Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 


B-pentue syntyi 27.1.1991

arttu
isä
Jindivik Charrey Veen MAN e 53
hissu
emo
Casimirrin Amado Mio MAN n 51

sukutaulu

titteli nimi lempinimi sukupuoli väri
- Born To Be Wild - uros mustasavu MAN ns 54

B-pentueen isä oli Englannista Jindivik-kissalasta ostettu creme töpöhäntäinen uros Arttu. Tuontiuros oli Carabashin-kasvattajan Anna Otsamon idea ja hän pyysi minut mukaan toiseksi omistajaksi. Arttu asui sijoituskodissa Puistolassa ja astui molempien omistajiensa naaraita. Se ei ollut kovin kookas, mutta sitäkin vantterampi ja luonteeltaan todella kiltti ja helppo käsiteltävä. Anna sanoikin, että Arttu on kuin geeliä nahkapussissa.

B-pentueen ainoalla pennulla oli lokoisat oltavat äidin ja isoäidin hoivissa. Koska se oli ainoa pentu, sillä ei ollut varsinaista kutsumanimeä, se oli vain poika. Sisarusten puuttuessa se höykytti äitiään ja isoäitiään ja leikki rohkeana poikana newfoundlandinkoiramme Ronjan kanssa. Ronja sieti loistavasti kissanpennun touhut, antoi sen läpsytellä roikkuvia huuliaan ja leikki sen kanssa takaa-ajoleikkiä siten, että kissanpentu paineli edellä täyttä vauhtia ja iso koira kävellä löntysti perässä. 

Pentu oli väriltään mustasavu, mikä aiheutti pientä hämmennystä ja keskustelua rotukirjaajan kanssa, mutta emon isän äiti oli hopea ja emon äiti noviisi, joten värin täytyi tulla Hissun takaa. Hissun esikoinen sai kodin Karjaalta, läheltä syntymäkotiaan.


hissu ja arttu

Hissu ja Arttu tekemässä tuttavuutta. Niiden pennusta en valitettavasti löytänyt yhtään kuvaa, sitä kuvattiin kyllä paljon videolle.

 

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti