Etusivu

Esittely

Kissat

Pentueet

Pennut

Kuvia

Uutisia

Lisää uutisia

Blogi

 


A-pentue syntyi 25.12.1988

isä Carabashin Black Marquis MAN n 22 53 (ruskeatabby)

emo CH Queen-of-Hearts MAN a 53 (sininen)

sukutaulu

titteli nimi lempinimi sukupuoli väri
- Amado Mio Hissu naaras musta MAN n 51
- Andina Mia Mia naaras sininen MAN a 53
- Assi Milare Assi naaras musta MAN n 54

A-pentueen emo oli minulle aikuisena tullut töpöhäntäinen löytökissa Siru, joka rekisteröitiin manxiksi Karjaalla järjestetyssä esittelynäyttelyssä 12.4.1987. Siru valmistui CH:ksi, mutta sen näyttelyura sai jäädä siihen, se kun ei erityisemmin pitänyt näyttelyissä käymisestä.

Siru astutettiin Anna Otsamon kasvatilla, joka oli oman Justukseni veljenpoika. Alun perin oli tarkoitus, että Justus ja Siru tekevät pennut yhdessä, mutta Justusta eivät tytöt kiinnostaneet, ei Siru eikä myöskään toinen naaras, valkoinen pitkähäntäinen manxkaunotar, joka kävi meillä astutettavana. Carabashin Black Marquis siis vieraili meillä syksyllä 1988 ja pennut syntyivät joulupäivän aamuna. 

Pentueeseen syntyi yksi jokaista siihen aikaan eriteltyä hännän pituutta; yksi hännätön, yksi stumppi ja yksi pitkähäntäinen. Hissu olisi tänään rekisteröity riseriksi, mutta siihen aikaan siitä tuli hännätön. 

Alusta asti oli selvää, että Hissu jää syntymäkotiinsa. Se eli muutamaa kuukautta vaille 18-vuotiaaksi oikeana kodin järjestyksenpitäjänä, Hissu oli itsestään selvästi lauman johtaja ja muut kunnioittivat sitä. Mia muutti Tammisaareen ja eli pitkän elämän rakastettuna kotikissana. Assi sai kodin veljeni luota ja eli hyvässä hoidossa ja hemmoteltuna 20 vuotta, 2 kuukautta ja 6 päivää.

hissu

Hissu opettelee kävelemään.

mia

Mia oli jo pienenä syötävän suloinen.

 assi ja mikko

Assi isäntänsä sylissä.

hissu

Hissu olisi tänä päivänä rekisteröity riseriksi.

hissu

Hissu 16-vuotiaana.


Assi

Reipas 19-vuotias Assi. Kuva Tarja Lindholm.

Yhteystiedot:
Tarja-Leena Sillasto
Helsinki
puh. 050-586 5410
sähköposti