Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 


Kuutuulen Fiksu EUR n 24


syntynyt 14.7.2002 - 6.1.2019

sukutaulu
näyttelyt


loitsu

Loitsu muutti meille Kuutuulen kissalasta syksyllä 2002. Olin lyhyen ajan sisään menettänyt Sirun ja Justuksen sekä koirani Ronjan, joten koti alkoi olla aivan liian hiljainen. Etsin ruskeaa naarasta, manxia tai eurooppalaista, mutta pentuja ei tuntunut olevan. Lopulta Pirjo Toivonen-Helokankaalle syntyi kesällä pentue, josta sain varata Loitsun. 

Loitsu on komea kastraattinaaras, jonka ruskea väri on lämmin, täplät suuria ja kontrasti hyvä. Hännänpäässä on kuitenkin pieni knikki ja vatsassa värivirhe, joten näyttelyuraa Loitsu ei ole päässyt tekemään. Se kävi tosin kaksi kertaa näyttelyssä alle 10 kuukauden ikäisenä ja kerran kastraattiluokassa, jolloin se sai CAP:n. Loitsu oli myös kahdessa kolmesta näyttelystään mukana TP-valinnassa, joten kaunis tyttö se on. Valitettavasti värivirhe on kasvanut kissan kasvaessa ja nykyisin Loitsu elelee kotikissana.

Luonteeltaan Loitsu on pidättyväinen ja haluaa pitää pientä välimatkaa muihin kissoihin. Se on kiltti ja tavattoman helppo käsiteltävä ja iän myötä se uskaltaa jo tulla tervehtimään vieraitakin, tosin mielellään matkan päästä. Loitsu ei erityisemmin pidä syliin nostamisesta ja on nimensä mukaisesti niin fiksu, että jos sitä lähestyy tyhjin käsin, se menee kauemmaksi, ettei joudu syliin. Jos taas pitelee jotain toisessa kädessään, Loitsu tulee puskemaan ja tervehtimään, se on ilmeisesti aivan oikein päätellyt, että niin ison kissan nostamiseen tarvitaan molemmat kädet.

Loitsun lempileikki on rutistetun paperipallon heittely sängyllä, se tekee valtavia loikkia pyydystääkseen paperin jo ilmassa ja suorastaan lentää saaliinsa perässä. Valitettavasti vain perheen nuorempikin väki haluaa yhtyä leikkiin ja silloin Loitsu poistuu paikalta, se ei suostu leikkimään yhdessä muiden kanssa. Lasitetulla parvekkeella Loitsu viihtyy hyvin ja suorittaa liikennelaskentaa kiipeilypuussaan.

loitsu

Loitsu rentoutuu n. 4 kk:n ikäisenä. Tyynyssä lukee "Paras ystäväni".

loitsu

Lasitetulla parvekkeella on mukava paistatella päivää.

loitsu

Yksi Loitsun lempipaikoista on kirjahyllyn päällä.

loitsu

Pyörivän tuolin selkänojalla kaverit eivät tunge liian lähelle.

loitsu

 

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti