Omat koirat || Sertivoittajat


Carlo Carlo

FI MVA Britannicus Glodius Cladio "Carlo"


synt. 9.5.2013
kasvattaja Pasqual del Vasto, Italy

C.I.B. IT CH Raglan Read & React x IT GE ME SM CH IT JCH Perhaps She Devil
sukutaulu

Saimme hankittua kenneliimme tämän uuden uroksen Italiasta. Kiitos Kumpumäen Wellulle tästä vinkistä ja Pasqual del Vastolle tästä ihastuttavasta skottipojasta! Annoimme urokselle kutsumanimen Carlo Pontin mukaan, koska hänellä oli aina kauniita naisia paljon ympärillä.

Carlo on täyspäinen skotti, itsetunto on kohdillaan ja elämä sen kanssa on helppoa. Se on todella sosiaalinen yksilö ja tulee erittäin hyvin toimeen myös esim. Bichon Friseiden kanssa. Tämän lisäksi olemme todella iloisia, että Carlon näyttelyurakin on alkanut upeasti. Carlo oli heti ensimmäisessä näyttelyssään 24.5.2014 rotunsa paras ja toisessa näyttelyssään 20.7.2014 VSP (vastakkaisen sukupuolen paras).

Skottien erikoisnäyttelystä 7.8.2014 tuli ikimuistoinen kokemus, kun rodun spesialistina pidetty tuomari Cindy Petterson, itsekin skotlanninterriereiden kasvattaja, valitsi Carlon erikoisnäyttelyn juniorurosten parhaaksi ja Carlo oli lopulta näyttelyn VSP-JUNIOR. Tuolloin pelkästään urosten juniorluokassa kilpaili 20 urosta, koska vuoden 2014 Maailman Voittaja Näyttely toi Suomeen kaikki rotunsa huiput ympäri maailmaa. Aivan upea päivä!

Näyttelyt7.8.2014 Erikoisnäyttely, tuomari Cindy Pettersson, Ruotsi: JUN, ERI1, SA, VSP-JUNIORI
Excellent type, nice short. Wellbalanced head. Good ear, eye and bite. Good forechest and front. Lovely neck and shoulders. Deep, strong body. Knee angulation could be stronger. Good coat quality. Moves with good strike.Hilkka Hilkka

FI MVA Begbie Dame Daffodil "Hilkka"


synt. 7.4.2013
kasvattaja Anne Huhtala

Begbie Ash Amber x FI MVA Of Stonegarth Black Dahlia
sukutaulu

Hilkka on Dahlian ensimmäisestä pentueesta ja Hilkan isä on oma kasvattini, vehnänvärinen Kasper. Kasperin kautta sain jatkettua venhnänvärisen Väinön ja ihanaluonteisen Mantan linjaa. Hilkka on pieni, sopusuhtainen narttu ja mikä parasta, on synnyttänyt ensimmäisen pentueensa luonnollisesti kuten äitinsä Dahlia. Hilkka periyttää myös vehnänväriä, sillä ensimmäisessä pentueessa oli 1 musta ja 3 vehnänväristä pentua.

Allrounder Paavo Mattila totesi Hilkasta sen ensimmäisessä näyttelyssä juniorluokassa: "Ei huono!" Hilkka valioituikin vähällä vaivalla ja ensimmäisen pentueensa jälkeen kehittyi vielä valmiimmaksi. Hilkka sai ensimmäiset Suomen CACIBit vuoden 2017 inttinäyttelyistä Porissa ja Seinäjoella, joten ehkäpä meillä olisi mahdollisuuksia tavoitella jopa kansainvälisen muotovalion arvoa Hilkan kanssa.Dahlia Dahlia

FI MVA Of Stonegarth Black Dahlia "Dahlia"


synt. 15.10.2010
kasvattaja Peter van der Steen

INT NL GER LUX CH Ashgate Three Penny Moon x JBDSG-09 Perhaps Sex on the Edge
sukutaulu

Saimme hankittua kenneliimme uuden nartun Ruotsista. Kiitos Kumpumäen Wellulle tästä vinkistä ja Peterille tästä ihastuttavasta skottitytöstä! Dahlia rakastaa kaikkia ihmisiä, on todella energinen ja käyttäytyy reippaasti uusissa tilanteissa.

Dahlia synnytti ensimmäiset pentunsa 7.4.2013. Astutus tapahtui luonnollisesti pihassamme ja tuloksena oli iso pentue, 3 poikaa ja 3 tyttöä. Vaikka synnytyksessä 4. pentu jäi jumiin ja siinä tarvitsimme leikkausapua, niin Dahlia synnytti 3 ensimmäistä pentuaan itse. Olemme todella iloisia siitä, että meillä on vihdoin skottinarttu, joka pystyy synnyttämään luonnollisesti.

Näyttelyt6.8.2011 Honkajoki, ryhmänäyttely, tuomari Jasna Matejcic, Kroatia JUN ERI1, SA, SERT, ROP
Nice type and proportions. Line of the head should be more parallel. Correct bite. Enough neck. Nice deep chest. Good front & rear angulation. Nice level topline. Good tailset & carriage. Coat good quality for the age.

Nutro puppy show, Helsingin messukeskus 17.4.2011, tuomari Pirjo Hjelm: Pentuluokka 5-7 kk KP/PN1/ROP
Mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Pitkä narttumainen pää. Hyvä purenta, silmät. Hyvä asentoiset korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin kehittynyt etuosa ikäisekseen, samoin runko. Lihaksikas takaosa. Seisoo mielellään vähän takaraajat rungon alla. Liikkeet ok. Hyvä turkki. Iloinen ja reipas esiintyminen.
FI MVA Excentrik Popstar De Champernoune "René"


synt. 22.5.2009

Addicted To De Champernoune x Top-Secret De Champernoune
sukutaulu

Yhteisomistuksessa Leena-Riitta Jokisen kanssa

Kiitos Katharina Roundille, että saimme tämän ihanan vehnäpojan Ranskasta Suomeen keskelle pakkasia 15.12.2009. Luonteeltaan René on avoin ja hellyyttä rakastava pusupoika. Parasta Renessä on juuri ihana luonne ja näyttelyissä upeat liikkeet sekä varma esiintyminen. Turkin laatu on hyvä ja jopa helmoista karkea ja siksi se on myös helppohoitoinen.


© Katharina Round

13.5.2010 Black & White Show, tuomari Juha Palosaari, VSP JunioriIn Memoriam


Elisa "Viivi"

7.2.2005 - 26.4.2019
kasvattaja Kari Suokas

Tähtirata Bodyguard X Morningglow
sukutaulu

silmät ok, polvet 1/1

sijoitusperhe Pia ja Petri Kalenius

Näyttelyt

Tampere pentunäyttely 17.9.2005, tuomari Thord Byström, Ruotsi: KP, PN1, ROP
"Lovande fem tik, långt välsk. huvud, mörka vackra ögon, väl burna öron, stsam, ädel hals, proportionlig kropp, bra vinklar, passande bonstomme, bra päls för äldern och färg, trevligt temperament, välvisad."Porvoo 9.9.2006, tuomari Siv Jernhake, Ruotsi: NUO-H
"Tik med bra kropp, långt huvud, mörka ögon. Snala käkar och ej korrekt bett. Borde ha bättre pigment. Bra hals, stark rygg. Lite knappt vinklad bak. Borde bära svansen högre. Utm. päls."


Begbie Back to Black "Kiki"

28.1.2008 - 4.12.2017

FIN MVA Labels Lovely Harold X Elisa
Sukutaulu

silmät ok, polvet 0/0

Sijoituskoti Anu ja Arto Siltala

Kiki on luonteeltaan avoin, sosiaalinen ja vähän” liiankin kiltti” skotti, kun antaa esim. perheen muiden terriereiden retuuttaa itseään parrasta. Kiki on myös hyvä esimerkki siitä, että skotti sopii hyvin lapsiperheeseen. Skotti rakastaa kaikkea toimintaa ja siksi olen iloinen, että Kiki on saanut varttua eläinrakkaassa perheessä, jossa on kouluikäisiä lapsia sekä kaksi muuta terrieriä, undulaatteja ja muutama luppakorvakani (kanit ja linnut tietenkin koirien ulottumattomissa).

Näyttelyt


Mänttä 31.5.2009, tuomari Päivi Eerola
Vielä hyvin pentumainen juniorinarttu. Hyvä rungon pituus, narttumainen pää. Kookkaat silmät. Rintakehä tarvitsee vielä aikaa. Kevyet liikkeet. Reipas esiintyminen. Hyvä karvan laatu. EH, JUN/3

Keuruu 6.2.2010, tuomari Harto Stockmari
Voimakas narttu, joka aavistuksen pitkä. Pitkä, vahva pää. Oikea purenta. Hyvä kaula. Hyvä runko, jossa hieman pitkä lanneosa. Normaalisti kulmautunut etuosa. Riittävästi kulmautunut takaosa. Hyvä karva. Voisi liikkua hieman tehokkaammalla askeleella. Miellyttävä käytös. EH, AVO/2
FIN EE MVA Melkiy Bes Rahat Lukum "Väinö"


10.9.2001 - 25.5.2015
kasvattaja Alla Vorotnikova, Moscow, kennel Melkiy Bes

RUS MVA Image Ring Master X Kazanova I Kompanija Barbara Bucane
sukutaulu - jälkeläiset

Väinö on ollut poikkeuksellinen skotti siinä mielessä, että se rakastaa esiintymistä eikä sitä ole koskaan tarvinnut vetää kehässä perässään vaan oikeastaan se on vetänyt emäntäänsä perässään. Väinö sai ensimmäisen sertinsä toisesta näyttelystään ulkomuototuomari Harri Lehkoselta ja toisen sertinsä terrierituomarilta Colin A. Smithiltä heti seuraavasta näyttelystä, jonne Väinön ilmoitimme. Nämä molemmat sertinsä Väinö sai alle vuoden ikäisenä.

Ikimuistoinen yllätys tapahtui Skottien erikoisnäyttelyssä 3.8.2003, kun englantilainen John Gaskell, kuuluisien Mayson-skottien kasvattaja, valitsi Väinön erikoisnäyttelyn BIS-Nuoreksi eli näyttelyn parhaaksi Nuorten luokan koiraksi. Suomen muotovalioksi Väinö tuli 1.11.2003 Paraisilla, jossa ulkomuototuomari Johan Juslin kehui Väinön skottimaista silhuettia. Ensimmäinen Cacib käytiin hakemassa Rovaniemen int. näyttelystä 19.6.2004, jossa arvostettu all rounder -tuomari Harry Tast antoi kiitosta Väinön liikkeistä.

NäyttelytRovaniemi KV 19.6.2004, tuomari Harry Tast: ROP, PU1, CacibErikoisnäyttely 3.8.2003, tuomari John Gaskell, Iso-Britannia
"Long head. Good eye and expression. Very good layback of shoulder. Good bone, but would prefer straighter front. Good body properties. Good angulation. Presented in supercoat and condition. Moves freely and shows to his advantage."
Tähtirata Black Rose "Manta"

20.5.2000 - 27.2.2012
kasvattaja Ira-Annele Meijer, kennel Tähtirata

FIN MVA Smiling Star's Lovejoy X Tähtirata Moonlight Shadow
sukutaulu

Manta oli laumamme ehdoton johtaja, mutta samalla erinomainen diplomaatti. Se on erittäin älykäs koira ja salaisuudet on mentävä puhumaan toiseen huoneeseen, sillä Manta tuntui ymmärtävän lähes kaiken ja vaistosi loput. Manta ei koskaan pitänyt näyttelytouhua mitenkään älykkäänä. Kerran kehän voi kiertää, mutta toisen kerran sama lenkki oli jo liikaa. Niinpä tein puoli vuotta Mantan kanssa töitä, jotta sain sille näyttelyarvostelun Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä 2004. Silloin Manta oli toiseksi paras narttu, sai varasertin ja varacacibin. Sain Mantan ymmärtämään, että näyttely on leikki, jossa voi olla tosi kivaa ja kun kaikki kuviot on kävelty, on leikkituokio luvassa. Skottihan ei tee mitään, mistä se ei pidä. Ainakaan Manta.

Manta kasvoi Bichon Friseiden kanssa, jotka kohtelivat aluksi mustaa pentua todella rasistisesti. Mutta Manta sulatti myös Bichoneiden sydämet ja silti onneksi pysyi Skottina. Manta oli myös kennelimme varaäiti, se piti erityisen paljon pennuista ja piti muutenkin aina pienempien puolta. Toista vastaavaa persoonaa tuskin koskaan saamme ja ikävöimmekin Mantaa yhä.

Näyttelyt


Tampere KV 20.3.2004, tuomari Cartledge Liz, Iso-Britannia: AVO-ERI, PN2, VASERT, VACA
"3 years black, responding well to her handler. Stands four square, attractive head, good bone, exc. topcoat but her furnishing needs attention, well rounded rips, active mover, well handled."