Bichonit || Bichonin turkinhoito

FI EE MVA Groomlines Most Delicious Godiva "Lilian"


Synt. 12.7.2009
kasvattaja Jennifer Schmidt

GB CH AM CH Manoir's Shot In The Dark X C.I.B. DK CH SE CH NordW-07 SEW-06 Azurs Care Bear
Sukutaulu

Hankimme vuoden 2009 syyskuussa uuden Bichon frise -nartun Ruotsista Groomlines-kennelistä, jonne oli syntynyt 3 narttua ja 2 urosta. Kiitos Jenniferille tästä kauniista nartusta, jonka nimesimme Ruotsin prinsessa Lilianin mukaan. Lilianilla on todella hyvä pigmentti ja kaunis ilme. Luonteeltaan Lilian ei ole laumassa kovin solidaarinen, vaan tuntuu usein siltä, että se itsekin uskoo olevansa ruotsalainen prinsessa. Lilianilla on voimakas miellyttämisen halu, joten se oppii asioita nopeasti ja älykkäästi.
FI EE MVA BALTV-12 Begbie Felix Fortunate


Synt. 22.2.2011

Primadoro Creative Mind X Begbie Evergreen
Sukutaulu

Omistaja Saara Rajala

Sijoitusnarttuni Begbie Evergreen "Bea" synnytti kaksi poikaa, joista toinen eli vain 3 päivää. Onneksi Felix pysyi ilonamme ja siksi se saikin nimen Felix Fortunate. Yksinäisenä pentuna Felix sai runsaasti ihmiskontakteja, sillä aina kun joku meille poikkesi käymään, oli Felix jo vierailijoiden sylissä. Felixistä kasvoikin hyvin avoin ja itsevarma yksilö, jonka kanssa on helppo elää ja esim. matkustaa näyttelymatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Kiitos Saaralle Felixin lainaamisesta näyttelymatkoille sekä hyvästä turkihoidosta!
Begbie Evergreen "Bea"


Synt. 27.11.2008

Sempre Libera Le Petit Prince X Begbie Colden Million
sukutaulu

Sijoituskoti Saara Rajala

Vasemmalla Bea vuoden ikäisenä ja oikealla 1,5 vuotiaana hellekesänä 2010.
Kiitos Saaralle Bean hyvästä hoidosta ja erinomaisesta sosiaalistamisesta!

In Memoriam

© Salme Mujunen

FIN EE MVA Sempre Libera Hands Free "Armi"

22.2.2005 - 24.11.2014
kasvattaja Eeva Simola

FIN MVA Jitterbop Hands Up X FIN MVA Sempre Libera Or Nothing
sukutaulu

Armin kanssa kävimme melko säästeliäästi näyttelyissä, mutta lähes aina se sijoittui PN-luokassa neljän parhaan nartun joukkoon. Pentujen jälkeen Armi valioitui nopeasti saaden ensimmäisen sertinsä ja vara-Cacibin Tervakosken int. näyttelyssä, jossa Bichon Friset arvosteli kansainvälisesti tunnettu all rounder -tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen. Toisen sertinsä Armi sai heti seuraavana viikonloppuna saksalaiselta tuomarilta Martha Heinelta.

Muotovalioksi Armi tuli 27.10.2007 Lahden kansainvälisessä näyttelyssä, jonne oli ilmoitettu lähes 50 Bichon Frisetä. Tuomarina oli kuuluisa Tiibetinterrierikasvattaja Tuula Plathan ja häneltä Armi sai sertin lisäksi myös ensimmäisen Cacibinsa ollen VSP. Oli rohkaisevaa kuulla tuomarin lausuvan Armista: "Tästä nartusta varmasti vielä kuulemme".

Jätit meille paljon ihania muistoja, olit kaverina monella matkalla ja lämmitit jalkoja kylminä talviöinä. Yritimme hoitaa sinua hyvin, mutta diabetes vei voimasi. Lepää rauhassa Armi.Begbie Colden Million "Tyyne"


19.12.2006 - 19.3.2018

MULTI MVA Jitterbop Million Bucks X FIN MVA Sempre Libera Hands Free
sukutaulu

silmät ok, polvet 0/0

sijoitusperhe Marjo ja Olli Terho

Perheessä on jo ennestään meiltä hankittu Bichon Frise "Elli" eli Begbie Addicted to You. Kiitos Marjolle innokkaasta Match show -harrastuksesta Ellin ja Tyynen kanssa sekä hyvästä turkinhoidosta!

Näyttelyt

Tyyne osoitti temperamenttisen luonteensa 9.9.2007 Tampereen Kaupin Vinttikoiraradan näyttelyn pentuluokassa kieltäytymällä kävelemästä. Itävaltalainen tuomari Susanne Kuratko antoi Tyynestä silti hyvän arvostelun.
"8 Monate alte Hündin, Haarkleid dem Altern entsprechend, Schönes, die Schönen dunklen Augen und Pigment, temperamentvolles Wesen, Gangwerk dem Altern entsprechend".

Kankaanpää 13.4.2008, tuomari Kitty Sjong, Tanska: H
Feminine head, good bite, acceptable pigmentation, well placed ears and eyes, good neck and topline, well set tail but not carried correct, enough body, good bones and feet, movement could be stronger, good coat and color, temperament could be more free. H (Hyvä).

Valkeakoski 24.8.2008, tuomari Zeljko Gajic, Slovenia: ERI
18 months old. Very nice head and expression. Correct eye shape and ear set. Well developed chest. Nice topline. Correct tail set. Good front and rear angulation. Very good quantity of the coat. Moves well. ERI (Erinomainen).
Agathafatima "Pipsa"

29.9.2002 - 14.9.2015
kasvattaja Unto Huhtala

Sempre Libera One Night Stand X Sweet'n Rosy Betti
sukutaulu

silmät ok, polvet 0/0

omistaja Pirjo Kansanaho

Näyttelyt

Piikkiö 12.6.2005, tuomari Opara Krystyna, Puola: ERI
Helsinki 28.8.2005, tuomari Paquette Wendy, Kanada: ERI
Carmenelectra "Ilona"

29.9.2002 - 8.5.2014
kasvattaja Unto Huhtala

Sempre Libera One Night Stand X Sweet'n Rosy Betti
sukutaulu

silmät ok, polvet 0/0

sijoitusperhe Pirjo ja Kai Raiski

Näyttelyt

Kerava pentunäyttely 6.4.2003, tuomari Tuula Plathan: Pentuluokka 5-7 kk KP/PN2
Helsinki 25.5.2003, tuomari Zidy Munsterhielm-Ehnberg: Pentuluokka7-9 kk PN2
Tampere KV 20.3.2004, tuomari Terry Nethercott, Iso-Britannia: NUO-ERI
Vaasa 17.4.2004, tuomari Tanya Ahlman-Stockmari: NUO-EH
Mimmi rakasti kaikkia ihmisiä, etenkin lapsia.

Sweet'n Rosy Betti "Mimmi"

17.12.1996 - 19.8.2008
kasvattaja Elsa Suutari

Nesar Rambo X Sweet'n Rosy Bambina
sukutaulu

silmät ok, polvet 0/0

"Mimmi" eli SWEET'N ROSY BETTI on ensimmäinen Bichon Frisémme ja oli oikeastaan mieheni idea hankkia koira, joka veisi meitä joka päivä ulos lenkille. Mimmi on kunnon vankka vanhanajan Bichon Frise, joka itsepäisyydessään voittaa terrierit ja pomottamisesta se ei ole vanhanakaan luopunut. Pentuna Mimmi oli kuin ylivilkas lapsi ja aikuisenakin erittäin eloisa, siis todella hyvä lenkkikaveri. Kipinän kasvatustyöhön antoi juuri Mimmi, sillä sen tyttäret (Ilona, Pipsa ja Sohvi) osoittautuivat äitiään paremmiksi luonteensa ja myös ulkomuotonsa puolesta. Kuvassa Mimmi 10-vuotiaana.