Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 


D-pentue syntyi 14.5.1992

arttu
isä
Jindivik Charrey Veen MAN e 53
siru
emo
CH Queen-of-Hearts MAN a 53

sukutaulu

titteli nimi lempinimi sukupuoli väri
- Damian Mirri uros sininen MAN a 53
CH Desperado Alien uros sininen MAN a 54


Arttu vieraili meillä keväällä 1992 ja tuloksena oli D-pentue Sirun kanssa. Pentuja syntyi kaksi, molemmat poikia, toinen töpöhäntäinen ja toinen pitkähäntäinen. Pojilla oli taas kaksi emoa, Sirun lisäksi myös isosisko Hissu hoiti niitä innokkaasti.

Molemmat pojat olivat todella kauniita sinisiä kissoja. Niitä oli vain kaksi, joten ne saivat runsaasti maitoa ja kasvoivat hyvää vauhtia. Tuohon aikaan pitkähäntäiset manxit rekisteröitiin eurooppalaisiksi, mutta vain manx-kasvatuksessa käytettäviksi. Tämä aiheutti pitkän keskustelun Desperadon uusien omistajien kanssa, joiden oli vaikea ymmärtää, että kissa on manx, vaikka rekisterikirjassa lukee eurooppalainen, se kilpailee näyttelyssä eurooppalaisten kanssa, mutta sitä saa käyttää vain manx-kasvatukseen. Uudet omistajat antoivatkin kissalle kutsumanimeksi Alien! Damian muutti Helsinkiin ja siitä tuli perheensä rakastettu lemmikki. Damianin stumppi oli liian pitkä näyttelyihin, mutta Alien kävi näyttelyssä ulkomaan CACIBia vaille IC:ksi. Alien on myös yhden pentueen isä, Kishan-kissalan kilpparinaaraan Helmin kanssa syntyi marraskuussa 1997 töpöhäntäinen punatäplikäs poika ja kolme pitkähäntäistä pentua, creme poika, kilppari tyttö ja sinicreme tyttö.

Kun pojat olivat 9 viikon ikäisiä, talomme vieressä olevan urheilukentän pysäköintipaikalta löytyi pienen pieni valkoinen kissanpentu. Se värjötteli yksin ja läpimärkänä betoniporsaan päällä ja se täytyi pyydystää t-paidalla. Poikiin verrattuna pikkuneiti oli niin pieni ja pelkkää luuta ja nahkaa, että se ei voinut olla paljon 5 viikkoa vanhempi. Laitoin sen näyttelyhäkkiin paksuihin verhoihin kuivumaan ja tarjosin sille ruokaa, mutta se ei osannnut syödä, nökötti vain apattisena paikallaan. Siru oli varsinainen maitotankki ja kiinnostunut pennusta, joten päästin sen pitkän miettimisen jälkeen tutkimaan pienen orvon. Siru alkoikin pestä pentua ja asettui imettämään sitä ja otti sen näin kahden sinisen pojan jatkoksi pentueeseensa. Pentu testattiin myöhemmin FeLV:n ja FIV:n varalta ja se osoittautui terveeksi.

Ystäväni Merja, joka hoiti kissojani aina tarvittaessa, tuli katsomaan pentua ja pyysin häneltä apua nimen keksimisessä. Hän sanoi: "Jos se olisi kauniimpi, se olisi Lumikki, nyt se on Ruikku"!

Ruikku jäi pieneksi ja araksi kissaksi, mutta piti aina puolensa laumassa. Se rakasti yli kaiken Justusta ja newfoundlandinkoiraani Ronjaa ja oikeastaan vasta niiden kuoleman jälkeen alkoi hakeutua minun seuraani ja tulla syliin. Elämänsä loppuun asti Ruikku oli varovainen ihmisten suhteen eikä mielellään edes näyttäytynyt vieraille, mutta oman väen kanssa se oli oikea pieni päivänsäde.

pojat

Pojat pieninä, vasemmalla Mirri, oikealla Alien.

pojat

Painikaveri oli aina lähellä ja kyllä sitä painittiinkin!

perhe

Siru-äiti tyttärensä Hissun ja pikkupoikien seurassa. Tähän porukkaan ei Justuksella ollut pääsyä.

siru ja ruikku 

Ruikku liittyi perheeseemme 19.7.1992, kuva on otettu samana päivänä. Siru alkoi heti hoitaa pientä orpoa.

alien ja ruikku

Ei me mitään tehdä! Viattomuuden perikuvat Alien ja Ruikku.

siru ja pennut

Kaikki mahtuivat hyvin yhtaikaa Sirun hoiviin. Ruikku haki mielellään lämpimimmän paikan poikien välistä.

alien

Alien aikuisena hoidossa kasvattajan luona.

mirri

Mirri aikuisena omassa kodissaan.

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti