Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi


 

Esittely

Kasvattajanimeni FIN*Casimirrin rekisteröitiin FIFe:ssä 15.9.1988. Olin ostanut ensimmäisen rotukissani, ruskeatabbyn manxuros Justuksen, syksyllä 1985 ja sen seuraksi meille muutti seuraavana vuonna löytökissa Siru, sininen töpöhäntäinen kotikissa. Kun Siru oli ehtinyt asettua taloksi, ilmoitin sen noviisina näyttelyyn ja Aino Aura ja Viljo Honkonen rekisteröivät sen 12.4.1987.

Ensimmäinen Casimirrin-pentue syntyi 25.12.1988. Tästä pentueesta kotiin jäi musta Hissu ja kesällä 1992 neljänneksi perheenjäseneksi löytyi ulkoa pelastettu valkoinen kotikissa Ruikku, jonka hengen superemo Siru pelasti ottamalla sen D-pentueen poikien jatkoksi imetettäväkseen.

stina ja eikka

Ensimmäiset neljä Casimirrin pentuetta olivat manx-pentueita. Tämän jälkeen kasvatuksessa alkoi pitkä tauko, koska naaraat vanhenivat ja ne leikattiin. Halusin pitää kissamäärän kohtuullisena, joten uusia kissoja ei tullut. Koska vanhat kissat saivat ja saavat jatkossakin elää elämänsä loppuun turvallisesti omassa kodissaan, kissakiintiöön tuli tilaa vasta toistakymmentä vuotta myöhemmin.

Lokakuussa 2002 meille muutti Kuutuulen kissalasta ruskeatäplikäs eurooppalaisneiti Loitsu. Koska Loitsulla on muutama näyttely- ja kasvatusuran estävä virhe, aloin pikkuhiljaa etsiskellä uutta siitosnaarasta ja tällä kertaa halusin ehdottomasti ruskeatabbyn. Kahden vuoden odottelun jälkeen Pikku-Piun kissalaan syntyi ruskeatabbytyttö Silmu, joka muutti meille 12 viikon ikäisenä maaliskuussa 2005.

Silmun kanssa pääsin kasvatuksessa uuteen alkuun, kun E-pentue syntyi heinäkuussa 2006. Tästä pentueesta oli tarkoitus jättää itselle ruskeatabbytyttö Lulu, mutta koska vanha kaarti syksyllä harveni kahden kissan verran, myös musta Essu jäi kasvatuskotiinsa. Tällä hetkellä kissavahvuus on viisi, joista enää yksi on leikkaamaton naaras.

Kasvatuksessa minulle tärkeintä on aina ollut kissojen luonne ja terveys. Näitä kahta on vaikea edes laittaa tärkeysjärjestykseen, mutta kauneus tulee vasta seuraavaksi. Jos terve ja hyväluonteinen kissa on myös kaunis, kasvattaja voi olla tyytyväinen! 
 

 

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti