Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 
 


GIP & SC Casimirrin Esmeralda EUR n

19.7.2006 - 15.10.2015

sukutaulu
näyttelyt

Essu


E-pentueeseen syntyi kolmen ruskeatabbyn jatkoksi yllättäen musta tyttö, Essu. Emon Silmun takaa löytyy yksivärisiä mustia kissoja useampikin, mutta isän takaa lähin yksivärinen löytyy neljän polven takaa, joten en osannut tosissani odottaa mustaa pentua.

Alun perin Essulle oli tarkoitus löytää uusi koti ja kovasti siitä oltiinkin kiinnostuneita. Jokainen pennunkatsoja kuitenkin perääntyi, kuka mistäkin syystä. Syksyllä, kun pennut olivat alle luovutusikäisiä, vanhin kissani Hissu jouduttiin lopettamaan munuaisten vajaatoiminnan vuoksi lähes 18-vuotiaana ja joulukuussa vuorossa oli 14-vuotias kotikissa Ruikku. Äkkiä kissalassa olikin tilaa Essulle ja vedin sen lopulta pois pentuvälityksestä.

Essu on pieni musta tirppu, tavattoman vilkas ja eläväinen menninkäinen. Pienenä se näytti todella hassulta, sen silmät karsastivat pitkään, sillä oli iso pottunokka ja leukaa ei ollut nimeksikään. Pikkuhiljaa kuitenkin pään mittasuhteet ovat muuttuneet ja tuomaritkin ovat pitäneet Essusta. 

Näyttelyyn valmistautuminen vaatii kissalta pientä kärsivällisyyttä ja paikallaan oloa, mikä ei ole eläväisen Essun vahvin puoli. Olemmekin opetelleet sitä samoin kuin kuljetusboksiin menoa naksuttimen kanssa. Essu on paitsi ahne myös terävä kuin partaveitsi ja naksuttimen käytön se tajusi todella nopeasti. Jo pelkkä naksuttimeen tarttuminen saa Essun singahtamaan salamana paikalle herkkupalan toivossa ja jos boksin ovi on auki, pikkumusta löytyy taatusti sisältä toiveikkaan näköisenä. Iltaisin Essu istuu usein kelloradion päälle ja ellei siihen kiinnitä huomiota, se alkaa tassullaan tuuppia naksutinta kuin sanoakseen, että namia tekee mieli.

Essulla on pentueen paras turkinlaatu, sen turkki on kiiltävä ja lyhyt. Kooltaan Essu on edelleen pieni, mutta iän mukana toivottavasti tulee pientä vantteruutta varteen. Näyttelyissä Essu on käynyt siskoaan vähemmän ja se näkyi myös sen käytöksessä ennen pentuja, se ei ole lainkaan aggressiivinen, mutta huitoi kuin heinämies eikä malttanut millään olla paikallaan arvostelun ajan. Äitiys on kypsyttänyt Essua uskomattoman paljon ja nykyisin se käyttäytyy näyttelyssä todella kauniisti. Essu synnytti joulukuussa 2009 Casimirrin G-pentueen, jonka isä on komea hopeatabbyherra CH Miukumiinan Alessandro. Essun toinen pentue, Casimirrin H-pentue, jonka isä on hieno sinitäplikäs herrasmies SC Kissakallion Iscador, syntyi 30.3.2011.

essu

17 päivän ikäisellä Essulla on villi katse, kun silmät karsastavat vielä.

essu

Makuuhuoneen ikkunan takana on paljon hyviä lintupuita.

essu

Verkko-ovi avatun parvekelasin kohdalla pitää kissat turvassa. Essu pitää vahtia Wavulinintiellä.

essu

Essusta saa harvoin kuvaa, jossa sillä on suu kiinni. Yleensä se alkaa kameran huomattuaan höpöttää ankarasti.

Essu

Essu parvekkella kukkienhoitopuuhissa keväällä 2009.

Essu

Essu näyttelyssä Marteinn Tausenin arvosteltavana 1.8.2010.
Kuva Anne Pajala.

 

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti