Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 
 


IC Casimirrin Hyacint EUR n 24

syntynyt 30.3.2011

sukutaulu
näyttelyt

Lempi

Essun toiseen pentueeseen syntyi viisi ruskeatäplikästä pentua, joista kaksi oli tyttöjä. Päätin jo pian pentujen synnyttyä pitää itselläni Hyacintin, joka sai kutsumanimekseen Lempi. Ajatuksena oli löytää sille sijoituskoti, mutta lopulta sisarusten muutettua omiin koteihinsa totesin, että pentu voi hyvin jäädä meille asumaan.

Lempi on väriltään suhteellisen lämmin ja sillä on suuret kauniit täplät. Koko pentue peri emoltaan pottunokan, Lempikin on vähän pitkänenäinen ja vastaavasti leuka näyttää luisulta, mutta Essun oma profiili korjautui ajan myötä ja toivon näin käyvän Lempillekin. Luonteeltaan tyttö on rohkea ja reipas kuten äitinsä ja isältä toivottavasti tulee hieman enemmän järkevyyttä kuin emolla oli saman ikäisenä. Lempi oli pentuna suurehko kooltaan, mutta aikuisena ruoka ei maistu yhtä hyvin.

Äitinsä tapaan Lempi on erittäin älykäs kissa. Essulle hankitun älypelin se oppi äitinsä perässä saman tien ja jopa auttoi Essua alussa herkkujen tavoittamisessa. Pikkutyttönä Lempi harrasti kaikenlaista vähemmän toivottavaa, se esim. tuhosi vanhan rakkaan keltaisen paiväpeittoni livahtaen sängylle aina pedatessani ja kun heitin peittoa sängyn ylle, Lempi tarttui kiinni vuoriin ja peiton alta kuului ikävää rutinaa vuorikankaan revetessä aina vain lisää. Petaaminen ilman Lempin apua ei onnistunut ovea sulkematta, koska tämä leikki oli pienen tytön mielestä yksi hauskimmista ja mikä parasta, se toistuu joka päivä.

Lempin näyttelyura alkoi Surokin näyttelyssä 30.7. eli samana päivänä kuin neiti täytti 4 kuukautta. Ensimmäisissä näyttelyissään Lempi on käyttäytyi yhtä rohkeasti kuin kotonakin ja sai paljon kauniita kommentteja tuomareilta. Teini-iässä neitiin hiipi pieni epävarmuus ja koska Lempi uskaltaa kertoa mielipiteensä ääneen, jäimme nuorena saavutetun IC-tittelin jälkeen näyttelytauolle odottelemaan neidin aikuistumista.

lempi

Lempin poseeraus 24 vuorokauden ikäisenä.

lempi

Tässä kuvassa ikää on 11 viikkoa. Lempi viihtyy hyvin parvekkeella kuten aikuisetkin ja nukkuu usein päiväunetkin ulkona.

lempi

Lempin lepohetki hellepäivänä, ikää on 14 viikkoa.

Lempi

Pienenä tyttönä Lempi oli vajaan viikon hoidossa siskonsa Hexyn kodissa, kun olin kesälomareissulla. Sari Ilvonen kuvasi Lempin näin tyylikkäissä egyptiläistunnelmissa.

Lempi

Uninen pikku-Lempi oli vielä 7 kk:n iässä pennunpyöreä.

Lempi

Lempi on pienestä asti nukkunut päiväunet parvekkeen iglussa. Ikää neidillä on kuvassa vähän yli vuosi.

Lempi

Lempi suostuu silloin tällöin ulkoilemaan valjaissa. Useimmiten neiti pötköttölee perennojen alla, mutta joskus myös ihan näkyvillä ja iän myötä kävelee valjaissa yhä reippaammin. Tässä Lempillä on ikää 16 kuukautta.

Lempi

Lempi on hyvin sosiaalinen ja ystävällinen kissa ja sille on tyypillistä hymyillä ja puskea heti kun sille juttelee. Parvekkeen avatun lasin edessä on turvallinen verkko-ovi, jonka takaa voi tarkkailla kadun tapahtumia ja laskea lintuja. Lempi on tässä kuvassa kaksivuotias.

Lempi

Kuvassa 4-vuotias Lempi ulkoilee uudella kotipihallaan juhannusaattona. 

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti