Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 


E-pentue syntyi 19.7.2006

tokai
isä
SP EC S*Finnvedens Tokai DSM
EUR n 22
kuva Eva Johansson
silmu
emo
IC Pikku-Piun Gilda EUR n 22

sukutaulu

pennut

Vasemmalta: Esmeralda, Escamillo, Ernestina ja Eulalia.

titteli nimi lempinimi sukupuoli väri
IC Escamillo Eikka uros
ruskeatabby EUR n 22
SP SC DSM Eulalia Lulu naaras ruskeatabby EUR n 22
- Ernestina Stina naaras ruskeatabby EUR n 22
GIP SC Esmeralda Essu naaras musta EUR n


Silmun pentueen isä oli haussa heti, kun Silmu muutti luokseni. Halusin kasvattaa ruskeatabbyja, mutta Suomesta ei löytynyt sopivaa urosta, joten ryhdyin etsiskelemään sulhasta Ruotsin Européringenin kautta. Komea kolli löytyikin, Aurora Hafströmin kasvatti Hafvets Qvarn Dexter, ja astutuksen yksityiskohdat sovittiin. Koska Ruotsiin vaaditaan paitsi rabiesrokotus myös verikoe, joka osoittaa rabiesvasta-aineiden määrän kissan veressä ja verikoe voidaan ottaa 120 päivän kuluttua rokotuksesta, odotus osoittautui liian pitkäksi - Dexter alkoi merkata niin raivoisasti, että se oli pakko leikata.

Aurora auttoi minua löytämään uuden sulhasen, Eva ja Weine Johanssonin omistaman EC Finnvedens Tokain. Toukokuussa matkustin lopulta Silmun kanssa Etelä-Ruotsiin ja kissat pääsivät tositoimiin. Tokai oli kokenut naistenmies ja homma hoitui Silmun kokemattomuudesta ja matkan rasituksesta huolimatta mallikkaasti. Tarkempi kertomus astutusreissusta on luettavissa täällä.

silmu ja tokai

Pennut syntyivät heinäkuisena aamuna ja kaikki meni hyvin, Silmu tosin tarvitsi hieman kätilön apua, ennen kuin pääsi täysin jyvälle pentujen hoidosta. Ensin syntyi kolme ruskeatabbya, joilla kaikilla oli kaunis tabbykuvio, ja niiden jälkeen vielä hieman yllättäen musta tyttö. Olin jo etukäteen päättänyt pitää itse ruskeatabbytytön ja valinta Lulun ja Stinan välillä oli heti selvä, molemmat olivat kauniita, mutta Lulu oli minun kissani.

Eikka oli pienestä pitäen todella lupaava poika ja halusinkin tarjota kasvattajille mahdollisuuden käyttää sitä naarailleen, joten sille etsittiin sijoituskoti. Sellainen löytyi Tampereelta, missä Eikka elelee tyytyväisenä neljän hengen palveluskunnan kanssa. Sen näyttelymenestys on ollut erinomaista ja se on  kahden kauniin pentueen isä, jouluna 2007 syntyivät sekä Silkkiturkin M-pennut että Armain-kissalan "Nuuskamuikkuset". Kesäkuussa 2008 Eikka siirtyi sijoitusperheensä omistukseen.

Stina muutti Espooseen mukavan nuoren opiskelijatytön kissaksi ja elää kotikissana. Sen omistajan kanssa on ollut puhetta näyttelyssä käymisestä, mutta toistaiseksi ei vielä ole kokeiltu.

Lulu ja Essu jäivät siis molemmat minulle ja molemmilla on tarkoitus jatkaa kasvattamista. Lulu astutettiin toukokuussa 2008 ja Casimirrin F-pentue syntyi 2.8.2008. Essun ensimmäinen pentue, Casimirrin G-pentue, syntyi joulukuussa 2009 ja toinen, H-pentue, 30.3.2011. Molemmat tytöt, niinkuin koko pentue, ovat erittäin hyväluonteisia kissoja, niillä on hyvä turkinlaatu ja Lulun tabbykuvio on kaunis. Essu on hieman rauhallista siskoaan aktiivisempi ja vauhdikkaampi, mutta molemmat ovat todella helppoja käsiteltäviä.eikka
Eikka

eikka
lulu
Lulu

lulu
stina

Stina
stina
essu
Essu
essu


tötterökieli

Pieni kieli on jäänyt tötterölle.

 pennut

Uni maistuu kun masut ovat täynnä.

stina ja eikka

Stina ja Eikka

silmu ja eikka

Äidin sylissä on pikku-Eikan hyvä olla.

silmu ja pennut

Pennut vasemmalta: Eikka, Stina, Lulu ja Essu.

pennut

Stina, Essu ja Eikka poseeraavat.

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti