In English
 

Meistä

 

 

 

 

About us
Toistaiseksi vain suomeksi / Only Finnish for now

 

 
Hei!

Perheeseeni kuuluu mieheni Mark ja poikamme Jesse ja Joona. Kotona meillä on yksi kääpiöpinseriuros Hero, Pomerian uros Zeus ja 3 leonberginarttua Bessi, Melli ja Lola. Meillä on siis pieni kotikennel, lisäksi meillä on useita sijoituskoiria molemmista roduista. Haluan pitää kotona olevan koiramäärän pienenä, jotta minulla on tarpeeksi aikaa jokaiselle koiralle erikseen. Ja varsinkin pentueaikana aika on kultaakin kalliimpaa ;) Meille kasvattaminen ei ole elinkeino vaan pikemminkin kallis harrastus = )

Kääpiöpinseristä rotuna löydät mm. yhdistyksen sivuilta: http://www.skpin.com/

Leonberginkoirasta rotuna löydät tietoa mm. yhdistyksen sivuilta: http://www.leonet.fi/site/

 

Hieman tietoja itsestäni:

Olen Suomen Kääpiöpinseriyhdistyksen, Suomen Leonberginkoirat, SUKOKA:n (Suomen Koirankasvattajat) varsinainen jäsen ja tietysti Suomen Kennelliiton jäsen ja noudatan Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumusta.

Olen suorittanut:
-kasvattajan peruskurssin
-kasvattajan jatkokurssin
-jalostusneuvojan peruskurssin
-koulutusohjaajakurssin (tottelevaisuus) ja
-liikkeenohjaajakurssin
-kehäsihteerikurssin

Olen käynyt myös paljon koiran oppimis- ja käyttäytymisteorian kursseilla ja olen kiinnostunut koirien elekielestä ja ongelmakäytätytymisestä.

Olen toiminut useissa luottamustehtvissä molempien rotujeni hallituksissa ja jalostustoimikunnassa (kääpiöpinseri). Olen kasvattanut kääpiöpinsereitä nyt 9 vuoden ajan ja kääpiöpinsereistä kokemusta on yli 10 vuoden ajalta, leonberginkoirista jo 22 vuoden ajalta, vaikka olen  ensimmäisen leonbergipentueeni saattanut maailmaan vasta vuonna 2011 ;D

En täähtää pelkkään kauneuteen kasvatustyölläni, vaan haluan kasvattieni olevan myös mahdollisimman terveitä ja hyväluonteisia, siksi käytän jalostukseen sopivia ja tutkittuja koiria. Kasvatan kääpiöpinsereissä sekä ruskeita että black and tan -värisiä.

Kaikki pentuni eivät mene näyttelykoteihin, koska en ikinä myy pentua vain näyttelykoiraksi. Kukaan ei voi olla niin taitava kasvattaja/selvännäkijä, että osaa luvata minkälainen koirasta aikuisena tulee esim. kääpiöpinserit saattavat kasvaa liian korkeiksi/suuriksi tai voi tulla hammas/purentavirheitä tai muuten koira ei ole ulkomuodollisesti mikään maailman kaunein tuomareiden mielestä, vaikka monasti omistajan mielestä onkin ; ) ja niin sen pitää ollakin.

Kuitenkin olen erittäin mielissäni, jos pennun ostajaehdokkaat ovat kiinnostuneita näyttelyistä ja/tai agilitystä/tokosta ja usein tällaisia pennunostajia odotankin, koska tietysti haluan saada kasvatustyötäni esille. Valitsen kullekin pennulle sopivan kodin.

Toivoisin tulevien ostajaehdokkaiden olevan aktiivisia koiraihmisiä, koska on koirankin kannalta mukavaa, että sen kanssa harrastetaan jotain esim. tottelevaisuutta, agilityä, jäljestystä, näyttelyitä jne. Tärkeintä on hyvä ja pysyvä koti, jossa rakastetaan koiraa ehdoitta ja ollaan valmiita paneutumaan koiran peruskoulutukseen. Kääpiöpinserin tulee saada kunnon peruskoulutus.

Jos olet kiinnostunut pentueistamme tai roduistamme, ota yhteyttä ja tule vierailulle. Nin voimme tutustua. Myymme pennut vain perheisiin, jotka olemme tavanneet ennen luovutusta. Emme myöskään varaa pentua pelkän puhelun tai sähköpostin perusteella, jos en ole tavannut ennen tai tunne henkilöä entuudestaan. Tällä tavalla varmistamme, että pennut saavat aina mahdollisimman parhaat heille sopivan uuden kodin/perheen.

Yhteistyökykyiset, näyttelyaktiiviset sekä harrastavat sijoituskodit on myös ajoittain etsinnässä. Mieluiten sijoitan pääkaupunkiseudulle/Keski-Uudellemaalle, jotta pääsen läheltä seuraamaan sijoituskoiran kasvua ja kehitystä.Ohessa hieman tietoa kasvatusperiaatteistani:


Baron Castle -pennut:

syntyvät ja kasvavat kotioloissa

(pennut viettävät ensimmäiset 3 viikkoa makuuhuoneessa ja sen jälkeen koira- ja/tai olohuoneessa ihmisten ja äänien sekä toisten koirien ympäröiminä)

rekisteröidään Suomen Kennelliittoon

madotetaan kolme-neljä kertaa ennen luovutusikää

sosiaalistetaan yksilöinä

luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina (jokaisella oma kaavake)

tunnistemerkitään mikrosirulla ennen luovutusikää

varustetaan pentupakkauksella, joka sisältää: 

  • kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet

  • korkeatasoista, laadukasta penturuokaa 3 kg

  • Royal Canin pentupakkauksen (sis. mm. 1 kg junior ruokaa, pentuopas, tarjouskuponki, säilytysastia)

  • pentupanta ja talutushihna

  • leluja ja luita

  • kasvatus tai koulutuskirjan tai koulutus DVD:n vaihtelevat pentueittain

 
 
   

Taru Hart
Kennel Baron Castle
Nurmijärvi
puh.050-3682367
baroncastle(at)elisanet.fi
   
 

↑ Ylös/top