariskunta päätyi lopulta pitkän mietinnän jälkeen Hexyyn, joka siis muuttaa Espooseen ja tulee Surokin kesänäyttelyyn sunnuntaina. Pennuista vapaana on edelleen pojista tässä vaiheessa lupaavin Henley ja Hyacintille on haussa sijoituskoti mielellään pääkaupunkiseudulta.

Henley ja Hexy
Henley ja Hexy poseeraavat kauniisti. Henleyn ruskea väri on lämmin, Hexyn taas vähän kylmempi. Kynsienleikkuu sujui Henleyn kanssa todella hienosti, muut panivat ensimmäisellä kerralla enemmän tai vähemmän hanttiin.

Hexy ja Hyacint Tässä Hexy poseeraa etualalla siskonsa Hyacintin kanssa. Tytöt ovat kooltaan hyvin tasaisia, Henley on omassa sarjassaan ja isot pojat Harley ja Hamilton kaukana muiden edellä.

pennut
Samassa padassa pysytään edelleen. Pennut vasemmalta ovat Harley, Hyacint, Hexy ja Hamilton. Neljä sopii vielä kohtuullisen mukavasti, mutta viides putoaa jo reunan yli.

Hexy
Hexy pääsi kiipeämään sängylle ja yrittää reteästi haastaa emon painiin. Hexy pörhisteli ja varvisteli mummon edessä ja jatkoi pörhistelyä vielä sängylläkin.

Hamilton
Hamiltonin alkuun kovasti raidoilta näyttäneet kuviot alkavat katkeilla täpliksi. Tämä poika on pentueen suurin eikä kilon maaginen raja ole enää kaukana. Hamilton lähti pennuista viimeisenä liikkeelle ja alkoi viimeisenä syödä kunnolla, mutta vauhtiin päästyään on todella nokkela ja vauhdikas poika ja sen ilme on aivan lumoava.

Henley
Loppuun vielä kuva rennosta Henleystä, joka näyttää tässä vaiheessa oikein lupaavalta ja kauniilta pikkukollilta.

7.5.2011

Meillä eletään nyt viimeisiä hetkiä, kun pennut pysyvät makuuhuoneessa. Niillä riittää vauhtia ja virtaa ja viisi pientä tutkimusmatkailijaa saa kasvattajan työpäivän aikana huoneessa aikaan aikamoisen hävityksen kauhistuksen. Matosta sängyn vieressä luovuin jo, koska siihen oli päivittäin tehty pieniä tassunjälkipainatuksia ruualla ja Essu viimeisteli lastensa taiteelliset saavutukset kääntämällä matonreunan ruokakuppiin. Valkoista mattoa olisi saanut pestä muutaman päivän välein, joten nyt ollaan ilman. Pesälaatikkokin saa pian lähteä, koska pennut eivät enää nuku siellä.

Ensimmäisenä kiipeilytelineeseen pääsi kapuamaan Hexy. Se näytti itsekin hämmästyneeltä suorituksestaan, mutta kun nostin sen alas, se kiipesi heti takaisin, joten ilmeisesti padassa oli kivaa. Hexy kiipesi fiksusti vinoa jalkaa ylös, mutta kun pojat yrittivät seurata perässä, pikku neropatit päättivät kiivetä telineen jalkojen välistä, jolloin pää otti padan pohjaan ja matka tyssäsi siihen. Alastulo on jälleen se vaikeampi juttu, mutta kun lattialla on turvatyynyt, pennut voivat opetella laskeutumista eikä putoaminen ole vaarallista. Harley on toinen, joka kiipeää jo tottuneesti telineen päälle, muita en ole vielä siellä nähnyt.

Syöminen sujuu jo hyvin. Kun laitan ruokalautasen lattialle, kaikki pennut kerääntyvät syömään, mikä tuntuu kaiken alkuvaiheen sormilla tarjoilun ja suusta pudotettujen kokkareiden jälkeen todella palkitsevalta. Kaikki penturuuat kelpaavat hyvin, mutta todellinen suosikki oli jälleen kerran raaka sei, se katosi parempiin suihin todella vauhdikkaasti. Myöskään kermaviili ei lautasella kauaa vanhene, mutta lihan syömistä täytyy vielä vähän harjoitella.

Torstai-iltana kaivelin Lulun papereita esiin sängyllä istuen kun Harley yhtäkkiä pomppi sängyllä viereeni. Se oli ilmeisesti kiivennyt sängyn ja seinän välistä päiväpeiton reunaa pitkin ja hyppeli innoissaan pitkin sänkyä häntä pörhössä. Vahingosta viisastuneena olen nostanut päiväpeiton reunan ylös, mutta eilen Hamilton keksi vaihtoehtoisen reitin, se kiipeää pesälaatikon reunalta yöpöydän alatasolle ja kurkottaa sieltä otteen petivaatteista ja sitten vetää itsensä sängylle kuin kilpavoimistelija. Tässä on toinen syy pesälaatikosta luopumiseen, pennut eivät osaa vielä hypätä alas vaan putoavat mukkelis makkelis. Lisäksi häiriintymättömät yöunet olisivat kasvattajan toiveissa niin kauan kuin mahdollista ja viisi sängyssä riehuvaa pentua pitävät hereillä! Hamilton yrittää myös hypätä lattialta sängyn reunalle, vielä se ei ole saanut kunnon otetta, mutta ei siihen enää kauan mene.
Harley Harley poseeraa pienen kiipeilytelineen päällä. Kuva on otettu (vähässä) luonnonvalossa, joten värit ovat vähän haaleat.

Hamilton Hamilton on kiivennyt yöpöydän alatasolle ja matka on kohti sänkyä. Tämä iso poika lähti viimeisenä liikkeelle, mutta on ensimmäisenä löytänyt reitin, jota pitkin pääsee kiipeämään sängylle.

Hexy Hexy puolestaan oppi ensimmäisenä kiipeämään kiipeilytelineen päälle, kevyt ja ketterä kun on. Hexy on ihana pieni sylikissa ja kova tyttö suukottelemaan.

Hyacint Hyacint tekee selvää talouspaperirullasta. Tämä pikkuinen neiti on ilmoitettu Surokin kesänäyttelyyn.

Henley Henley poseeraa kasvattajan erikoispalkintojen päällä. Poika on kova syömään ja todella kauniin värinen. Kropaltaan se on pojista lyhyin ja kompaktein ja kova seurustelemaan, kuten koko pentue.

pennut Näin innokkaasti meillä jo syödään, vaikka Hyacint onkin jo lopettanut ja peruuttanut muutaman askeleen. Emon liharuuat ovat saaneet olla muuten rauhassa, mutta eilisiltana Hexy yritti vähän maistella Essun eväitä, totesi palat liian hankaliksi pureskella ja siirtyi sisarusten seuraan penturuuan ääreen.

Hexy ja Harley Hexy ja Harley poseeraavat somasti hurjan painisession päätteeksi.

pojat pojat pennut
Loppuun vielä muutama actionkuva pennuista täydessä vauhdissa. Kahdessa vasemmanpuoleisessa kuvassa ovat pojat ja oikealla koko porukka. Oikeanpuoleisessa kuvassa Hamilton on siirtynyt tyttöjen joukkueeseen vasemmalle ja jättänyt Henleyn ja Harleyn mittelemään keskenään.

30.4.2011

Tällä viikolla pennut ovat alkaneet liikkua koko makuuhuoneessa, syödä ja käydä hiekkalaatikolla. Pääsiäismaanantaiaamuna heräsin sopivasti näkemään, kun Hexy ja Hamilton kiipesivät pesälaatikon reunan yli ensimmäistä kertaa ja sen jälkeen pikku vintiöitä ei ole mikään pidellyt. Muutaman päivän päästä pennut jo tekivät seinäkiipeilyharjoituksia pesälaatikossa, niin sisä- kuin ulkopuolellakin, eli laatikosta kiivetään pois vaikka korkeamman seinän yli. Pennut ovat myös keksineet laatikon ja seinän väliin jäävän kapean tilan ja nukkuvat siellä ahtaasti päällekkäin päiväunia. On hauska näky, kun kotiin tullessani pesälaatikko on tyhjä ja hetken kuluttua pieniä päitä putkahtelee näkyviin laatikon takaa. Pennut lähtevät heti liikkeelle ihmisen äänen kuullessaan ja tulla piipertävät luo.

Kun kulkeminen alkoi sujua, aloitettiin syömisharjoitukset. Ensimmäisenä päivänä ruoka maistui Henleylle ja Hyacintille, mutta ei juuri muille. Kolmantena päivänä kaikki muut jo söivät itse lautaselta paitsi Hamilton, joka on edelleen pennuista suurin. Joka pentueeseen näköjään mahtuu yksi puupääpoika, jonka mielestä maito on ainoaa oikeaa kissan ruokaa ja joka vastustaa syömistä viimeiseen asti. Edellisissä pentueissa tällaisia sankareita ovat olleet erityisesti Eikka (Escamillo) ja Voitto (Ganador). Eilen kuitenkin Hamiltonkin suostui maistelemaan ruokaa kasvattajan sormenpäästä itse, tähän asti olen avannut sen suun ja ujuttanut pieniä maistiaisia sisään. Hamilton antoi puolestaan ensimmäisenä täydellisen työnäytteen hiekkalaatikolla, se kaivoi kuopan, teki tarpeensa ja peitti tekosensa kuin vanha konkari.

Pojat Hamilton on poistumassa hiekkalaatikosta onnistuneen suorituksen jälkeen. Harley ottaa veljensä vastaan ja Henley antaa sivustatukea.

Harley Harley tutkii kirjoituspöydän alustaa. Tällä pojalla on valtavat silmät ja korvat! Harley syö jo reippaasti ja se on tällä hetkellä pentueen toiseksi painavin ja ottaa Hamiltonin pian kiinni, ellei tälle ala ruoka maistua.

Hexy Suloinen pikkuneiti Hexy kiipesi laatikkoon korkean reunan yli, mätkähti emon päälle ja hetken Essun päätä taputeltuaan pysähtyi poseeraamaan. Hexy on rauhallinen ja harkitsevainen pikkuneiti, jonka suosikkiruoka toistaiseksi on kermaviili.

Henley Henleyn ruskea väri on ihanan lämmin. Tälle pojalle ruoka maistuu hyvin ja virtaa riittää hurjiin taisteluleikkeihin. Myös Henley on antanut vakuuttavan näytön hiekkalaatikon käyttötaidoistaan.

23.4.2011

Nyt on myös Harley varattu, se muuttaa Kallioon kaksilapsisen perheen sydämenvaltaajaksi. Pojista on siis vielä vapaana Henley ja tytöistä mahdollisesti toinen.

Pennut ovat jo jalkautuneet pesälaatikosta, vähän vaihtelevasti tosin. Ensimmäisenä ulos kiipesi maanantaiaamuna eli alle kolmeviikkoisena Hyacint, joka on pennuista kevyin ja ilmeisesti myös ketterin. Se kulkee jo helposti sisään ja ulos ja aiheuttaa Essulle päänvaivaa, kun emon pitäisi olla kahdessa paikassa yhtaikaa. Essu yrittääkin kutsua muitakin lapsiaan ulos pesälaatikosta, mutta toistaiseksi vain pojat Henley ja Harley ovat sen tehneet. Hexy kurkkii innolla reunan yli, mutta iso poika Hamilton ei ole kiinnostunut ulkomaailmasta vaan se pötköttelee tyytyväisenä aloillaan ja tankkaa aina kun siihen on tilaisuus.

Pennut saivat tänään ensimmäisen matolääkkeen ja Essu sai omansa samaan aikaan. Essu on todella helppo madotettava ja pennutkin ainakin vielä, mutta ilmeistä päätellen lääke oli tosi pahaa!

Hamilton Hamiltonille on pesälaatikko riittänyt toistaiseksi vallan mainiosti ja hyvinhän se paino nousee, kun ei turhia jumppaa ja hötkyile. Hamiltonin takana lepäilee Henley.

Hexy Hexy on toinen, joka ei vielä ole punnertanut laatikon reunan yli tutkimaan ulkomaailmaa, vaikka kurkkiikin jo innokkaasti reunan yli. Pennut ovat siinä iässä, että korvat kasvavat yhtäkkiä tosi komeiksi!

Henley Henley on juuri herännyt päiväunilta. Joku sisaruksista onnistui sotkemaan pienen nokareen matolääkettä pojan otsaan, niin pienen, että huomasin sen vasta tästä kuvasta. Henley on käynyt pesälaatikon ulkopuolella muutaman kerran.

Harley Harley tutkii pyyhkeistä rakennettua kynnystä, jonka päältä on helppo kiivetä takaisin pesään. Tämä poika on ulkoillut reippaasti ja rohkeasti.

Hyacint Hyacint mennä viipottaa jo pitkiäkin matkoja sängyn alle ja emon ruokakuppia tutkimaan. Se on reipas tyttö, joka ei häkelly, vaikka emo jättää sen ja menee pesään muiden pentujen luo. Hyacint tepastelee kaukaakin ojennetun käden luo ja kehrää tullessaan.

Hyacint ja Harley Loppuun vielä kuva sisaruksista tutkimusretkellä. Vasemmalla on Hyacint ja oikealla Harley. Leluhiirtä on nuuhkittu, mutta vielä se ei sen enempää kiinnosta.

17.4.2011

Hamilton varattiin eilen, se muuttaa Karjaalle Casimirrin Desperadon omistajien seuraavaksi kissaksi. Desperado eli Alien lopetettiin viime kesänä kunnioitettavassa 18 vuoden iässä ja sen omistajat ovat siitä asti miettineet uuden kissan hankkimista. Jokin johdatus heitä ohjasi, koska Seija soitti minulle neljä päivää Essun pentujen syntymän jälkeen ja kysyi, koska olisi seuraavan kerran pentuja tulossa. Hän ei ollut käynyt kotisivuilla katsomassa tilannetta vaan päätti soittaa ja eilen hän sitten tuli miehensä Kjellin kanssa pentuja katsomaan. Oli todella kiva tavata vanhoja tuttuja pitkästä aikaa ja varsinkin näin mukavissa merkeissä! Hamilton siis muuttaa heidän kissakseen juhannuksen alla, mutta tulee kuukautta myöhemmin takaisin hoitoon omistajien lomamatkan ajaksi, kasvatuskoti on kuitenkin pikkupennulle tuttu paikka eikä muutoksia näin tule liikaa lyhyessä ajassa.

pennut Harley ja Hyacint malttoivat poseerata hetken painimisen lomassa. Pentujen korvat ovat vielä hieman lurpallaan, mutta niitä osataan jo liikutella eteen ja taakse ja näin ilmeet alkavat erottua paremmin.

pojat Pojat sen sijaan eivät malttaneet rauhoittua kameran alla vaan mellastivat kuin pöhköt, makuullaan tosin edelleen. Vasemmalla suu auki potkiskelee Harley ja sen vieressä Henley on juuri kääntymässä aloittaakseen uuden painituokion. Pennut myös järsivät toisiaan innokkaasti hampaattomalla suullaan.

Henley Henley on juuttunut selälleen veljen ja seinän väliin ja yrittää vimmatusti päästä kierähtämään jaloilleen. Tässä asennossa pennut viettävät tosi paljon aikaa!

Hyacint Loppuun vielä Kjell Gustafssonin eilen ottama kuva Hyacintistä antamaan käsitystä siitä, miten pieniä pennut vielä ovat.

13.4.2011

Viikon aikana pennut ovat kasvaneet valtavasti ja oppineet jotakuinkin istumaan ja muutama jopa kävelee pari askelta, ennenkuin kellahtaa nurin. Kaikilla on kauniit suuret silmät ja pennut tuijottelevat itseään ja toisiaan keskittyneesti, samoin pesälaatikon vieressä istujaa tuijotetaan totisena. Masut ovat edelleen pulleita eli evästä riittää ja pennut kellahtavat välittömästi esittelemään muotojaan, kun niitä silittää. Kun pentu kellahtaa selälleen, sen on vaikea päästä jaloilleen pullean mahan takia. Pennut myös yrittävät pestä itseään, mutta kun kaulaa ei juuri vielä ole, pieni kieli ei yletä pesemään kuin tassuja.

Toinen tytöistä on varattu, mutta joudumme vähän miettimään, kumpiko muuttaa Espooseen. Jompikumpi tyttö olisi saatava jalostuskissaksi, mutta onneksi päätöstä ei tarvitse tehdä vielä kaksiviikkoisista pennuista.

Harley Harleyn silmät ovat todella kaukana toisistaan kuten isoisä Tokaillakin ja ilme on kaunis. Poika on tällä hetkellä pennuista toiseksi suurin, ei ihme siis, etteivät jalat aivan kanna.

Henley Charmantti pikkumies Henley poseeraa istuallaan. Tämä poika on ihanan lämpimän värinen ja kaunis on senkin ilme. Henley sai nimensä muusikko Don Henleyn mukaan ja vasta nimet päätettyäni huomasin, että Don Henley on yksi Desperado-kappaleen tekijöistä. D-pentueen pojista toinen taas sai aikoineen nimensä tämän biisin mukaan, joten näin pentueiden välillä on linkki.

Hamilton Hamilton on pennuista selvästi suurin. Se on hyväntuulinen kaveri, joka ei pienistä hermostu ja pötköttelee rennosti muiden touhuja tarkkaillen.

Hexy Hexy on tytöistä suurempi. Sen kontrasti on parempi, mutta väri kylmempi kuin siskolla ja selkäraidat ovat edelleen komeat. Hexy muistuttaa pottunokkineen paljon Essua pienenä.

Hyacint Hyacint taas on kuin ilmetty Lulu pienenä. Pikkuneiti on todella karismaattinen ja myös kova tyttö seurustelemaan. Pahoin pelkään, että tämä neiti tulee kieputtamaan kasvattajan pikku tassunsa ympärille!

pennut pennut
Ensin ipanat riehuivat, painivat ja mekastivat... sitten ne nukahtivat näin hienoon muodostelmaan.

6.4.2011

Pennut täyttävät tänään viikon ja kaikki ovat jo reilusti tuplanneet syntymäpainonsa. Silmät avat alkaneet aueta ja pennut ottavat kontaktia toisiinsa ja kasvattajaan. Pienten kissahenkilöiden persoonatkin alkavat vähitellen erottua toisistaan, vaikka kovin vauhdikkaaseen toimintaan pikku paksukaiset eivät vielä pystykään. Tytöistä toinen, tabbyn näköinen Hexy, on oikea dramaattinen sopraano. Kun sen nostaa pesälaatikosta, se kiljuu kimeästi ja saa emon huolestuneena vilkuilemaan perään, vaikka Essu muuten antaakin käsitellä pentuja aivan kunnolla. Pojista verbaalisin tässä vaiheessa on Hamilton, joka päästelee myös melkoisia piipityksiä käsiteltäessä. Muut kolme ovat ilmaisussaan hillitympiä.

Tässä vaiheessa kuvaaminen on hankalaa herkkien silmien takia, joten lisään tähän muutaman nukkumakuvan.

Hexy Pikkuneiti Hexy unten mailla. Kuten pulleasta mahasta näkyy, Essulla riittää maitoa! Silloin harvoin, kun kaikki pennut ovat yhtaikaa irti nisästä, Essu kiirehtii ruokakupille tankkaamaan ja palaa sitten kiireesti vauvojen luo.

tytöt Tytöt nukkuvat kylki kyljessä ja Hamilton niiden vieressä. Hyacint on löytänyt omat tassunsa ja imeskelee niitä usein, se saattaa maata pitkät ajat selällään tassujaan tutkien. Kävelyä kaikki viisi treenaavat kovasti ja kyllä se vielä harjoitusta vaatiikin, niin on tutisevaa pikkuisten meno viikon iässä.

1.4.2011

Casimirrin H-pentue syntyi tarkalleen laskettuna päivänä 30.3.2011. Pentuja on viisi, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Kaikki pennut ovat ruskeatäplikkäitä, vaikkakin varsinkin toinen tytöistä on perinyt kuviota molemmilta vanhemmiltaan. Se on kyljistään muuten täplikäs, mutta sillä on tabbyn bullseye ja komeat selkäraidat. Pennut olivat selvästi suurempia kuin Essun edelliset pennut, syntymäpainot vaihtelivat 91 ja 105 gramman välillä.

Synnytys meni jälleen joutuisasti, vaikka alkuvaihe kestikin ja valvoin Essun kanssa koko tiistain ja keskiviikon välisen yön. Ensimmäinen ja toinen pentu syntyivät tunnin välein ja ehdin siinä välissä laittaa Iiron innokkaasti viestiä odottavalle kotiväelle tiedon ensimmäisen pennun syntymästä. Sen jälkeen tahti kiihtyi ja seuraavat puolitoista tuntia pentuja tuli kuin niitä kuuluisia plussapalloja, Essu ponnisti makuulla muutaman kerran, nosti häntää ja taas oli uusi vauva maailmassa. Apua Essu tarvitsi vain viimeisen kanssa, silloin se oli ymmärrettävästi jo väsynyt eikä alkanut auttaa kalvopussin sisällä nyrkkeillyttä pentua, joten kätilö pääsi rikkomaan kalvot, kuivaamaan pennun ja katkaisemaan napanuoran.

Pennut ovat siis hieman yllättäen kaikki täplikkäitä. Olisin odottanut Essun tekevän edes yhden mustan pennun, kun isänkin takana on yksivärisiä kissoja, mutta hyvä näin. Casimirrin pentueiden värisuora sai näin jatkoa, Essu itse on ainut pentueessaan erivärinen eli ruskeatabbyjen joukossa musta. Lulun pennut olivat kaikki ruskeatabbyjä ja Essun ensimmäinen pentue kokonaan hopeatabby. Alkuun viisi samanväristä pientä kansalaista tuottaa kasvattajalle hieman päänvaivaa, kun ne kuitenkin täytyy jotenkin erottaa toisistaan painon seuraamista varten. Lisäksi keskiviikkona Essu vahti vastasyntyneitä lapsiaan kuin haukka, sain suurella vaivalla suostuteltua sen antamaan vauvat punnittaviksi, mutta hännän alle pääsin tarkistuslaskentaa suorittamaan vasta syntymäpäivän iltana. Nyt kuitenkin tilannetta helpottaa se, että pentuja on kumpaakin sukupuolta ja lisäksi pojat on helppo erottaa toisistaan värin ja kuvion perusteella.

Pennut ovat nyt kahden vuorokauden ikäisiä ja painot nousevat hyvin eli Essu on yhtä tunnollinen emo kuin edelliselläkin kerralla.

pennut Sisko ja sen veli ruokalevolla. Etumaisena on tyttö, jonka kylki näyttää selkäraitoineen melkeinpä tabbylta. On jännä nähdä, miten kuvio kehittyy!

pentu Yksi vauvoista nukkuu emon häntä peittonaan. Pikkuruiset, uutuuttaan kiiltävät polkuanturat ovat aivan vastustamattomat.

pentu Pennuilla on sievät pyöreät päät ja leveät nenänvarret. Ruskea väri on kaikilla päässä ja selässä lämmin, muutaman kyljet ovat tällä hetkellä vähän kylmemmät. Raidalta tässä näyttävä kuvio katkeaa mitä todennäköisimmin täpliksi pennun kasvaessa.

pentu Vielä pennut eivät tee juuri muuta kuin syövät ja nukkuvat, mutta niitäkin toimintoja voisi katsella vaikka kuinka kauan, niin suloisia pikkuiset ovat.Pennut

Pennut vuorokauden ikäisinä. Täpliä riittää ja ruskea väri näyttää lämpimältä.

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti