Mila ja Ada juhannuksena 2011

17.9.2014 Onnea Mila!

Onnea rakkaalle pienelle mustalle! <3 Vauhtiveikolle on kertynyt ikää 6 vuotta :)

Mila 6 v

3.8.2014 Onnea Ada!

Paljon onnea Ada-murulle! <3 Neiti täytti tänään jo 7 vuotta! :)

Ada 7-v

5.10.2013 Milan kisakuulumisia

Tänään oltiin taas kisaamassa ja taisi olla ensimmäiset kisat, joissa Mila oli molemmilla radoilla täysillä mukana ilman ylikierroksilla käyntiä. Odotti molempien ratojen lähdössä ongelmitta ja teki kaikki kontaktitkin kunnolla. Kaikki mokat oli ihan selvästi omia ohjausvirheitä, Mila oli vaan mainio<3

Hyppyrata oli omasta mielestäni hieno hylly, lopussa mun ohjaus oli väärin ajoitettu ja ohjasin Milan hypyn sijaan putkeen. Siihen saakka oikein kivaa menoa.:) Ja olin enimmäkseen vaan tyytyväinen, kun Mila meni niin hienosti.

Agilityradalla tehtiin nolla sijoituksella 1/11! :) Matkalle mahtui pari kömmähdystä ohjauksessa, mutta nämä ei meidän onneksi olleet kuitenkaan virheitä. Ekasta putkesta tullessaan Mila kirmasi väärään suuntaan, kun unohdin kutsua ajoissa ja kepeillä sain melkein tyrkättyä neidin väärältä puolelta sisään, mutta ehdittiin onneksi korjata tilanne viime hetkellä.:)

Tulokset & kisavideo

17.9.2013 Hyvää syntymäpäivää rakkaalle Mila-murulle<3

Onnea mun pienelle mustalle, joka täytti tänään jo 5-vuotta!:) Eihän se oikeasti kovin pieni ole, mutta meille se tulee aina olemaan meidän pikkuinen vauhtihirmu<3

Vähän ennen viiden vuoden ikää me onnistuttiin tekemään agilityradalla hyvää yhteistyötä ja saatiin ensimmäinen merkintä kisakirjaan nollavoitolla.:) Tästä suorituksesta ei tietysti sitten ole kunnollista videota, kun videokamera unohtui laittaa lataukseen ennen kisoja.:P Meno oli muuten oikein sujuvaa, mutta puomi ja keinu olivat hitaita.

Erityisen hienoa oli se, että onnistuttiin pahoista lähtöongelmista huolimatta. Ekalla radalla Mila kävi lähdössä ihan kierroksilla, enkä minä osannut pysyä rauhallisena, joten en myöskään saanut neitiä pysymään kunnolla odottamassa. Ja tämän seurauksena myös radan suoritus meni sikailuksi ja päättyi heti alkumetreillä puomilta alas hyppäämiseen.:P Toiselle radalle lähtiessä neiti jopa nousi ylös ja meinasi lähteä lätkimään, mutta saatiin siitä huolimatta homma vielä kasaan onnistuneesti, kun muistin pysyä rauhallisena.:)

MilaMila 31.8. odottelemassa palkintojen jakoa:)

Viime viikonloppunakin oltiin kisailemassa ja nolla oli lähellä, mutta harmillisesti yksi rima putosi hyppyradalla. Tällä kertaa Mila pysyi hyvin lähdössä ja keskittyi myös siitä eteenpäin hyvin radan tekemiseen. Toisella radalla ohjaaja vaan oli ihan pihalla ja meno meni aikamoiseksi sählingiksi. Alkoi kai väsymys ja nälkä painaa.:) Syys-lokakuulle on sijoitettu mukavasti kisoja meidän kodin lähelle, joten tulospäivityksiä on tiedossa lähiviikkoina.

3.8.2013 Ihanaa syntymäpäivää Adalle<3

Paljon onnea rakkaalle Aduskalle, joka täytti tänään 6-vuotta!:)

Neiti on juhlistanut synttäreitään mm. herkuttelemalla maksalaatikolla ja samoilemalla metsässä oman perheen kera. Alla muutama kuva synttärisankarista.:)

Ada 6-v

Ada 6-v

Ada 6-v

17.9.2012 Onnea Mila!

Suuren suuret syntymäpäiväonnittelut meidän pienelle mustalle, joka täyttää tänään 4 vuotta!<3
Alla Satun ottamia kesäkuvia neidistä.:)

Mila
Mila 4-v <3

Mila ja pisarat
Mila lempipuuhassaan:)

Mila-piisami :)
Piisami-Mila :)

3.8.2012 Paljon onnea 5-vuotiaalle Adalle!

Ada 5-v

Ihanaa syntymäpäivää rakkaalle Aduskalle<3

23.4.2012 Adan kisat + vähän muuta

Kuulumisten kirjoittelu on taas jäänyt, kun aina on niin paljon touhua ja työpäivän jälkeen ei jaksa istua koneen ääressä.:P Adan kanssa ollaan oltu nyt kolme kertaa kolmosluokan kisoissa. Ekoissa kisoissa oli musta aika vaikeat radat ja olin ihan paniikissa, joten tuloksena "yllättäen" tuplahylly. Toiset kisat meni sitten huomattavasti paremmin, niistä yliaikanolla ja yliaikavitonen, joka ois voinut olla vaikka nolla, jos oisin viitsinyt ohjata myös radan loppuvaiheessa;) eli Ada meni ohi hypystä, kun minä vaan juoksin eteenpäin ohjaamatta koiraa.

Lauantaina korkattiin ulkokausi Janakkalassa ja tehtiin ensimmäinen oikea kolmosluokan nolla.:) Vauhti meillä ei oikein meinaa riittää, kun ehdittiin just ihanneajan sisällä maaliin tuloksella -0,4s, mutta kyllä Adan varmaan saisi menemään lujempaa, jos oppisi liikkumaan itse nopeammin ja ohjaamaan ilman turhia kaarroksia. Sitä odotellaan;) Meillä oli ollut pieni tauko treeneistä ja kisapaikalla ei päässyt harjoittelemaan puomia, joten neiti hyppäsi puomilta törkeästi alas. No tästä ei mun onneksi tullut virhettä, mutta täytyy taas treeneissä palautella asiaa mieleen, ettei tulisi tavaksi.:P Hyppärillä tehtiin kanssa virheetön suoritus, mutta 2,77s yliaikaa.
»» Kisavideo

Milankin kanssa on oltu pari kertaa kisoissa. Yhden kerran päästiin palkinnoille tuloksella 10 :) mutta viime kisat meni aika penkin alle. Kokeilin ensimmäistä kertaa osallistua agilityradalle ja suoritus jäi lyhyeksi, kun Mila ei pysähtynyt A:n kontaktille. Täytyisi nyt harjoitella ahkeasti A:ta sekä kontakteilla pysymistä, joka myös tuottaa välillä ongelmia. Hyppyradalla Mila kiiti hirmuista vauhtia ja siitä seurasi sitten lopulta hylätty, kun ei ohjaaja pysynyt matkassa mukana.:)

Viikko sitten oltiin Milan kanssa Jenna Caloanderin koulutuksessa, jossa sain hyviä vinkkejä kontakteihin sekä muutenkin ohjaamiseen. Harjoiteltiin mm. takaakiertoa, leijeröintiä, sylkkäriä ja jotain, jonka nimeä en enää muista.:) Jenna oli ihanan kannustava ja treeneistä jäi onnistunut olo.:)

Eilen nautittiin runsaasti ihanasta kevätsäästä.:) Aamupäivällä oltiin Vahteriston ulkoilualueella oman perheen kesken ja iltapäivällä käytiin pitkästä aikaa moikkaamassa Hannan poppoota ja tehtiin lenkki Rajamäellä, jossa sain tunnelmoida lapsuuden maisemia.:) Viisikko pääsi kirmaamaan pellolle lintujen perässä sekä tietysti keskenään ja illalla mulla oli kaksi hyvin väsynyttä, mutta onnellista karvatassua. Kiitos seurasta Hanna ja hauvat.:)

22.1.2012 Ada nousi kolmosluokkaan :)

Oltiin tänään Adan kanssa ekaa kertaa kisoissa leikkaustauon jälkeen ja meni niin hienosti, että nyt on pakko ryhdistäytyä ja kirjoittaa tänne pitkästä aikaa.:) Osallistuttiin kahdelle agilityradalle ja Ada keskittyi hienosti myös jälkimmäisellä - mahtavaa, että nykyisin voi ottaa useamman startin kerralla! Ekalta radalta nolla ratavirhettä, vaikka matkalle mahtui kyllä "vaaratilanteita" (neiti meinasi mm. mennä ohi kepeistä ja ajautui melkein puomille, kun päätin kokeilla persjättöä ennen keinua) ja niiden seurauksena aikaakin saatiin kulumaan vähän liikaa, 0,65sekunnin verran.:P Toki tuo harmitti, mutta olin kovin iloinen, että päästiin palkinnoille, kun ei olla kovin usein sinne päästy. Meidän sijoitus oli 2/11 ja palkintona oli Royal Canin ruokalahjakortti + omavalintainen neule - mä otin itselleni villasukat.:)

Toinen rata meni paremmin, vaikka siinäkin tuli sähläiltyä ohjauksen kanssa. Ada katosi multa ennen keppejä ja jouduin muuttamaan ratasuunnitelmaa, mutta meno onneksi jatkui kohtalaisen sujuvasti. A:n kontaktin otto oli tällä radalla tosi hilkulla, joten mä nyt vakavasti mietin, keskityttäiskö me jonkun aikaa kisoissa pelkästään hyppäreihin ja alettaisiin harjoitella kunnollisia kontakteja. Puomi ja keinu menivät kyllä tän päivän kisoissa hyvin, mutta ei nekään mitenkään takuuvarmoja ole. Mutta takaisin meidän suoritukseen - tältäkin radalta tuli nolla ratavirhettä ja ehdittiin ajoissa maaliin, tulos oli hauskasti sama lukema kuin edellisellä kerralla, mutta ihanneajan paremmalla puolella: -0,65. Meidän sijoitus oli jälleen 2/11 ja päästiin vastaanottamaan lisää palkintoja + meidän toinen agility-serti & siirryttiin siis kolmosluokkaan!!:) Ada sai toisenkin ruokalahjakortin ja neulepuolelta valkattiin sukat Lasselle.:) Video kisoista »

Milan kanssa ollaan käyty kaksi kertaa kisoissa hyppäreillä. Uudenvuoden kisat oli aika kaoottiset - meillä taisi kummallakin olla liian rankka uudenvuodenaatto, vaikka sitä ihan kotona vietettiinkin.;) Mila kävi bongailemassa ratahenkilöitä, minä sähläsin kepeille lähetyksessä niin, että saatiin siitä kieltojen määrästä hylätty ja lopussa ohjasin vielä näppärästi putken väärään päähään. Toiset kisat oli viime viikonloppuna ja niissä meidän tulos oli tähän mennessä paras eli vitonen, mutta mun ohjaus oli koko ajan myöhässä ja sen seurauksena paloi paljon ylimääräistä aikaa. Vitonen tuli jälleen kepeiltä, joten nyt yritän panostaa treeneissä keppien harjoitteluun. Noilla kisaradoilla on nyt joka kerta ollut kepit hyppysuoran perään ja me ei vaan osata mennä niille kovassa vauhdissa.

Edellisen päivityksen jälkeen me ollaan ehditty käydä treeneissä vaikka kuinka ja paljon ja enimmäkseen on mennyt oikein mukavasti, en vaan ole saanut aikaiseksi raportoida niistä tänne. Adan ekat treenit tauon jälkeen oli aivan ihanat, kun neiti oli niin onnellinen päästessään kuukauden tauon jälkeen hallille. Neiti paahtoi innoissaan minien hyppykorkeuksilla ja ainoa ongelma oli, että minä en oikein ollut hereillä ohjauksen suhteen. Tuolla ekalla treenikerralla oli tarkoitus jättää kontaktien teko pelkkään puomiin, mutta Ada kävi kuitenkin omatoimisesti suorittamassa loputkin.:) Agility-Ada siis liitelee jälleen innoissaan<3

Marilla Tanner - All Rights Reserved.